Vučić vrši pritisak na sud

Милица

Buduća legenda
Poruka
26.912
IVOŠEVIĆ: Vučić vrši pritisak na sud

Prvi potpredsednik Vlade je moćan čovek i njegova reč ima uticaja na sve, pa i na zaplašene sudije, smatra bivši sudija Vrhovnog suda

Koalicija_za_nadzor_javnih_finansija_19.jpg

Bivši sudija Vrhovnog suda Srbije Zoran Ivošević kaže da prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić vrši pritisak na sud izjavama o tome da li je neko počinio krivično delo ili nije.

- Vučić kaže da on misli da neko nije počinio krivično delo, ali da to što je on rekao ništa ne znači, nego je bitno šta će reći tužilac i sudija. Ako je to bitno, zašto se onda on izjašnjava o tome da veruje da to nije tačno? – rekao je Ivošević.

Ivošević je naveo da su sudije zaplašene i u stresnom stanju, jer njihov status još nije sasvim siguran, nema predsednika suda, nego vršioca dužnosti, a stanje u pravosuđu je očajno.

- Vučić nije u strukturi pravosuđa i nije ministar pravosuđa, a čak i da jeste, ne bi mogao tako da govori. On je ministar odbrane, ali ima neku funkciju koordinatora bezbednosnih službi, koja nije zapisana u Ustavu, nego je to jedan izum, doduše zakonski, ali u Ustavu ne postoji ni ta funkcija ni takva organizacija – rekao je on.

Dodao je i da je prvi potpredsednik Vlade moćan čovek i njegova reč svakako ima uticaja na sve, pa i na zaplašene sudije.

imaš neke argumente

ili ga ošinu samo onako ... ?

А ти, имаш неке аргументе осим интервјуа БИВШЕГ судије?

Види, није ми симпатичан Вучић, ни ова накарадно склепана безалтернативна власт али за неке ствари заиста претерујете.
Сведочење самог ђавола би било прихватљиво ако је усмерено против Вучића.:roll:

Ако заиста буде направио основе за добар правни систем, ако похапси главне кримосе, ја му скидам капу.

А ти, имаш неке аргументе осим интервјуа БИВШЕГ судије?

Види, није ми симпатичан Вучић, ни ова накарадно склепана безалтернативна власт али за неке ствари заиста претерујете.
Сведочење самог ђавола би било прихватљиво ако је усмерено против Вучића.:roll:

Ако заиста буде направио основе за добар правни систем, ако похапси главне кримосе, ја му скидам капу.

o pravljenju pravnog sistema nema ni nagoveštaja ..,

i ne može ga ni biti jer sadašnja vlast nema ni kompetenicije, a ni sluha da na tome zaiste i počne da radi,

prvi Vučić to uopšte ne razume niti ga zanima ...

što se Ivoševića tiče, on je argument dao ...,

a da bi neko od nas taj argument razumeo,

potrebno je da mu se dogodi shebani sudija u stvari koja mu je bitna ...
da bismo mi ukapirali šta znači sudija koji ne sudi već osluškuje ...

i ne može ga ni biti jer sadašnja vlast nema ni kompetenicije, a ni sluha da na tome zaiste i počne da radi,

Ali ... dobro je da nam ovom forumu ima ljudi koji prate sve segmente ... (nikad čula za sina ni aferu Srbija ....)

nase sudstvo je decenijama unazad u katastrofalnom stanju. koja god da je vlast dolazila, svi su imali udela u tome da sudstvo ne funckionise kako treba, samo iz razloga sto su sudije svi redom tu po nekoj partijskoj duznosti, sto su smenjivani i postavljani kako je duvao vetar.
danas je isto tako. kreni od ministra pravosudja koji nema sata parnice. pa na dalje. da li je normalno da se na takvu poziciju postavi neko potpuno nekompetentan, bez iskustva, bez biografije? u drzavi srbiji je izgleda normalno.
onda nastavis preko svih ostalih.
pa evo i ovaj blazeni sto pljuje vucica, ne bi ga ni pljucno da nema razloga. sto nije izasao sa ovom pricom pre tri meseca? m?

А која је политичка странка компетентна да прави правни систем?
Која то странка у овој ''држави'' има кадрове?

А за шта је Вучић компетентан, тек ћемо да видимо.
Покренуто је, до сад, 4-5 приватизација.
Факат је да је ставио главу у торбу.
Ко хоће да види, види.
Ко неће, не мора.

Не спорим, много тога и даље не ваља...заправо, не ваља 98% ствари али неки се помаци , истина микро, дешавају.

Ali ... dobro je da nam ovom forumu ima ljudi koji prate sve segmente ... (nikad čula za sina ni aferu Srbija ....)

Изгледа ти промичу ствари....

nase sudstvo je decenijama unazad u katastrofalnom stanju. koja god da je vlast dolazila, svi su imali udela u tome da sudstvo ne funckionise kako treba, samo iz razloga sto su sudije svi redom tu po nekoj partijskoj duznosti, sto su smenjivani i postavljani kako je duvao vetar.
danas je isto tako. kreni od ministra pravosudja koji nema sata parnice. pa na dalje. da li je normalno da se na takvu poziciju postavi neko potpuno nekompetentan, bez iskustva, bez biografije? u drzavi srbiji je izgleda normalno.
pa evo i ovaj blazeni sto pljuje vucica, ne bi ga ni pljucno da nema razloga. sto nije izasao sa ovom pricom pre tri meseca? m?

Тачно.
И зато нас нико ни не доживљава као озбиљан фактор.

Ivošević već godinama argumentovano kritikuje sudstvo ... ,

zbog svoga znanja on jeste autoritet ... (gornju priču tek treba proveriti ..., a po njoj bi trebalo Vuka Bojovića za svaki slučaj uhapsiti .... ? )

Problem nije u sudstvu već u državi koje nema ... :(

Naime, kada bi ova država plaćala svoje dugove, čitaj kada bi uopšte postojala,

i sudije u njoj bi imali odgovornost i za preduga suđenja, kao i za presude koje na višim instancama padaju,
već zbog toga što bi neko morao štetu da plati.

Poslednja izmena:
А која је политичка странка компетентна да прави правни систем?
Која то странка у овој ''држави'' има кадрове?

А за шта је Вучић компетентан, тек ћемо да видимо.
Покренуто је, до сад, 4-5 приватизација.
Факат је да је ставио главу у торбу.
Ко хоће да види, види.
Ко неће, не мора.

Не спорим, много тога и даље не ваља...заправо, не ваља 98% ствари али неки се помаци , истина микро, дешавају.

Изгледа ти промичу ствари....

promiče mi svašta ... jer ne bavim se rekla kazala varijantama (kako reče Miljko Radisavljević, zanima me samo ono što je u spisima predmeta .... :) )

nema Srbija vremena za MIKRO, a ni potrebe da se kreće mikro koracima ...,

samo je potrebna volja ... koje veruj mi nema.

Pa u pravu je Ivošević ,to je svima jasno da tužioci igraju kako im Vučić svira , a verovatno i sudije , pošto onog tzv. ministra pravde niko ne **** ni za suvu šljivu , isto kao što su i do leta slušali Homena i Duleta Petrovića.
Naravno tu se misli na one tužioce i sudije koji sude u politički i medijski interesenatnim predmetima , dok ove ostale nisu ni bitne za vlast .

Ivošević već godinama argumentovano kritikuje sudstvo ... ,

zbog svoga znanja on jeste autoritet ... (gornju priču tek treba proveriti ..., a po njoj bi trebalo Vuka Bojovića za svaku slučaj uhapsiti .... ? )

Problem nije u sudstvu već u državi koje nema ... :(

Naime, kada bi ova država plaćala svoje dugove, čitaj kada bi uopšte postojala,

i sudije u njoj bi imali odgovornost i za preduga suđenja, kao i za presude koje na višim instancama padaju,
već zbog toga što bi neko morao štetu da plati.

pa vidi ovako, da je sudstvo jedini problem u nasoj drzavi, mislim da bi imali daleko manje glavobolja od onih koje imamo. kod nas je sve stranacki podeljeno. tebi sud, meni policija, onom zdravstvo a onom finansije. i u te strukture ulaze nestrucni ljudi, dovedeni da primaju masne plate i zivotare na drzavnoj sisi. mi ih placamo, ja, ti, svaki poreski obveznik. ali kako je u drzavi srbiji moguce da neko umre jer je lekar nezainteresovan za slucaj, tako je moguce da ima ostecenih zbog katastrofe u sudstvu.
nasa drzava placa previse dugova.
malo nepovezano pises pa ne shvatam sta si zadnjom recenicom htela da kazes.

ivosevic jeste kritikovao sudstvo, ali nije kritikovao vlast. kritikovao je korumpirane sudije, ali nije pricao o uticaju drzave na sudstvo, sem uticaja milosevica svojevremeno.
a vuk bojovic... njega treba uhapsiti iz 8 ziliona razloga, nevezano za sina mafijasa.

Pa u pravu je Ivošević ,to je svima jasno da tužioci igraju kako im Vučić svira , a verovatno i sudije , pošto onog tzv. ministra pravde niko ne **** ni za suvu šljivu , isto kao što su i do leta slušali Homena i Duleta Petrovića.
Naravno tu se misli na one tužioce i sudije koji sude u politički i medijski interesenatnim predmetima , dok ove ostale nisu ni bitne za vlast .

nije baš sasvim tako

postoje milioni sporova koje građani vode protiv države Srbije ili institucija države (raznih)

u kojima još uvek vlada haos i intencija da se nikada ne okončaju ...

a pojedinačnim tužiocima svaki njegov spor pada izuzetno teško ..
jer mu država možda duguje i jedino što ima ... :(

promiče mi svašta ... jer ne bavim se rekla kazala varijantama (kako reče Miljko Radisavljević, zanima me samo ono što je u spisima predmeta .... :) )
А оне текстове што постављаш из којекаквих дневних таблоида, то су чињенице, је л'? :lol:
Хвала ти што ме насмеја.
nema Srbija vremena za MIKRO, a ni potrebe da se kreće mikro koracima ...,

samo je potrebna volja ... koje veruj mi nema.
Србија нема капацитет и помирили се ви или не, бићемо увек колонија.

Паметан је само онај ко буде у томе успео да извуче максимум доброг за Србију.

pa vidi ovako, da je sudstvo jedini problem u nasoj drzavi, mislim da bi imali daleko manje glavobolja od onih koje imamo. kod nas je sve stranacki podeljeno. tebi sud, meni policija, onom zdravstvo a onom finansije. i u te strukture ulaze nestrucni ljudi, dovedeni da primaju masne plate i zivotare na drzavnoj sisi. mi ih placamo, ja, ti, svaki poreski obveznik. ali kako je u drzavi srbiji moguce da neko umre jer je lekar nezainteresovan za slucaj, tako je moguce da ima ostecenih zbog katastrofe u sudstvu.
nasa drzava placa previse dugova.
malo nepovezano pises pa ne shvatam sta si zadnjom recenicom htela da kazes.

ivosevic jeste kritikovao sudstvo, ali nije kritikovao vlast. kritikovao je korumpirane sudije, ali nije pricao o uticaju drzave na sudstvo, sem uticaja milosevica svojevremeno.
a vuk bojovic... njega treba uhapsiti iz 8 ziliona razloga, nevezano za sina mafijasa.

u poslednjoj rečenici piše ... kada bi sudije bile u sistemu odgovornosti za dugove koje prave državi ...,

a koje ona kad tad mora da plati, zbog neopravdano dugih suđenja, zbog presuda koje su pale ...,

vodili bi računa kako sude ... (kad bi ih neko udario po džepu)

Upravo i jeste suština u tome kritikovati sudstvo, a ne interesovati se za vlast.

Pravosuđe mora da bude nezavisno od bilo koje vlasti i da profesionalno obavlja posao za koji prima plate od poreskih obveznika.

grešku je vučić napravio što sve oće polagano i po zakonu da radi.....trebalo je sve demokrate i sve one lopovčine koje su demokrate postavile odma posle izbora isterati.......bukvalno nogom u guzicu na ulicu a sve one kojima je obraz čist a ruke krvave-prljave pohapsiti i osuditi pa nek se grobari srbije žale svojim mentorima na zapadu za koje rade.....

А оне текстове што постављаш из којекаквих дневних таблоида, то су чињенице, је л'? :lol:
Хвала ти што ме насмеја.

baš bih volela da mi ti odvojiš ... koje to novine u Srbiji nisu tabloidi.

Србија нема капацитет и помирили се ви или не, бићемо увек колонија.

Паметан је само онај ко буде у томе успео да извуче максимум доброг за Србију.

A izgleda da je ipak najpametniji onaj ko iz svega ovoga bude izvukao najviše za sebe lično ... ?

Back