oktobar49
Primećen član
- Poruka
- 745

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa ministrom inostranih poslova Rusije, Sergejem Lavrovim u Beogradu da je od ruskog šefa diplomatije "dobio određene ocene koje su ga kao predsednika dodatno zabrinule a tiču se različitih planova ideja po pitanju rešavanja kosovske krize". Vučić ujedno nije precizirao o kakvim je informacijama reč.
https://www.google.com/amp/s/www.sl...ima-li-rusija-razloga-za-brigu-/30676197.html
* * * * * *
Руски став по косовском питању се не мења
https://www.google.com/amp/s/rs.spu...2802680-vucic-svakog-vidovdana-se-sve-pokaze/
„Руски став по косовском питању се не мења. Подржаћемо било које решење које буде постигнуто на основу Резолуције 1244. Подсећам да је баш на инсистирање Русије у тој резолуцији потврђен територијални интегритет Србије“, рекао је Лавров и додао да свако решење мора да добије одобрење Савета безбедности, те да не смеју бити наметани вештачки рокови.
* * * * * *
Rusija Vučiću rekla NE!
Kako Direktno.rs saznaje, Sergej Lavrov, ministar inostranih poslova Ruske federacije danas je iz Moskve doneo predsedniku Srbije jasne poruke: Rusija ne prihvata ideju podele Kosova i Metohije i spremna je da to spreči u Savetu bezbednosti! Ukoliko Vučić bude ostao pri obećanju datom Ričardu Grenelu, Moskva smatra da je logično da podnese ostavku i da raspiše prevremene predsedničke izbore i proveri koliku podršku naroda ima za svoje rešenje.
U razgovoru koji je trajao duže od planiranog, usled čega je kasnila i konferencija za medije, Lavrov je jasno poručio Vučiću: Nema trgovine Kosovom za EU integracije, nema stolice za Kosovo u UN i nema podele Kosova i Metohije.
https://direktno.rs/politika/281834/rusija-vucicu-rekla-ne.html
Izgleda da su Rusi krenuli sa zavrtanjem usiju,i da su im se smucile price naseg predsednika kako "mi dole nemamo nista", zatim po sto puta ponovljeno pitanje na konferencijama "da li bi zaista neki Srbin zeleo da zivi u Kacaniku?!",zatim objasnjavanje kako mi Srbi "ne znamo sta pise u Rezoluciji 1244 i da ona bas i nije toliko povoljna po nas".Zatim price o "sagledavanju realnosti"... I jos gomila toga,nek se sete forumasi,sta je sve trtljao,posto nas je sistematski ubijao u pojam ne bi li proturio nekakvo "razgranicenje" i "kompromis jer ne mozemo da ocekujemo da dobijemo sve"...
E AKO MU JE! Ja sam se iskreno uplasio da ce Aleksandaru Vucicu ovo da prodje,jer kad skapirate da on ima masineriju od 700.000 clanova SNS-a bez mozga,koja ce sutra kao po komandi da glasa za njegova "genijalna resenja",jer je to "realnost"...najezio sam se...
A da se nesto ozbiljno iza brega valja,i da je palo ozbiljno ribanje,mozete naslutiti po tvitu Marije Zaharove:

Znali su Dačić i Lavrov kako to da proslave na najbolji mogući način, uz gitaru i mikrofon, dok će Vučić morati u Kremlj na nimalo prijatan razgovor sa Putinom. Lavrovu gitara da bi svirao, Dačiću mikrofon da bi pevao, a onome koji pleše ništa!
Naime, baš tako je na svom tviter profilu napisala Marija Zaharova, PR Ministarstva inostranih poslova Rusije i desna ruka Sergeja Lavrova.