Vučić, pozitivno i negativno

Još jedan razlog više da sns završi na đubrištu istorije.

Pa mislim ne trebamo se mi sad ono ravnati po drugima ali mislim te priče kako je nekad ovde plata bila 300 evra a sad je kao ne znam koliko su smešne jer kao što vidimo svuda su plate porasle i svuda se nešto kao sagradilo, nikli neki tržni centri i šta ti ja znam i to je neki opšti globalni trend, mislim eto u Hrvatskoj ti je sad zvanično prosečna plata oko 1600 evra, eto čak i u Moldaviji je negde oko 800 (barem zvanično kako oni kažu), ne znam u Nemačkoj ti je sad prosek oko 4 hiljade evra, ono svuda su plate veće nego što su bile pre 10-15 godina, ali naravno treba uzeti u obzir i inflaciju, rast cena i sve ostalo.
Mislim kad Vučić kaže ne znam pre 10 godina minimalac je bio 24 hiljade a danas je 48 hiljada dinara, jeste to je istina i to on ništa nije slagao, ali je "zaboravio" da kaže da je tad evro bio oko 80 čini mi se, da je litar dizela koštao 80 dinara a sada je preko 200, da je kilo mesa kostalo 250-300 dinara a sada je 700, da je burek koštao 50 dinara a sad 200, da je ne znam šokoladna bananica koštala 10 dinara a sad je 30-35 i tako neke stvari koje mu ne idu u prilog.
Mislim ovde dosta se zadužuju i dosta para upumpavaju kako bi veštački održali vrednost dinara, a realno na ove cene realan kurs evra bi trebao da bude barem 200, tako da kada bi imali realan kurs evra i onaj koji treba da bude plate bi i dalje bile 300 evra.

Бићу сасвим јасан Србија представља границу руског фронта једини део Аустоугарске је Војводина преко које је исправно размишљао да може ући у ЕУ.

Pa nije ispravno razmišljao i nije realno jer svi znamo da uz Vojvodinu ide i ostatak Srbije, a kao što znamo Vojvodina čini negde tek oko 20-25% teritorije Srbije (a otprilike i vrlo sličan procenat stanovništva), a pritom još uvek nemamo jasno definisane granice i imamo izvesnih teritorijalnih sporova i konflikta sa susednim državama (a jasno je ko dan da EU neće primiti u članstvo nijednu zemlju koja ima teritorijalnih sporova i još nema jasno definisane granice) i bilo je jasno da i ako Vojvodina može u EU da može samo bez ostatka Srbije i kao nezavisna republika što naravno ni u jednom trenutku nije dolazilo u obzir niti je ikad postojala realna opcija za tako nešto (jer opet kažem jedini koji su pokazivali neke secesionističke težnje su mađarski nacionalisti iz Mađarske).

Inače to je i sreća u nesreći, jer da smo ušli tek tamo bi nas pojeli, progutali i ne bi ostalo ništa od nas, a i imamo sreće što smo potpuno anti-talentovani za EU, ali potpuno anti-talentovani i to nas je spasilo , mislim i ovako nemamo nikakav suverenitet i ovako se nama upravlja iz tih zapadnih centara moći i rade ovde šta hoće, zamisli još i formalno da smo u EU, mislim eto ukinuli su nam šengenske vize (mislim negde 2009/2010. čini mi se) da možemo opet normalno da putujemo, hvala im na tome i mislim da nam je to sasvim dovoljno.

Pa nije ispravno razmišljao i nije realno jer svi znamo da uz Vojvodinu ide i ostatak Srbije, a kao što znamo Vojvodina čini negde tek oko 20-25% teritorije Srbije (a otprilike i vrlo sličan procenat stanovništva), a pritom još uvek nemamo jasno definisane granice i imamo izvesnih teritorijalnih sporova i konflikta sa susednim državama (a jasno je ko dan da EU neće primiti u članstvo nijednu zemlju koja ima teritorijalnih sporova i još nema jasno definisane granice) i bilo je jasno da i ako Vojvodina može u EU da može samo bez ostatka Srbije i kao nezavisna republika što naravno ni u jednom trenutku nije dolazilo u obzir niti je ikad postojala realna opcija za tako nešto (jer opet kažem jedini koji su pokazivali neke secesionističke težnje su mađarski nacionalisti iz Mađarske).

Inače to je i sreća u nesreći, jer da smo ušli tek tamo bi nas pojeli, progutali i ne bi ostalo ništa od nas, a i imamo sreće što smo potpuno anti-talentovani za EU, ali potpuno anti-talentovani i to nas je spasilo , mislim i ovako nemamo nikakav suverenitet i ovako se nama upravlja iz tih zapadnih centara moći i rade ovde šta hoće, zamisli još i formalno da smo u EU, mislim eto ukinuli su nam šengenske vize (mislim negde 2009/2010. čini mi se) da možemo opet normalno da putujemo, hvala im na tome i mislim da nam je to sasvim dovoljno.
Нисам ни ја за то али наша политика од 2000-тих јесте тежила томе и све квази реформе закона и свега се врше у том правцу. Далеко да су само Мађари имали такве аспирације више је било много наших неталентованих људи који никад гласовима не би били на челу неке државе можда ни града али оцепљењем би могли добити велику улогу неког Зеленског и своје су шансе видели углавном у томе и неке фалс крем елитице са "Бечког двора" које су замишљале а су они били у Европи док је Србија била под Турцима а нису памтили рецимо у време Лава Мудрог док је Србија била држава Мађари живе под шаторима
Све то није важно циљ Срба Пречана је био ослобођење Србије и снажно су лобирали за то. Сама чињеница да су се придруживали Карађорђу и изгубили привилегије у АУ где су представе о Карађорђу и било какви симболи били забрањивани.

Но у овом свему мислим ипак да је то важно да то јесте карта на коју ће се играти на даље и у овој још невидљивој подели између Европе и Евроазије где границе нису фиксне тако да ће ова особеност Србије бити важна.
Свакако не постоји човек који је учинио све лоше а ништа добро чак и да је тако желео нешто добро би му се омакло несмотрено.
Тако да у том погледу ја говорим како јесте ова политика је доживела крај не можемо овако више никако не можемо бити ДОО Србија и ту немам дилеме.
Међутим опет човек који је био на челу ових свих година изабран гласовима народа заслужује неко место у историји овакво или онакво.

Закорачио је можда позитивно покушао али брзо се предао.
Сувеше је ту проблема преголемих да би их ја за три живота не бих могао решити онда боља тактика држи воду док мајстори оду.
Свакако имао је неких позитивних учинака нарочито у реинтеграцији Војводине рецимо што је Нови Сад постсо опет врста српске Атне потиснуо је доста сецесионистичке аспирације.За време њефовог мандата СПЦ се враћа у Црну Гору пуноправно нестаје репресија према Србима крај. иловог режима.
Спољна политика ако изузмемо Косово ок унутрашња и економска и културна јако лоше а остатку негативних ствари говоримо готово на свим темама.
Дакле највећа мана што на кризна места није стављао боље од себе бар у струци него полтроне који ништа нису знали једноставно је имао само од њих безпоговорно извршавање наређења. Београд је превелик за власт једног човека а камоли Србија.
Тако да ето шанса да кажем и нешто добро.

Opet Vucicevo spinovanje o Vojvodini.

Ali ajde. Gledaj. Sacekaj malo da se zavrsi ovo sa AV-om videces kakav ce haos izbiti u Vojvodini kad se razotkrije Baticino pljackanje. Eto separatista snaznijih nego ikad.

BG i ostatak Srbije uopste i ne shvata da separatizam u Vojvodini nije nacionalni vec socijalni separatizam. Dokaz za to je upravo ocuvavanje Autonomije Vojvodine cije ukidanje niko ne bi podrzao.

Negativno - pa uglavnom sve, posebno ta neka nezdrava, patološka i toksična atmosfera kakvu je stvorio u društvu putem njegovih treš kvazi-medija i tih trovačnica , ono opšte uticaj ove vlasti na društvo i svakodnevni život ljudi je katastrofalno i jezivo, da ne pominjemo ono rasprodaju zemlje, zagađenje zemlje, sve veće socijalno raslojavanje u društvu, spregu vlasti i kriminala, korupciju, svojatanje i privatizaciju čitave države pretvarajući je u neki svoj privatni Diznilend, ogromnu inflaciju i rast cena i činjenicu da neki prosečan čovek sve teže podmiruje neke dnevne potrebe i nabavke i sve teže krpi kraj sa krajem i maltene sve mu je postalo luksuz, onda autokratija i potpuna marginalizacija i isključivanje i naroda i građana iz politike i donošenja bilo kakvih odluka (bilo da se radi o bitnim ili manje bitnim stvarima), itd.

Pozitivno - iskreno zaista malo šta mi pada na pamet ali ajde recimo besplatan gradski prevoz od početka ove godine (sad da li je to samo neka eksperimentalna faza, koliko će to trajati, šta se zapravo krije iza toga, itd teško je reći ali je to nešto što je svakako dobro došlo Beograđanima i što treba pozdraviti, sad jeste da su ono totalno unakazili Beograd (pogotovo centar grada, izuzev onog dela i sad šetališta na Obilićevom vencu koji su fino sredili) ali eto činjenica da ljudi više ne moraju da plaćaju gradski prevoz verujem da znači ljudima i da mnogi to vide kao pozitivnu i olakšavajuću okolnost), eto i onaj voz "Soko" i činjenica da se do Novog Sada može stići za 40-ak minuta isto mislim da je dobra stvar iako za razliku od GSP-a vožnja nije baš jeftina a pogotovo ne besplatna (mislim da je oko 1200-1300 dinara povratna karta do Novog Sada).
Prodao si Dixy za besplatnu vožnju busem po gradu.

Reci da si je pozvao da se vozite i da te je odbila.

Opet Vucicevo spinovanje o Vojvodini.

Ali ajde. Gledaj. Sacekaj malo da se zavrsi ovo sa AV-om videces kakav ce haos izbiti u Vojvodini kad se razotkrije Baticino pljackanje. Eto separatista snaznijih nego ikad.

BG i ostatak Srbije uopste i ne shvata da separatizam u Vojvodini nije nacionalni vec socijalni separatizam. Dokaz za to je upravo ocuvavanje Autonomije Vojvodine cije ukidanje niko ne bi podrzao.
Суштински да у праву си. За већину људи јесте социјални сепаратизам.
Међутим неке мудре главе за час искористе тај социјални сепаратизам у сецесионистички.
Ако посматраш процесе које су почели у Црној Гори почели су баш тако а завршили се суперсецесионизмом и ултранационализмом.
Приметио си ту да је највећи навијач независне Црне Горе био баш Ненад Чанак који је то назвао "добрим пројектом децентрализације Србије".
Када је СПЦ коначно потписала споразум са Абазовићем признала црногирску државност постала пуноправна Ненад Чанак га је назвао издајником.
Дакле међу тим фукошима имаш отворених антисрба па скоро до усташа.
Да не помињем неолиберале који су ту негде између.
О необразованом свету да не говорим возач аутобуса ступ Вршац за Београд каже у Бг " Шта ће мени ово ово су Турци"
Наравно не зна за банатски устанак и верује да је Војводина била увек угарска никад турска.
Да је банатски устанак био против Угара.
Дакле рат Ненада Чанка са СПЦ који би био мотив?
Шта би њега мангулицу болело уво за свештеника који је?
Бори се за укидање присвојног придева Српска испред православне цркве и држи беседе о хришћанству.
То је исто оно што је Мило радио слажем се да би то у Војводини било тешко урадити али кроз плаштове социјалног сепаратизма сиромаштва немаштине могуће је оно што је немогуће.

Ја нисам причао конкретно о ситуацији данас већ на против од Николића па Вучића за време демократа Чанак је био на добром путу да направи базу поставио је и војвођанску заставу која је за време Николића укинута и проглашена неуставном.

У том смислу сам одговорио на тему како је постављена.

На тему шта је негативно одговарам свакодневно и тиме се већина нас бави данас.
Апсолутно сам против Вучићеве политике мени лично ништа добро није донела нити људима које познајјем нити држави нити култури нити грађанштини нити правима нити сигурности грађана.

Издвојиом сам буквално један сегмент који бих могао сматрати позитивним.

Poslednja izmena:
Prodao si Dixy za besplatnu vožnju busem po gradu.

Reci da si je pozvao da se vozite i da te je odbila.

Haha nisam je pozvao ali da znaš da nije loša ideja, ali ono neka dugačka linija (koja je duža nego neke međugradske) gde možemo dugo da se vozimo (i obrnemo par krugova) i gde nema gužve, previše ljudi i to (posebno bi valjalo popodnevni špic izbeći) i gde možemo da imamo malo privatnosti i intime. ;)

Haha nisam je pozvao ali da znaš da nije loša ideja, ali ono neka dugačka linija (koja je duža nego neke međugradske) gde možemo dugo da se vozimo (i obrnemo par krugova) i gde nema gužve, previše ljudi i to (posebno bi valjalo popodnevni špic izbeći) i gde možemo da imamo malo privatnosti i intime. ;)
Daj šoferu neki dinar da vas vozi oko Beograda i biće to veoma dugačka vožnja

whip-cat-woman-sexy-halloween-costume-4xlu9ni833zhxgrp.gif

Daj šoferu neki dinar da vas vozi oko Beograda i biće to veoma dugačka vožnja

whip-cat-woman-sexy-halloween-costume-4xlu9ni833zhxgrp.gif

E to to da nas vozi ono od Ibarske magistrale pa sve do naplatne rampe kod Rume i nazad i da usput prođe čitav Beograd uzduž i popreko, da prođe kroz svaku najmanju sporednu uličicu. ;)
Mada onda možda bolje da idemo vozom i spavaćim kolima od Beograda do Bara e to ono ima da se vozimo do mile volje, ima dva dana da se klackamo do tamo. :)

E to to da nas vozi ono od Ibarske magistrale pa sve do naplatne rampe kod Rume i nazad i da usput prođe čitav Beograd uzduž i popreko, da prođe kroz svaku najmanju sporednu uličicu. ;)
Mada onda možda bolje da idemo vozom i spavaćim kolima od Beograda do Bara e to ono ima da se vozimo do mile volje, ima dva dana da se klackamo do tamo. :)
Nije bolje vozom, mora da se plati.

Back