Vucic opet ponizava

Poruka
21.519
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=04&dd=11&nav_category=11&nav_id=1118727

"Nisam znao da Tuđmanov i Pajtićev savetnik..."
Grdelica -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da politizacija Jasenovca i žrtava tog ustaškog logora traje u Hrvatskoj od 1945. godine

Otvarajući deonicu Koridora 10 od Grabovnice do Grdelice, Vučić je kazao da Srbija nema nikakav spor sa Hrvatskom već da traži da bude poštovana.

"Politizacija Jasenovca i njegovih žrtava vrši se u Hrvatskoj od 1945-46 godine, i to je istina. Pogledajte šta se zbiva tamo u medijima, bolje je da okrenete glavu, zato i ja ćutim", kazao je Vučić reagujući na kritike hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da se Jasenovac zloupotrebljava u političke svrhe.

Premijer je dodao da su kritike hrvatskih zvaničnika motivisane unutrašnjo-političkim razlozima.

"Ništa nismo menjali, napadaju nas za nešto što postoji 15 godina a da im je trebalo, našli bi oni neki drugi razlog iz 90-tih, 80-tih godina", rekao je Vučić.

Na pitanje kako komentariše izjavu hrvatskog PR stručnjaka Krešimira Macana da će Vučić u predizbornoj kampanji koristiti Hrvatsku kao eventualni neuspeh za otvaranje novih poglavlja u Biriselu, premijer je pred novinarima ali i pred nekoliko hiljada građana s juga Srbije, izrazio čuđenje i nevericu.

"Nisam znao da je i to moguće da savetnik Franje Tuđmana koji sada savetuje Bojana Pajtića daje političke komentare. Ja Hrvate i Hrvatsku ne pominjem sem kada moram da odgovorim. Jeste li čuli da govorim o tome u kampanji? Kako im, izleda, dobro ide ta politička kampanja, to više i ne znaju šta da kažu. Što vas narod manje hoće, to više dobrih ideja i mašte. Nek se okane ćorava posla i politike i neka radi drugi posao, ne ide mu to baš najbolje", kazao je Vučić.

Upitan da li će poslanici Srpske liste napustiti Skupštinu Kosova nakon što su prećutno podržali izbor Hašima Tačija za kosovskog predsednika, Vučić je kazao da oni sami odlučuju o svojim postupcima.

"Ti ljudi sami donose odluke o svom postupanju, oni tamo žive i najbolje znaju šta im je u interesu. Uvek će imati podršku Beograda za svoju politiku dok god je nedvosmisleno jasno da je Srbija njihova država", kazao je premijer.

Vučić je rekao da Srbija još dugo neće biti ravnomerno razvijena, ali da se aktuelna Vlada trudi da subvencijama i izgradnjom autoputa ekonomski osnaži pet okruga na jugoistoku Srbije.

"Ja sam pre nekoliko dana razgovarao sa (gradonačelnikom Leskovca Goranom) Cvetanovićem i (potpredsednikom SNS iz Kruševca Bratislavom) Gašićem, vidim da će da se pobiju oko toga gde će jedna velika investicija - u Leskovac ili Kruševac. To je teško pitanje. Na kraju će odlučiti investitor i on će doneti odluku u skladu s ponuđenim uslovima", kazao je Vučić.

Alo bre ! Sta znaci ovo : vidim oce da se pobiju ? ! Dokle bre ovo vise ide . Sto njega vise ponizavaju stranci to on vise ponizava nas .

Prvo me je iznerviralo sto danima prica o vreci za udaranje , ponizavanju , hrvatskoj kao nekakvoj sili i na taj nacin on sam pravi od hrvatske silu a od nas neke ponizene bednike .

Da li se neko od vas ikada zapitao kako je moguce da jedan ovakav covek pokusava da odglumi autoritet i cvrstu ruku u Srbiji ?

Isti covek koji je docekan u Beloj kuci svi znamo kako , koji je lincovan , pesnicen i kamenovan u Srebrenici .

Imamo najveci paradoks da nijedan lider Srba nikada u istoriji nije ni blizu ovoliko bio ponizavan od stranaca kao Vucic a da u isto vreme nijedan se nije ovoliko upinjao da odglumi autoritet i cvrstu ruku .

Sta je smisao ove njegove izjave da oni hoce da se pobiju ko ce da uzme investiciju ? Da li to ovaj bosanac pokusava da ismeva Krusevac i Leskovac kao neke siromasne gradove koji prose i traze milostinju od njegovog bosanskog velicanstva ? ! ? !

Pitam se dokle mogu da idu njegovi kompleksi i mrznja ?

Da li ovaj covek uopste ima svoj identitet ? Da li on ima nesto svoje ? Autenticno . Da li on ima svoje JA . ?

Sve sto prica i radi je tragikomedija . . . Bosanci iz DOS-a su nas unistavali i pokusavali to da sakriju ali ovaj bosanac sada nas unistava i to ne da pokusava da sakrije nego se upinje da nam se sto vise izruga i da nas sto vise omalovazi .

Poslednja izmena:
Човек је болесни смрад оболео од Pseudologia fantastica - и све док се не огласе званични здравствени стручњаци он ће правити хаос у људским главама............

Vucic je genije nema dostojnog protivnika u vlasti i opoziciji.

pilicari.gif

Pa šta ako je Srbin iz Bosne? Šta Srbi iz Bosne nisu Srbi? Problem je u drugim daleko ozbiljnijim stvarima od vučićevog bosansko porekla, najmanja stvar u moru drugih daleko ozbiljnijih stvari.
Nema nikakve veze,ja licno ne razdvajam Srbe na odavde i odande,za mene su svi isti i drago mi je da smo pa makar i na taj nacin izmesani,jer mi smo nasi,pa kakvi smo takvi smo,a li ne mrzimo.Ali brate on dosadi kod nas na RTS-u,pa i dok je bio prvi potpredsednik vlade kako su ga zvali vise se pojavljivao,nego Dacic dok je bio premijer i ministar policije.Da mu narod kleci,e pa nece to doziveti,pa i oni koji ga sad vole ima da okrenu ledja,jer on sve vise lici na tiranina.

- - - - - - - - - -

Zalosno je sto je samo jedna stvar bitna Aleksandru Vucicu, a to je Aleksandar Vucic.
Njemu ne treba ogledalo,on nikoga ni primecuje sem sebe.

Back