Вучић уводи визе Русији, Белорусији, Турској, Кини и Азербејџану

Poruka
18.460
Ништа ме више не изненађује. Драго ми је да сам био у Русији, Кини и Турској, пре овог понижавајућег визног режима.

Konačno jedan dobar potez usklađivanja sa EU politikom. Kilavo ali ipak se dešava ;)

Konačno jedan dobar potez usklađivanja sa EU politikom. Kilavo ali ipak se dešava ;)
Буди слепи роб запада, или буди слепи роб истока.

Ја видим два роба, а ти видиш једног роба и једног "слободног". Не знам само на основу којих чињеница?

За жуте ћације то је такође добар потез, али њих има мање, већину чине радикалски ћацији и ово је Вучићев шамар управо њима. Али и заслужили су да пиша по њима, када су гњиде.

Буди слепи роб запада, или буди слепи роб истока.

Ја видим два роба, а ти видиш једног роба и једног "слободног". Не знам само на основу којих чињеница?

Mi smo evropska država, sa EU imamo svu ekonomsku saradnju i tamo nam je kompletna dijaspora. Shodno tome logično je i da budemo član te zajednice što nosi i usklađivanje spoljne politike. Vrlo je logično.

Veći si rob kad se praviš da si azijat u Evropi, nego kad si svoj na svome i biraš logičan pravac.

Vučić je šiptar naravno da neće braći albancima uvesti vize
Не може због Open Balkana.
Његова политика је баланисирање између жутог и радикалског гласачког тела.

Идеална прилика за Вучића је да изазове неки рат у региону, како би опстао још коју годину на власти.
Већи болесник од Милошевића.

Mi smo evropska država, sa EU imamo svu ekonomsku saradnju i tamo nam je kompletna dijaspora. Shodno tome logično je i da budemo član te zajednice što nosi i usklađivanje spoljne politike. Vrlo je logično.

Veći si rob kad se praviš da si azijat u Evropi, nego kad si svoj na svome i biraš logičan pravac.
За сада ЕУ јесте наш највећи трговински партнер, мада и ту се све врти око Немачке, Италије, па затим Мађарске и Румуније и никако не треба запоставити на 5 , 6 , 7 месту је Хрватска, Словенија и БиХ-РС.

Међутим, будућност припада истоку, тачније Кини. Ево ја улажем у берзу, па гледам географску диверзификацију и индекс ЕТФ који прати компаније у свету, али без С.А.Д., јер СНП 500 и Насдак најпопуларнији ЕТФ без кога се не сме је 100% амерички.

Али Кина тренутно прави ср%ња, јер КП је забранила кинеским грађанима да тргују криптовалутама, а скоро 70% тржишта је заправо биткоин.

Dobri su mi ovi što "podržavaju studene" a podržavaju svaki aspekt Vučićeve politike osim samog Vučića
Па није то Вучићева политика, него Тадићева, а није ни Тадићева већ ДОСовска. И на крају крајева, ујединили су се и неистомишљеници против АВ, тако је и било и против СМ. А када падне тиранин, онда се опет враћамо идеолошким поделама, али битно је да нисмо лопови и криминалци и да прихватимо пораз када изгубимо изборе.

Па није то Вучићева политика, него Тадићева, а није ни Тадићева већ ДОСовска. И на крају крајева, ујединили су се и неистомишљеници против АВ, тако је и било и против СМ. А када падне тиранин, онда се опет враћамо идеолошким поделама, али битно је да нисмо лопови и криминалци и да прихватимо пораз када изгубимо изборе.
Tadić nije opstao jer na ovakve stvari nije bio spreman

За сада ЕУ јесте наш највећи трговински партнер, мада и ту се све врти око Немачке, Италије, па затим Мађарске и Румуније и никако не треба запоставити на 5 , 6 , 7 месту је Хрватска, Словенија и БиХ-РС.

Међутим, будућност припада истоку, тачније Кини. Ево ја улажем у берзу, па гледам географску диверзификацију и индекс ЕТФ који прати компаније у свету, али без С.А.Д., јер СНП 500 и Насдак најпопуларнији ЕТФ без кога се не сме је 100% амерички.

Али Кина тренутно прави ср%ња, јер КП је забранила кинеским грађанима да тргују криптовалутама, а скоро 70% тржишта је заправо биткоин.

Trgovina pojedinca na berzi nije isto što i geopolitički pravac jedne države. Ti možeš da ulažeš gde hoćeš, u Kinu, UAE ili Australiju, ali to ne menja činjenicu da smo mi evropska država, geografski, ekonomski i kulturno. Najveći deo naše razmene, investicija i dijaspore je vezan za EU. Logično je da nam je i spoljna politika usklađena s tim pravcem. A kad to postavimo kako treba, onda možemo da sarađujemo sa celim svetom, i sa istokom, ali sa jasnog i stabilnog temelja i u skladu sa spoljnopolitičkim kursom sopstvenog bloka, jer jedino tako imamo kredibilitet i partnerski odnos sa onima koji su nam najbliži.

Šanse za to su vrlo male.
Pričamo o najgorem populisti koju je ****** izbacila.
Inače za običnog čoveka mislim da je to nebitno u praktičnom smislu zbog broja ljudi koji koristi bezvizni režim, sem Turske gde ide dosta turista. Ali i pre bezviznog režima davale su se vize na granici.

Ovde je opet simbolika važnija i sem ako baš ne bude uslovljen gubitkom belog šengena neće posezati za tim jer bi mu narušilo poziciju kod nekih svojih hard-core putinofila pre svega.

Takođe koliko znam i CG ima bezvizni režim sa istima, a Albanci sa Turcima sigurno i ako je to neko "moranje" oni će svakako pre i lakše usaglasiti vizni režim sa EU. Po tome ćemo znati.

Poslednja izmena:

Back