Vuelta

Ko ce osvojiti Vueltu 2012?

• Alberto Contador

• Cristopher Froome

• Joaquin Rodriguez

• Alejandro Valverde

• Juan Jose Cobo

• Robert Gesink

• Jurgen van den Broeck

• Thomas de Gendt

• Nicholas Roche

• Damiano Cunego

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

republika

Početnik
Poruka
12
Ja sam cekao da neko drugi napravi ovu temu ali posto niko nije, ja sam. Dakle, Vuelta je vec pocela, danas peta etapa. Evo kakvo je stanje:
Pos. Nº Name Team Time
1 101 RODRIGUEZ, Joaquin KAT 13h 18' 45''
2 181 FROOME, Christopher SKY + 1''
3 201 CONTADOR, Alberto STB + 5''
4 166 MOLLEMA, Bauke RAB + 9''
5 161 GESINK, Robert RAB + 9''
6 188 URAN, Rigoberto SKY + 11''
7 107 MORENO, Daniel KAT + 14''
8 19 ROCHE, Nicolas ALM + 24''
9 9 VALVERDE, Alejandro MOV + 36''
10 168 TEN DAM, Laurens RAB + 46''

Zao mi je, neko vrijeme nisam mogao pisati. Za to vrijeme Rodrigez je napravio razliku u odnosu na Frooma i drustvo.Sada stvari stoje ovako:
1 RODRIGUEZ, Joaquin KAT 39h 32' 23''
2 FROOME, Christopher SKY + 53''
3 CONTADOR, Alberto STB + 1' 00''
4 VALVERDE, Alejandro MOV + 1' 07''
5 GESINK, Robert RAB + 2' 01''
6 MORENO, Daniel KAT + 2' 08''
7 ROCHE, Nicolas ALM + 2' 34''
8 ANTON, Igor EUS + 3' 07''
9 TEN DAM, Laurens RAB + 3' 18''
10 MOLLEMA, Bauke RAB + 3' 27''

Danas hronometar: 39,4 km
11_perfil.jpg

Kesiakof je bio sjajan, ali je ostao u sjeni borbe za crvenu majcu. Rodrigez sacuvao majcu za1 sekundu u odnosu na Kontadora, a Frum je dobio zaostatak za Kontadorom. Prvih pet:

1 RODRIGUEZ, Joaquin KAT 40h 26' 15''
2 CONTADOR, Alberto STB + 1''
3 FROOME, Christopher SKY + 16''
4 VALVERDE, Alejandro MOV + 59''
5 GESINK, Robert RAB + 2' 27''
Ali se to sve moze danas promijeniti zbog ovoga:
Pogledajte prilog 251871

12uk.jpg

mirador_de_ezaro.jpg

Moj favorit je PURITO!

Poslednja izmena:
Ja bas i ne stizem da pratim, iako je ova Vuelta jaca realno od Djira2012... sjajnih brda ima...

Steta sto ne pratis stvarno ima sjajnih brda... sad za vikend i ponedeljak tri brdske sa 3 cilja na brdu... a konkurencija je jaka, jos samo fali Hesjedal i neko iz Liquigas-a (Basso ili Nibali) pa da bude jaca Vuelta od Toura.

Juce je Rodrigez pobijedio i napravio razliku u odnosu na sve... Frum je razocarao sa 22 sekunde zaostatka.

A danas ravnica...

Danas je kontador pokusavao da se odvoji od rodrigeza ali nije uspio a frum je dobio zaostatak...Bola del mundo je u sledecu subotu... a sutra je opet cilj na brdu(ne znam kako se zove)

I ove godine Vuelta interesantnija od Toura kao i prošle. A bogami ove godine je i Giro bio interesantniji od Toura.
Pre trke sam bio ubedjen da će Kontador sve da ih oduva, ali Purito je fenomenalan, ali i Kontadoru svaka čast. Niko nije ovoliko agresivan kao on na Vuelti. Na svakom brdu bar 10 puta napadne, a Purito kao da je vezan za njega.

Koje je ovo ludilo od etape. Šteta što prenos nije počeo od 134 km kad je Kontador krenuo u beg na 53 km pre cilja. A pre toga su totalno razbucali peloton na male grupice.

Tour je bio dosadan, Giro je bio interesentan, ali Vuelta je vrhunska vec drugu godinu. Prosle godine Cobo i Froom, a ove Contador, Rodriguez i Valverde. Super je što Contador nije ranije uzeo crvenu majicu i napadao je kao sumanut.

Misliš ovako.
20_perfil.png

E da vidim sutra Rodrigeza da prvi napada, iako lično mislim da će Valverde sutra grize, a postoji i mogućnost da je zadovoljan 2. mestom pa neće hteti da rizikuje. Sve u svemu sutra čekalica za Kontadora, pa ko napadne on prati. Biće uzbudljivo

Back