Vuk Drašković: Sram me zbog javnih reakcija na smrt Miloševića

• Začetnik teme Začetnik teme BG5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
_Milanche_:
E to sad sto si rekao je stvarno sramota.
Da su ljudi kao Pesika bili na celu Srbije rata ne bi ni bilo a i ako bi ga i bilo Srbi bi danas bili u Krajni tako sto bi prihvatili mirovne planove npr Z4,koji nije bio zlatan ali je bio bolji od onoga sto je usledilo.

Не, него је твоје непознавање ситуације дирљиво. Фамозни З4 се односио на Книн и пар села у околини (дакле, без ЛИке, Славоније, Барање), и, што је најважније - ТАЈ ПЛАН НИЈЕ ПРИХВАТИО НИ ХРВАТСКИ САБОР У ПРОЛЕЋЕ 1995! Дакле, могли су Срби да прихвате, па од среће преименују Динару у "З4", и опет не би ништа добили (осим Олује и издје званичног Београда- а нешто се не ећам опозиције на улицама - били су Шешељ, Коштуница и Ђинђић тада заједно, али то е прошло како је прошло).

И у праву си око Пешићке - да је она била на власти тада, западни Срби би прошли као и косовско-метохијски Срби под Свилановићем и Чедом; зчлочини над њима не би били ни вест у Сушином Дневнику! Овако је - по први пут у српској историји - већина Срба на окупираним територијама ипак ПРЕЖИВЕЛА (пошто их је напустила).

Vuk je u pravu!
Sada nam zao sto je Sloba umro, placemo, zalimo, glupiramo se! A on nam je pomogao da zivimo pod sankcijama, tukao nas na demonstracijama, proizveo inflaciju da bi sto lakse pokrao sve sto je mogao! Nije se snedbivao da nas stavi u redove za hleb, mleko, ule! A on i njegova porodica su za to vreme ziveli lepo! Sve nesto mislim da su zaradili pare beruci visnje! Pa ko je izmislio Jezdu i Dafinu, neku kao "staru" deviznu stednju, neredovne plate su za vreme Slobine vladavine bile svakodnevnica, nacin na koji smo MI ziveli!
I sada nama zao! Osudjujemo one koji jos uvek normalno razmisljaju i kazu da ih je sramota sto se dize tolika prasina zbog coveka koji nas je vratio svojom vladavinom u srednji vek!

_Milanche_:
zato sto nije bio nikad vlast u Srbiji (pre 2004)
a uz to 1991. formirao je Srpski Gardu koja se borila u Hrvatskoj.

И зашто сада у Хагу није Вук, који је слао Гишку и остале битанге са београдског асфалта да тамо пљачкају и убијају, а у Хагу је Шешељ због вербалног деликта и говора мржње, због чега би ове НАДВЛАДИНЕ ЖЕНЕ требало прве да заглаве Хаг.

paola:
И зашто сада у Хагу није Вук, који је слао Гишку и остале битанге са београдског асфалта да тамо пљачкају и убијају, а у Хагу је Шешељ због вербалног деликта и говора мржње, због чега би ове НАДВЛАДИНЕ ЖЕНЕ требало прве да заглаве Хаг.

Pa zato što su oni kumovi, pa se Šešelj žrtvovao:-D
A zašto bi ti slala Vuka u Hag.
pa i on je Srbin.
Nemoj sad da zastupaš tezu da Srbi treba da idu u Hag.

_Milanche_:
И зашто сада он није у Хагу због својих паравојних јединица, а Шешељ је тамо због вербалног деликта, јер је све своје добровољце слао у регуларну ЈНА?

paola:
И зашто сада он није у Хагу због својих паравојних јединица, а Шешељ је тамо због вербалног деликта, јер је све своје добровољце слао у регуларну ЈНА?

Zato Paola sto postojanje paravojnih jedinica nije kaznjivo ni ucesce u ratu cak ni ubijanje neprijateljih vojnika u borbi nije kaznjivo.Kaznjivi su ratni zlocini,zlocini protiv covececnosti i genocid.
sto se tice Vuka i "njegovih" paravojnih jedinica niko nikad od tih pripadnika nije optuzen za ratni zlocin,tako da ni Vuk ni teoretski ne moze da odgovora po komandnoj odgovrnosti.
Za razliku od njega postoji par slucajeva pripadnika Seseljevih dobrovoljaca koji su cak osudjeni za ratne zlocine.Ja znam sigurno za jedan primer Mitra Vasiljevica iz Visegrada.
To da je samo zbog vrbalnog delikta to je isto jedna teza koja se ovde provlaci.Zbog verbalnog delikta se ne podize optuznica ali se svcaka pominje i taj segment u optuznici.
Ja ne kazem da protiv Seselja postoje dokazi da je on naredjivao zlocin ili znao za postojanje zlocina ili morao znati nemoj to da mislis da to hocu da kazem.
Samo ti objasnjavam zasto pravno protiv Vuka nemoze da se podigne optuznica a protiv Seselja je moglo(sto ne znaci da ce biti osudjen)
Nadam se da sad neke stvari bolje razumes.

BG5:
MINISTAR spoljnih poslova Srbije i Crne Gore i predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je u nedelju da ga je sram javnih reakcija u Srbiji nakon smrti Slobodana Miloševića.

"Žalost pristalica čoveka koji je odgovoran za nebrojene zločine i koji je licno naredio mnoga ubistva,pretvorena je u hvalospeve pokojniku i njegovoj politici koja je proizvodila samo zločine, smrt, nesreću i mržnju", kazao je Drašković agenciji Beta, ističući da se "promovisanjem jednog serijskog ubice u nacionalnog heroja" ponovo ubijaju njegove žrtve", kao i da se time Srbija "sramoti pred sobom, svetom i Bogom kao zemlja u kojoj je zločin vrhunska vrlina".

Drašković je kazao da su te snage - "kojima je zločin vrlina" - odgovorne za to što i danas nema pravomoćnih sudskih presuda za mnoge zločine. Nabrojao je atentat na Ibarskoj magistrali, kada je sam izjegao smrt, ali su stradala četvorica njegovih stranačkih saradnika, zatim ubistva Ivana Stambolica,novinara Slavka Ćuruvija i premijera Zorana Đinđića.

frontpage1_1.jpg

Naravno... jedan normalan rezon, bez straha i licemerja.
Zasto ranije bio ovako hrabar...

_Milanche_:
Zato Paola sto postojanje paravojnih jedinica nije kaznjivo ni ucesce u ratu cak ni ubijanje neprijateljih vojnika u borbi nije kaznjivo.Kaznjivi su ratni zlocini,zlocini protiv covececnosti i genocid.
sto se tice Vuka i "njegovih" paravojnih jedinica niko nikad od tih pripadnika nije optuzen za ratni zlocin,tako da ni Vuk ni teoretski ne moze da odgovora po komandnoj odgovrnosti.
Za razliku od njega postoji par slucajeva pripadnika Seseljevih dobrovoljaca koji su cak osudjeni za ratne zlocine.Ja znam sigurno za jedan primer Mitra Vasiljevica iz Visegrada.
To da je samo zbog vrbalnog delikta to je isto jedna teza koja se ovde provlaci.Zbog verbalnog delikta se ne podize optuznica ali se svcaka pominje i taj segment u optuznici.
Ja ne kazem da protiv Seselja postoje dokazi da je on naredjivao zlocin ili znao za postojanje zlocina ili morao znati nemoj to da mislis da to hocu da kazem.
Samo ti objasnjavam zasto pravno protiv Vuka nemoze da se podigne optuznica a protiv Seselja je moglo(sto ne znaci da ce biti osudjen)
nemoj BAŠ da budeš siguran :roll:

_Milanche_:
Vuk je u svim rezimima bio vrlo blizu vlasti.
Formiranjem garde on je sebe svrstao u putnike za hag i to prvom klasom.
Medjutim to jos niko od" demokrata " netrazi zato sto im je potreban {jos uvek} da kao ministar spoljnih poslova obavi jos par prljavih poslova za njih a posle.......?
Seti se da je i ovaj nesrecni babic prvi put krocio u hag kao SVEDOK protiv Milosevica mislio je da lazima moze zastititi svoju guzicu. Onog casa kada im vise nije trebao optuzen je i priveden.Slicno razmislja i draskovic. Mislim da se ipak malo preracunao!!!

nocna mora:
Vuk je u svim rezimima bio vrlo blizu vlasti.
Formiranjem garde on je sebe svrstao u putnike za hag i to prvom klasom.
Medjutim to jos niko od" demokrata " netrazi zato sto im je potreban {jos uvek} da kao ministar spoljnih poslova obavi jos par prljavih poslova za njih a posle.......?
Seti se da je i ovaj nesrecni babic prvi put krocio u hag kao SVEDOK protiv Milosevica mislio je da lazima moze zastititi svoju guzicu. Onog casa kada im vise nije trebao optuzen je i priveden.Slicno razmislja i draskovic. Mislim da se ipak malo preracunao!!!

formiranje ovjne jedinice,ucesce u ratu,ubijanje neprijateljskih vojnika nisu ratni zlocin,zlocin protiv covecnosti ili genocid
to je nesto drugo.
molio bih za malo edukacije
:)

_Milanche_:
E to sad sto si rekao je stvarno sramota.
Da su ljudi kao Pesika bili na celu Srbije rata ne bi ni bilo a i ako bi ga i bilo Srbi bi danas bili u Krajni tako sto bi prihvatili mirovne planove npr Z4,koji nije bio zlatan ali je bio bolji od onoga sto je usledilo.

"Да пас није срао, уватио би зеца!" Тако кажу у мом селу : шта би било-кад би било! Ови политички патуљци нису ни могли бити близу власти, а онда "Грожђе је кисело", па хајде да издајемо националне интересе, јер је на власти човек политичка громада, коју ми- политички патуљци не можемо да померимо: тако размишља мали Ђокица! Они су били формата: бла, бла, уз уважавање све њихове сујете, нису могле ништа значајно да ураде читајући "Време", Перу Луковића, Ћурувију и остале плаћеничке мудријаше!

_Milanche_:

А Вук није знао за Гишкине злочине?

Back