Vučić, pozitivno i negativno

Dalje odavde nisam citao. Samo jos jedna od bezbroj identicnih "Vucic izdajnik" tema na ovom forumu. Uostalom, da je Vucic zaista nepoznanica, misterija i zagonetka, ne bi ga ti odmah na pocetku teksta nazvao izdajnikom.....
Jadnik koga su naterali da pleše do snova.
Posle toga je u ulozi, baš kao jadnik Zelenski.

Nadam se da neće biti prinuđen da prosipa krv svog naroda kao onaj.

To što mu je dato da se obogati, naplaćeno je prodajom Kosova i Metohije.

Srbi časnog Vuka Brankovića još proklinju iako je bio borac protiv Turaka.
Čemu li se jadnik nada i o čemu sanja?
Bog neka mu je u pomoć.
Beovulfu je vala bilo lakše.

Pozitivno: infastrukturni radovi i otvaranje fabrika.
Negativno: velika korupcija, stranačko zapošljavanje i kontrola medija.
Pa ti infrastrukturni radovi su i najveci izvor korupcije i oproban mehanizam za presipanje drzavnog novca u dzepove SNS mafije. Svaki projekat ke placen 2-3 puta skuplje od realne cene. Kad su dosli na vlast korupcija se merila stotinama hiljada evra da bi danas dostigla red MILIJARDI!!!
Otvaranje fabricated kazete? Male plate I velike subvencije belosvetskim mesetarima koji iste fabrike setaju po divljem zapadnom balkanu cim te subvencije isteknu. Ja stvarno ne razumem kako neko moze reci da je ista pozitivno u hororu koji zivimo zadnjih 15-tak godina

Jadnik koga su naterali da pleše do snova.
Posle toga je u ulozi, baš kao jadnik Zelenski.

Nadam se da neće biti prinuđen da prosipa krv svog naroda kao onaj.

To što mu je dato da se obogati, naplaćeno je prodajom Kosova i Metohije.

Srbi časnog Vuka Brankovića još proklinju iako je bio borac protiv Turaka.
Čemu li se jadnik nada i o čemu sanja?
Bog neka mu je u pomoć.
Beovulfu je vala bilo lakše.

'Јадник' који није рекао не и тиме ојадио милионе других ....

али 1 000 000 лојалних усрећио незаслужно поредећи њихове способности и допринос

Криминал и дрогу са Балкана утерао је у градозиданије - скоро па легалне токове !

Створио је олигархију са огромним капиталом.

Народ је опљачкао, а није му поделио деонице кроз грађевине, саобраћајнице, државне обвезнице и др...

Да би све то постигао, морао је суспендовати све институције !

Скоро па као .. Цезар ... Наполеон .....само да се зацари

Koliko voleli ili mrzeli Vučića, on je velika misterija ili zagonetka koju je teško u potpunosti raskrinkati. Mislim da će još mnogo godina proći kada ćemo moći u potpunosti znati kakva je njegova funkcija kao predsednik Srbije zaista bila.
Mnoge poteze koje je vršio kao predsednik Srbije su izdajničke prirode, međutim treba uzeti u obzir da je Srbija mala i okupirana drżava čiji istinski glas je nebitan na međunarodnoj sceni u današnjoj geopolitičkoj hijerarhiji koja je Srbiju naslikala kao isključivim krivcem i agresorom svih ratova koje su nastali kao posledica raspada SFRJ.
Pitanje je, dali je on svojevoljno povukao sve Srpske institucije sa Kosova i dao legitimnost institucijama lažne država "kosove", dali je on svojevoljno doveo blera kao savetnika kojeg je plaćao velikom sumom iz narodnog budżeta, dali je na godišnjicu nato bombardovanja Srbije doveo svog "prijatelja" šredera u Srbiju, dali se svojevoljno pojavio na televiziji sa krvnikom klintonom i dao mu 2 miliona evra iz narodnog budžeta i mnogo toga da ne nabrajam ovde, ili je sve to posledica ucena i pritisaka amerike i brisela? Ako jeste, šta je doprineo Srbiji takvim postupcima? Dali je time odložio zvanično priznanje "kosove" , dali je time kupio vreme da odoli pritiscima do promene geopolitičke slike u svetu koja bi Srbiji pružila više prostora za pravdom ili je možda lično ucenjen i životno ugrožen ako ne postupa po meri ucenitelja?
Pozitivno bih rekao donekle je to da se u Srbiji gradi ali negativno je da sve što se gradi deluje daleko skuplje od svoje istinske vrednosti dok se Srbija istovremeno zadužuje daleko preko kritične mere održivosti. Negativno je i to što se slabo ili uopšte ne ulaže u razvijanje domaće industrije i poljoprivrede, već se uvozi hrana iz nepoznatih izvora, pre svega mislim na meso, dok strane kompanije koje preuzimaju naše tržište i jeftinu radnu snagu svoj kapital iznose iz Srbije.
Pozitivno je da Rusija i Kina ga doživlajvaju kao prijatelja iako se prema Rusiji nije u potpunosti prijateljski pokazao, pre svega svojom naklonošću ka pristupanju EU. Možda je i to samo politička igra odugovlačenja i odolevanje pritiscima?
Još bi se upitao, koji je razlog postavljanje lezbejke za premijera Srbije, koja, niti je intelektualno, niti moralno dorasla toj funkciji i kao poslednje doveo bi u pitanje njegovu genetiku i neverovatnu fizičku sličnost sa šiptarom Musliju koji je svojevremeno bio kolega njegove majke.
Lično vidim daleko više negativnog nego pozitivnog ali ne dajem sebi za pravo da osudim uzimajući u obzir položaj Srbije i karakteristike svih odluka i poteza koja deluju na štetu Srbije. Pozitivno vidim i to da su izbegnuti novi sukobi i mogući ratovi i sankcije usled ovih višegodišnjih pritisaka na Srbiju jer ne verujem da bi Srbija imala morala niti snage da se kroz rat suprotstavi još jednom neprijatelju, pogotovo u današnjem položaju gde smo okruženi nato zemljama od kojih su mnogi gde postoje još velike struje neprijateljske orijentacije prema nama.
Šta vi mislite o Vučićevom vladavinom do sada, dali je pozitivno ili negativno ili možetw još toga da doprinesete koje će nam dati jasniju sliku da vidimo dali ovaj čovek se zaista kao što tvrdi bori za Srbiju ili je samo još jedan u nizu od mnogih prethodnika koji samo gledaju svoj interes.

Срамота за крстине АВовке/це који бар једну лепу реч хвале да накаче на ову таблу ....

Pozitivno: infastrukturni radovi i otvaranje fabrika.
Negativno: velika korupcija, stranačko zapošljavanje i kontrola medija.

Mnogo gore od toga
Kriminalizovana je država.
Što kaže jedan seljak hajde Milošević je radio sa drogom, alkoholom, benzinom. Ali ovaj radi sa svime ! Pusti brate meni moje maline, a li ne, oni drže sve, i drogu, benzin, ali i maline, voće, sve što ti padne na pamet !

Znači, tolliko je sve kriminalno, da sad kada se poziva na rad institucija imamo ozbiljne probleme sa punjenjem budžeta, toliko je sve kriminalizovano. Sve se radilo preko dilova van tendera, van pravnih procedura.

Vučića oni koji su postavili mogu i da skinu. Ova "obojena revolucija" mu je samo pretnja da će da izgubi vlast (ako samo vlast) ako ne bude slušao. Sada mu je postavljen zadatak, ako želi da ostane na vlasti, da nakrca Srbiju Arapima, ljudima iz Bangladeša (takođe muslimani), Afrikancima...

Vučića oni koji su postavili mogu i da skinu. Ova "obojena revolucija" mu je samo pretnja da će da izgubi vlast (ako samo vlast) ako ne bude slušao. Sada mu je postavljen zadatak, ako želi da ostane na vlasti, da nakrca Srbiju Arapima, ljudima iz Bangladeša (takođe muslimani), Afrikancima...
otkud zaš ?
Zvao te Onaj o'zgo preko mobilnog ?
izlupetao si se danas dosta,.. popunio si kvotu.

odakle tebi informacije ko i kakve zadatke zadaje Vučiću ?

Ok. Ali zašto bi neko hteo da ostane na vlasti, a da čini ljudima u Srbiji i samoj državi loše? Onda su to loši ljudi.
Mogu lepo da se zahvale i kažu (ako je tako kako ti kažeš da ga održavaju stranci) neka vam, hvala, ne treba mi vlast pod tim uslovima?

Ok. Ali zašto bi neko hteo da ostane na vlasti, a da čini ljudima u Srbiji i samoj državi loše? Onda su to loši ljudi.
Mogu lepo da se zahvale i kažu (ako je tako kako ti kažeš da ga održavaju stranci) neka vam, hvala, ne treba mi vlast pod tim uslovima?
A pare po svetu što su razbacane po računima i nekretnine. Može neka nova vlast da podigne optužnicu, zato se ostaje na vlasti pod svaku cenu.

otkud zaš ?
Zvao te Onaj o'zgo preko mobilnog ?
izlupetao si se danas dosta,.. popunio si kvotu.

odakle tebi informacije ko i kakve zadatke zadaje Vučiću ?

Oni misle da svi vladaju zato što.... im je tako naređeno itd. To su prosto razne teorije zavere.

Što možda donekle i jeste tačno, ali samo donekle. Kada narod da prednost nekome, pravu prednsot, onda je nemoguće uticati.
Recimo narod daje sada prednost studentima, iako nemaju oficijelnu podršku iz inostranstva, još uvek je ima Vučić
Međutim, ako se napravi neki građanski pokret iz ovih demonstracija, ta podrška bi se mogla institucionalizovati, a ovaj može da se slika.

Kad se dotakne dno , valjda tada sve krene uspravno. Bojim se da je Srbija zaglavljena negde pri dnu, ni gore ni dole i kao takva, lagano izumire,kao žaba kad se kuva. Ovaj na vlasti da je imao malo dostojantva kada je bideo da sva omladina Srbije je stala na noge protiv njega i njegovim režima, dakle budućnost Srbije, trebao je lep i mirnim putem da da ostavku, a ne samo ja pa ja pa ja pa ja pa ja pa ja do beskraja.

Back