Vučić u iskušenju šurovanja sa USA zbog naredbe da isporuči Radoičića

Autorska
Nemojte se iznenaditi ovih dana ako Vučić ne digne glas protiv Zapada jer predaja Radoičića bi za njega značilo omča oko vrata za kratko vreme posle.
Biće jako intereesantno ovog meseca na sceni Srbije.
Senatorka USA je bila jasna a to je predaj svoje kriminalce jer znamo sve.
ŠUROVANJE :lol:
 
Ti ili si slep ili se praviš, treće je da si zanešen.
Pratiš li ti vesti van vučićevih medija?
Video sam da neki američki senatori traže da uhapsi Radoičića ali ne vidim nikakve konkretne pritiske da to zaista i uradi. Valjda bi odavno to uradio. Ne računam ono jednodnevno hapšenje pa puštanje, to je smejurija.
 

Америчка сенаторка после разговора с Вучићем тражи хапшење Радоичића: Потерница…​

13:35 18.02.2024.
1

Америчка сенаторка Џин Шахин, која се у Минхену сусрела и разговарала са председником Србије Александром Вучићем, истакла је на панелу на Минхенској безбедносној конференцији да је Милан Радоичић признао саучесништво у дешавањима у Бањској 24. септембра и да он мора бити ухапшен.​

„Он (Милан Радоичић) је признао саучесништво у ономе што се догодило 24. септембра и убиствима. За то сада треба да одговара. Србија и Косово треба да сарађују на томе сада“, рекла је она јуче, након одвојених разговара са српским председником Александром Вучићем и косовским премијером Аљбином Куртијем.

Вучић је јуче објавио на друштвеним мрежама да је у Минхену имао отворен и садржајан разговор са сенаторима Џин Шахин, Питом Рикетсом и Крисом Марфијем.
Навео је да су теме разговора биле односи Србије и САД, и његова забринутост за безбедност српског народа на Косову и потребу за наставком дијалога.

Вучић, међутим, није поменуо да је Милан Радоичић – очигледно, био најважнија тема разговора.

Позивајући се на наводе ИНТЕРПОЛ-а, косовски министар унутрашњих послова Џељаљ Свечља изјавио је да су сва осумњичена лица за напад у Бањској убачена у систем међународних потерница.
„Одговорност за организацију и извођење терористичког напада 24. септембра у којем је убијен наредник Африм Буњаку је од суштинског значаја“, поручио је Свечља, преноси КоССев.Наглашава да се кажњавање налогодаваца, организатора и извршиоца напада мора догодити што је пре могуће као гаранција, како додаје Свечља „непонављања сличних терористичких аката“.
Иако се Свечља позива на званично обавештење ИНТЕРПОЛ-а, оно није објављено на сајту, као и Твитер налогу ове организације. Уједно, у за јавност доступној бази података ИНТЕРПОЛ-а о особама за којима се трага нема нових осумњичених за дешавања у Бањској.
Подсећања ради, 24. септембра дошло је до оружаног сукоба између наоружане групе Срба и припадника Косовске полиције. Тада је прво у раним јутарњим сатима на улазу у село убијен наредник редовне јединице Косовске полиције. У овом месту су потом убијена три члана групе Срба, док је више њих рањено и ухапшено.
У међувремену је некадашњи потпредседник Српске листе, Милан Радоичић, преузео одговорност за организацију напада.

https://srbin.info/politika/americk...s-vucicem-trazi-hapsenje-radoicica-poternica/
 
Poslednja izmena:

Back
Top