Барышников
Poznat
- Poruka
- 9.345
***groblja će biti mala, zima će biti najstrašnija u poslednjih 500 godina, 3 velika zla nas čekaju!
a sad evo i TROSTRUKO SNAŽNIJI PRITISCI!***PREDSEDNIČE NE BRINI!
BIĆEMO TROSTRUKO SNAŽNIJI!
https://www.politika.rs/scc/clanak/537132/vucic-tv-prva-skupstina#
Вучић: Предстоје нам притисци троструко снажнији у вези увођења санкција Русији и КиМ

(Фото EPA-EFE/A.CUKIC)
Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас гостујући на ТВ Прва да је јасно да постоји уплитање великих сила у нашу земљу које би, како је рекао, преко наше грбаче да дођу до циљева.
"Сви рачунају да у Србији да добију за ону страну за коју желе да се изборе", навео је он. Вучић је поновио да предстоји највећа криза од Другог светског рата.
"Поновићу да нам предстоји највећа криза од Другог светског рата, ово је тек почетак, јер постоје ствари које знам, предстоји ескалација, потом ће покушати то да деескалирају, али у наредних шест месеци предстоје тешки сукоби и то ће се одразити на нас са притисцима који ће бити двоструко или троструко снажнији у погледу увођења санкција Русији и КиМ", нагласио је Вучић.
Вучић је рекао да је четврти пут учествовао у расправи у Скупштини, и да су неки очекивали да ће "обрисати патос" са њим, али се то није догодило.
„Чињенице и резултати најбоље говоре. Међутим, интересантно је да нико није приметио. Сећате се када смо имали обичне расправе у Скупштини, раније, без присуства председника, тада би председници парламента искључивали читаве посланичке групе. Сада сте видели насилништво и дивљање читавих посланичких група, покушај физичких напада, и нико није искључен ни опоменут са седнице. И нико да каже да је то некакав напредак по питању процедура, јер нико никога није хтео да искључи из важне расправе”, навео је Вучић.
У Србији су, рекао је Вучић, блокирали ауто-путеве да би се уништила Србија и спречила експлоатација литијума, из чистог хира. Народ је заведен од стране оних које плаћају НВО из иностранства, додао је он.
„У питању су геополитички и регионални интереси великих и зато ми је важно да укажем људима да виде колико смо толерантни, колико се не плашимо расправе, јер имамо све аргументе у рукама... Никада никакве паре нисмо давали иностраним саветницима, то је измишљено”, рекао је Вучић.
Председник Србије рекао је да је један истакнути србомрзац у Србији, странац и Европљанин, али да није везан за ЕУ, додајући да неће да каже његово име.
Према Вучићевим речима, тај толико мрзи Србију и Србе, таквог никада нигде није видео. Он је причао да је „Вучић узео досијее сваког од њих, а нисам, али је он причао да све то личи на Северну Кореју”.
Председник је рекао да није велика тајна зашто сви нападају њега, а не Ивицу Дачића и СПС.
- То је приметно већ неколико година. У скупштини су људи могли да виде једну ствар. Али ја нећу да кукам, ја СПС поштујем, са њима смо урадили много, поставили смо циљеве. Ја немам проблем са тиме. Питају ме како је прошао разговор са Дачићем. Па пристојно, али то не мења нешто што ја видим већ неколико година. Ништа краће не траје у Србији од захвалности. Они кажу "Али ми смо те подржали". Ја ћу само рећи да сам захвалан, рекао је он.