ВУК БРАНКОВИЋ ЖРТВА ПРОПАГАНДЕ

A đe je to još nešto?
Ostah bez računa!

звини одбиј ми на старост
Djuradj%20copie.gif

Djuradj%20copie.gif

Prvo napišeš ovo...
Није народни песник онога доба клепао песме ради забаве него ради преношења догађаја и ради примера у поучне сврхе."
... pa, kad nemaš argumente da se suprotstaviš mojim komentarima (a ne možeš ni da ih nadješ jer skitaraš po istoriji i mitologiji), prebaciš se na politiku i na lični plan.

Ако би узели чињеницу да је народни песник знао библију, јер је научио на црквеном имању или као монах, онда се лако може разумети зашто је библијски стил коришћен у изражавању и описивању догађаја и коришћењу библијских бића као примере снаге и других особина.
I ti hoćeš da kažeš da je pesma o preljubi kneginje Milice biblijska tema? Da je pesmu pisao čak i kaludjer?
Gospode, kud ti zaošija?

Због тога и само тумачење тих песама треба тумачити на посебан начин а не буквално како то повратници из комунистичких јаслица тумаче. Они не могу друкчије јер или не познају библију или то не желе да објасне на прихватљив начин, него извитопереним начином који је својствен посебном одгоју у дечјим јаслицама и омладинским центрима и највише се одликују размажености, јер нису могли бити кажњавани за преступе као друга деца у друкчијим одгојним центрима. Зато ја њих разумем и избегавам укрштавати знања са таквим особама, јер кад они нешто не знају то зна централни комитет чију улогу сада има википедија. Ја више волим изнети моје мишљење и прочитати туђе него аминовати шта је неки службени историчар објаснио са више страних речи него својих.
Dobro, neka bude... CeKa, tj. WiKiPe...

Nemam vremena da se zamajavam sa tobom, jer o ovome smo raspravljali skoro pre četiri godine.

Hajde, zaludan si, pročitaj malo, bar ono što si ti pisao.

Re: Od kada je Kosovo (i Metohija) u sastavu srpske države

A, kad se vratiš, evo ti nešto u vezi sa temom... »Bog ubio Vuka Brankovica...«

I, idi čoveče, na mitologiju, a politika ti ne ide. jer si na niovu ovoga: Podnet zahtev za rehabilitaciju Vuka Brankovića

Poslednja izmena:
То се не слаже са временом. Ако су Лазаревићи ширили пропаганду, то онда значи да је то било у почетку петнаестог века, непосредно после Боја на Косову, јер Лазаревића више није било после Стевана. А да су Бранковићи сами против себе ширили ту пропаганду не верујем.

Da, po toj racunici bi to tako trebalo da bude. Osim toga, biblijska motivistika je dosta umijesala prste.

Sto se tice samog Vuka Brankovica, nesumnjivo je da je on bio najveci ustvari heroj i anti-Turcin svoga vremena jedini...

Da, po toj racunici bi to tako trebalo da bude. Osim toga, biblijska motivistika je dosta umijesala prste.

Sto se tice samog Vuka Brankovica, nesumnjivo je da je on bio najveci ustvari heroj i anti-Turcin svoga vremena jedini...

Logično razmišljanje.
Neko je morao na neki način opravdati svoju saradnju sa okupatorom-Turcima i zato ocrniti nekoga ko je bio na drugoj strani.

Logično razmišljanje.
Neko je morao na neki način opravdati svoju saradnju sa okupatorom-Turcima i zato ocrniti nekoga ko je bio na drugoj strani.

Логично данас, али у оно време пропаганда није била, као ни многе друге ствари, као данас па се због тога не може говорити о пропаганди кад за то није била потреба. Вук се могао приближити са синовима Милици и Стевану и ојачати српске земље, уместо тога он се одлучио да се брани сам против Бајазита надајући се да ће Маџари и запад притећи њему у помоћ. Милица ту могућност није имала и зато се она поклонила условима и примила вазалство.Бранити вука накнадном борбом против Турака је исто као што комунисти правдају своја недела са борбом против окупатора. То ни једно ни друго није обраниво.

Back