Вучић о случају Јовањица: Идем на полиграф, Н1 нека бира полиграфисту и питања!

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
186.653

Вучић о случају Јовањица: Идем на полиграф, Н1 нека бира полиграфисту и питања!​

677z381_VUCICJOVANJICA1210a.jpg

(Фото Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је спреман да оде на полиграф у присуству новинара Н1 који би одредили питања о Јовањици и Беливуку и одабрали полиграфисту којег год они хоће.
Новинар Н1 претходно је поставио питање откуд то, како је рекао, да се, када је реч о Јовањици, баш сад појавила сумња да су била договорена питања за полиграф, као и да се прича да је главни полиграфиста брат шефа његовог кабинета Ивице Којића. Такође је постављено и питање и како то да неко ко има 1,6 тона марихуане, није учинио велико кривично дело?
„Ви одредите питања која ће да се поставе и на свако питање ћу да одговорим”, поручио је Вучић, пренео је Танјуг.
Што се тиче Јовањице казао је да је на надлежним органима да заврше свој посао и да ће то бити и учињено.
Утврдиће да ли су неки полицајци негде нешто претерали или нису, додао је он.
„Одакле вама прича да је мој брат на било који начин у томе учествовао, то сте понављали две године и то 6.357 пута сте лагали и обмањивали јавност и никада нисте рекли извините, а сада имате и судску пресуду да сте обмањивали јавност. Као и што сте оптуживали мог брата да није показао личну карту и да је својим леђима и бубрезима напао пендрек. Један дан се залажете да се канабис легализује и да буде нормално да гајимо марихуану, а да после то буде највећи злочин”, казао је Вучић.
Поручио је да нико није рекао да поседовање марихуане није злочин и да тај човек неће да одговара.
„Одговараће и против њега се води судски поступак”, казао је Вучић и додао да је реч о особи која је две године у притвору, што није исто што и казна, као и да је посао тужилаштва да подигне оптужницу.
Нисам рекао да није кривично дело, али није у рангу оних који су убијали људе, клали и правили ћевапе, додао је Вучић.

Унутрашње ствари решавамо у странци

Председник Александар Вучић изјавио је данас да Небојша Стефановић, као министар одбране ради добро свој посао, а да је све остало што је имао да му каже о другим стварима, учинио још пре годину дана.
Вучић је поновио да ће односе међу страначким колегама решавати унутар странке, док ће се ониме што се тиче државе, бавити надлежни органи.
На питање да ли је проблем што се овако важни скупови, попут Сајма наоружања, дешавају у тренутку када је министар Стефановић изложен оптужбама и да ли то квари углед земље у свету, Вучић је одговорио да о таквим стварима нису причали ни са ким од страних гостију, који су, каже, пристојни, поштују суверенитет Србије и не би питали ни важније и логичније ствари од нечег таквог.
Он је рекао и да Стефановић добро ради свој посао као министар одбране и да никакав проблем није видео, нити неку неозбиљност или неодговорност у свему што је урађено у претходних месеци.
„Врховни сам командант Војске Србије и могу да судим. Немам никакав проблем, то шта имам или немам да кажем Стефановићу, то сам му рекао пре годину дана и, што се мене тиче, то сам тада завршио. Друго је питање око других људи и односа надлежних органа”, рекао је Вучић.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...-poligraf-N1-neka-bira-poligrafistu-i-pitanja

Idemo :klap:

Imam ja bolji predlog, na 2 dana da ga ispitaju stari momci iz drzavne bezbednosti.....bez svedoka.....
..уз услов да му се питања доставе бар 30 дана раније.....чисто да се припреми....као за његов испит за "фискултурног", пардон, "кошаркашког", тренера...:hahaha::hahaha:

Hoce li neko konacno da objasni NAJBOLJEM STUDENTU PRAVNOG FAKULTETA da poligraf nije merodavan uopste u sudskom postupku? Znaci isao na poligraf ili svirao frulicu - isto mu dodje.

Jeste li primetili da Vucic nikada, ali NIKADA ne koristi pravne termine i nikada ne diskutuje nista u stilu jednog pravnika? On sa pravima ima veze koliko i sa Madagaskarom.

Ja sam potpuno ubedjen, ALI POTPUNO, da on nije ni studirao pravni fakultet, vec da samo IMA DIPLOMU istog. Kako - jasno je.

laže džukela.
kad bi mu neko ovo stvarno ponudio da izadje na nezavistan poligraf i ispitivača našao bi razlog da ne izadje

Ma nije uopšte čak ni do toga, nego što je kod nas stvoren lažni narativ kao da je to nešto sjajno i nepogrešivo, a rezultati poligrafa ni na sudu ne može da se koristi kao dokazni materijal.

Vučić je to pročitao u jednom priručniku za manipulisanje javnosti. Tako je sve svojevremeno počelo, kad je Željko Mitrović otišao na neki poligraf i onda se svaki dan sve vrti oko tog poligrafa.

Inače majstori u manipulacijama itekako su sposobni da prevare poligraf, čak i bez obzira na sve greške koje se mogu pronaći u rezultatima. Sastavni deo treninga obaveštajnih službi vam je kako obmanuti poligrafsko testiranje.

Osim toga, psihopate prolaze poligrafe kao od šale. Dovoljno je i samo da budeš dovoljno samouveren, pa i da ubediš samog sebe da je istina to što ti izlazi iz usta i naravno sa ćeš prevariti i poligraf. Vučić je pravi velemajstor tj. talenat u tom smislu, tako da ne znam koji čovek misli da on ne bi uspešno prošao i nezavisnog istraživača i pravi poligraf.

Ma nije uopšte čak ni do toga, nego što je kod nas stvoren lažni narativ kao da je to nešto sjajno i nepogrešivo, a rezultati poligrafa ni na sudu ne može da se koristi kao dokazni materijal.

Vučić je to pročitao u jednom priručniku za manipulisanje javnosti. Tako je sve svojevremeno počelo, kad je Željko Mitrović otišao na neki poligraf i onda se svaki dan sve vrti oko tog poligrafa.

Inače majstori u manipulacijama itekako su sposobni da prevare poligraf, čak i bez obzira na sve greške koje se mogu pronaći u rezultatima. Sastavni deo treninga obaveštajnih službi vam je kako obmanuti poligrafsko testiranje.

Osim toga, psihopate prolaze poligrafe kao od šale. Dovoljno je i samo da budeš dovoljno samouveren, pa i da ubediš samog sebe da je istina to što ti izlazi iz usta i naravno sa ćeš prevariti i poligraf. Vučić je pravi velemajstor tj. talenat u tom smislu, tako da ne znam koji čovek misli da on ne bi uspešno prošao i nezavisnog istraživača i pravi poligraf.
apsolutno, poznato mi je sve to! nego ipak mislim da se takva kukavica kao što je on, ne bi uopšte upustio u rizik da možda ne prodje njegova obmana, zato je ona njegova ponuda samo blef za glupe gledače zadruge.

apsolutno, poznato mi je sve to! nego ipak mislim da se takva kukavica kao što je on, ne bi uopšte upustio u rizik da možda ne prodje njegova obmana, zato je ona njegova ponuda samo blef za glupe gledače zadruge.

Da, ne bi se izlagao situaciji koju on ne kontroliše. To jeste vrlo jasno. Pojavio se jednom kod Olje, Olja skinuta sa B92; Škoro nešto zucnuo, leti sa Novosti; pojavio se jednom kod Brankice na Inajderu, Insajder poturčen.

kako god da se zove. ucene te ili batinama ili da ce sudija da ima u vidu da si odbio poligraf

Za prvo si u redu, ali ovo drugo je nebitno. Svako može da odbije poligraf i to ne donosi za sobom nikakve konsekvence (pravne prirode). Povlači samo propagandu u javnosti, naravno.

Za prvo si u redu, ali ovo drugo je nebitno. Svako može da odbije poligraf i to ne donosi za sobom nikakve konsekvence (pravne prirode). Povlači samo propagandu u javnosti, naravno.
upravo to drugo je ono što odvaja naše pravosudje od normalnog jer mislim da ima uticaj na presudu. na sudjenju se kaže da si odbio poligrafsko ispitivanje i to subjektivno manje/više utiče na sudiju

upravo to drugo je ono što odvaja naše pravosudje od normalnog jer mislim da ima uticaj na presudu. na sudjenju se kaže da si odbio poligrafsko ispitivanje i to subjektivno manje/više utiče na sudiju

Ako utiče na sudiju, onda ta presuda pada na drugostepenom postupku.

Znam da je pravosuđe kod nas odvratno, ali prema mojim kontaktima iz pravosudnog sveta, ovo što sam naveo važi i za praksu. Poligraf je u sudskim procesima jedna potpuno efemerna stvar, na koju se ni ne obraća toliko mnogo pažnje.

Ako utiče na sudiju, onda ta presuda pada na drugostepenom postupku.

Znam da je pravosuđe kod nas odvratno, ali prema mojim kontaktima iz pravosudnog sveta, ovo što sam naveo važi i za praksu. Poligraf je u sudskim procesima jedna potpuno efemerna stvar, na koju se ni ne obraća toliko mnogo pažnje.
imam drugacije informacije o tome ali ok

Back