Vučić ugrozio ne samo energetsko-ugrožene kupce el.energije već i sve srpske porodice na Severu Kosova

nesko101

Elita
Poruka
18.302
Autorska
Pre potpsanih ugovora sa distributerom EL.energije počeli su pored paušalnih računa za isti mesec dolaziti računi za isti mesec nekima i do nekoliko stotina evra.
Dakle ne samo da nema zaštite za energetsko ugrožene porodice tj.primaoce socijalne pomoći već su ugrožene i prosečne porodice na Severu Kosova.
Slušajte samo primere

„Danas mi je stiglo 165 evra. Sama sam u stanu, samo mi termo radi. Deset dana februara meseca nisam bila kod kuće. Nije realan račun. Sutra idem da se žalim, da vidimo u čemu je problem – ili je strujomer, ili je do njih, pa su pisali na svoju ruku“, navela je.

„Za drugi račun niko nije čitao stanje. Ključ od prostorije gde su brojila je kod mene. Niko nije došao i tražio. Kako su to uradili, ne znam“, navodi jedan od građana i izražava sumnju da je i drugi račun obračunat paušalno.

„Ma kakvi realno stanje. Kako? Kada ja nisam pola meseca tu. Hajde da bude najviše do 50 evra. Moj sin za stan u Srbiji ne plaća više od 30 evra struju, a sve uređaje koristi“, kazao je njegov sugrađanin.

„Zna se kolika je realna cena, zna se koliko kilovata možeš da potrošiš, a to nije 400 evra“.


Neću vala da platim, pa neka dođu i isključe mi struju“, poručuje sagovornik KoSSev-a.

„Ma nema plaćanja, kakvo plaćanje. Da je narod pametan, da se složi pa da ne plati dok se sve to ne reguliše“, dodaje njegov sugrađanin.
„Mora prvo ugovor da bude potpisan i posle imaju pravo da nam naplate, bez ugovora nemaju pravo naplate. A oni su krenuli prvo sa akontacijom, pa sa računima. Opet je tu meni nešto sumnjivo. Onog momenta kada budem potpisao ugovor, platiću struju. Sve pre potpisivanja ugovora ne priznajem. Možemo da idemo i na sud“, poručuje.
Navodi da on ima sklopljen ugovor sa kompanijom EPS-a Elektro Kosmet.

„Sa ovom novom nemam, to nije ista firma“, naveo je.
 

Back
Top