Вучић о сазнањима МУП-а о атентату: Расписане потернице, надлежни предузимају мере

Stojkov Menidjer

Stara legenda
Poruka
83.283
Председник Србије Александар Вучић рекао да је једна земља ЕУ проследила сазнања о претњама за атентат и да надлежни органи предузимају све мере да се то спречи. Вучић је казао да се за помоћ од 100 евра за младе од 16 до 29 година пријавило до сада њих 948.000, као и да ће та помоћ бити исплаћена 1. фебруара, а да ће 10. фебруара и сви пензионери добити помоћ од по 20.000 динара.

Александар Вучић је за ТВ Пинк изјавио да надлежни органи имају све податке, да су расписали потернице и трагају за одређеним особама.

Читај ми!
СУБОТА, 22. ЈАН 2022, 21:20 -> 22:42
ИЗВОР:ТАНЈУГ, ФОНЕТ

Вучић о сазнањима МУП-а о атентату: Расписане потернице, надлежни предузимају мере​

Председник Србије Александар Вучић рекао да је једна земља ЕУ проследила сазнања о претњама за атентат и да надлежни органи предузимају све мере да се то спречи. Вучић је казао да се за помоћ од 100 евра за младе од 16 до 29 година пријавило до сада њих 948.000, као и да ће та помоћ бити исплаћена 1. фебруара, а да ће 10. фебруара и сви пензионери добити помоћ од по 20.000 динара.

Александар Вучић је за ТВ Пинк изјавио да надлежни органи имају све податке, да су расписали потернице и трагају за одређеним особама.
Вучић о сазнањима МУП-а о атентату: Расписане потернице, надлежни предузимају мере

"Верујем да ће од 15. марта сви моћи да се возе брзим возом"​

Вучић је поразговарао са машиновођом, који му је рекао да када је почео да ради није ни сањао да ће возити брзо воз у Србији.
Све најбоје вама и породици и да дуго возите овакве возове, поручио је Вучић машиновођи.
"Ја сам у војску ишао возом, и на утакмице сам стално ишао возом, нисмо имали новца тада, па се мало шверцујете, па купите карту до Винковаца, а за даље немате.. . Људи су тад волели возове, од тада нигде нисам ишао возом, само једном до Новог Сада. Ја верујем од 15. марта да ће моћи сви да се возе, да уштеде новац, јефтиније ће бити него аутом, а дивно изгледа, то смо успели да урадимо заједно у претходним годинама", навео је Вучић.
Вучић је рекао да је та земља ЕУ била веома коректна и фер. Они су написали одакле треба да стигне оружје, имају име, рекао је Вучић у интервјуу у вагону воза Штадлерове гарнитуре, који је Србија купила.
Навео је да су стотине милиона евра, па и милијарда, уложене у дестабилизацију Србије, и то су разлози нових напада.
Александар Вучић је оценио да су могући разлози да неко припрема атентат на њега чињеница да је много урађено великим хапшењима против нарко-картела у Србији, али и зато што је многима у интересу дестабилизација Србије.
"Сигуран сам да смо много тога урадили великим хапшењима нарко картела у Србији и они не могу да функционишу ако немају на ширем плану подршку одређених државних структура. Ту нису у питању 10 милиона евра, већ стотине милиона, и милијарде евра. Ја никог од тих лица, чија имена сам добио, нисам никада нити видео, нити чуо. Не постоји лична ствар. Такође дестабилизација Србије многима би била у интересу. То су неки могући разлози", рекао је поводом сазнања да се припрема атентат на њега.

Информације добио 14. јануара​

Нагласио је да је важно да се чува стабилност, да држава настави борбу против нарко картела, да нема заштићених, да су сви једнаки пред законом.

Обичног човека не занима да ли неко прети мени, или не. Људе интересује да ли ће неко њиховој деци, када их одведу у школу, на спортско такмичење, дати дрогу. Ту морамо да будемо снажнији и јачи. Такође им значи да ли су им деца безбедна када изађу у град, да су органи реда ту да их заштите, да имамо безбедне и сигурне улице", истакао је председник.

Вучић је објаснио да је 14. јануара добио информације о планираном атентату, и да је то једна земља ЕУ проследила нашим властима.

Казао је да се ради о оперативним сазнањима, у којима има доста детаља.

Вучић је рекао да је тог 14. јануара морао да ради, као и наредне дане, те подсетио да 16. јануара, када се обратио јавности, ниједном речју то није поменуо.

Међутим, додаје, пошто је превише људи у полицији и БИА сазнало за то и прослеђивали су информације, то је и објављено.

"Поносан сам на чињеницу да годину и два месеца немамо мафијашко убиство у Србији. Последње такво убиство било је Бојана Митића у новембру 2020. То показује да је Србија једна од најбезбеднијих земаља", рекао је Вучић.

Казао је да је увек скептичан и да не жели да диже панику када добија такве податке, јер то није лако извести.

Седам имена у допису​

Указао је да такве приче обично износе политичари када немају шта да понуде.

Међутим, додаје, такве приче продају новине, секунде на телевизији и о томе је лакше говорити него о возу.

"То је борба за кликове", подвукао је Вучић.

https://www.rts.rs/page/stories/ci/...p-informacije-atentat-mere-voz-obracanje.html

Evo dokle je stiglo "srbijansko novinarstvo" ("drugosrbijansko to odavno") vest o atentatu počinje sa kad će "one nove pare"...

Aleksandre sam te Bog čuva pa poslao led i sneg. Atentatori su računali na dečji zimski raspust i da su provincijalci napustili Beograd pa imaju više lufta po ulicama za beg kolima. Medjutim, Gospod je okovao ulice, Vesić da vidi šta je sa javnim prevozom? A ne ono "sve je u redu" a on mislio na svoj prevoz...

Poslednja izmena:
Kontam nešta raja, ovako ni onaj CNN ne bi izveštavao ijako ima mnogo brejking njuz. Zamislite samo ... Recimo ono sa Bajdenom i ispadanjem sa avijona na ajerodromu da su prekinuli sa "skočile akcije na Nueva Jork burzi, ko je uložijo 10 evara sad ima 250"?

a ne ovi naši...
osujećen atentat a počinju sa isplatom "onih para"?
Ili su moderni đenidjeri našli foru kako privući pažnju srBskog gledalaca - "ks ks... PARE... atentat trebao bude"...

To je za deo naroda kom loša koncentracija ks ks... PARE... šta vi mislite po ovom minusu? na koju novčanicu?

Jedna zemlja iz Evrope je rekla Vulinu da je u njihovoj zemlji grupa koja sprema atetntata na Vucica, ali nisu nikoga ni priveli ni uhapsili, nego su ih pustili da se i dalje pripremaju za atentata, a Vulin je raspisao poternice ?
Jos se u medijima lansiria ta prica, valjda da bi atetntatori imali vremena da se skolne ?
Vrlo logicna prica
:lol:

Вучић је поразговарао са машиновођом, који му је рекао да када је почео да ради није ни сањао да ће возити брзо воз у Србији.
Ja kolko znam jedina pruga za brz voz je ona koja se gradi do Budimpeste, a deonica do NS se gradi od 2018 i jos nije zavrsena
sa time da je trebala da pocne da se gradi 2015, kada je Vucic najavio da treba da bude gotova do 2018.
Laze za brze vozove samo tako. Od Beograda do Kolara treba 2 i po sata za 50km.

moram da priznam,extra odradjena predizborna kampanja za polupismenu buraniju bez mozga,,,
za kampanju uzet lik,dokazani kriminalac koji je u bekstvu i samim tim ni ne može da se brani,
a i da može,toliko su ga sns mediji ocrnili,da mu ne bi ni vredelo,
Šteta da ne iskoriste ovu priliku i ne optuže ga i za ubistvo Olivera Ivanovića i Zorana Đinđica,i konačno oslobode Zvezdana i Legiju.
Bravo Suzana.

Vučić: Imamo sve detalje o atentatu, jedna zemlja EU nam je prosledila operativna saznanja​

21:43 22.01.2022 (Osveženo: 22:41 22.01.2022)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2022

© Sputnik / Lola Đorđević
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da su mogući razlozi da neko priprema atentat na njega činjenica da je mnogo urađeno velikim hapšenjima protiv narko-kartela u Srbiji, ali i zato što je mnogima u interesu destabilizacija Srbije.
„Siguran sam da smo mnogo toga uradili velikim hapšenjima narko kartela u Srbiji i oni ne mogu da funkcionišu ako nemaju na širem planu podršku određenih državnih struktura. Tu nisu u pitanju 10 miliona evra, već stotine miliona, i milijarde evra. Ja nikog od tih lica, čija imena sam dobio, nisam nikada niti video, niti čuo. Ne postoji lična stvar. Takođe destabilizacija Srbije mnogima bi bila u interesu. To su neki mogući razlozi“, rekao je on povodom saznanja da se priprema atentat na njega u intervjuu TV Pink.
Naglasio je da je važno da se čuva stabilnost, da država nastavi borbu protiv narko kartela, da nema zaštićenih, da su svi jednaki pred zakonom.

„Običnog čoveka ne zanima da li neko preti meni, ili ne. Ljude interesuje da li će neko njihovoj deci, kada ih odvedu u školu, na sportsko takmičenje, dati drogu. Tu moramo da budemo snažniji i jači. Takođe im znači da li su im deca bezbedna kada izađu u grad, da su organi reda tu da ih zaštite, da imamo bezbedne i sigurne ulice“, istakao je on.
Vučić je objasnio da je 14.januara dobio informacije o planiranom atentatu, i da je to jedna zemlja EU prosledila našim vlastima.

Kazao je da se radi o operativnim saznanjima, u kojima ima dosta detalja.
Vučić je rekao da je tog 14.januara morao da radi, kao i naredne dane, te podsetio da 16.januara, kada se obratio javnosti, nijednom rečju to nije pomenuo.
Međutim, dodaje, pošto je previše ljudi u policiji i BIA saznalo za to i prosleđivali su informacije, to je i objavljeno.
„Ponosan sam na činjenicu da godinu i dva meseca nemamo mafijaško ubistvo u Srbiji. Poslednje takovo ubistvo bilo je Bojana Mitića u novembru 2020.. To pokazuje da je Srbija jedna od najbezbednijih zemalja“, rekao je on.

Vučić je kazao da je uvek skeptičan i da ne želi da diže paniku kada dobija takve podatke, jer to nije lako izvesti.
„Dali su detalje i na tome im hvala. Ne mislim da je to od posebnog značaja za ljude, ja sam tog 14. morao da radim, i 15, i 16. januara“, rekao je on i dodao je da je to posao za državne organe.
„Da li je to istina, ja ne mogu da tvrdim. Nadležni organi rade na tome, imaju sve podatke. Ta zemlja EU je bila veoma fer, naši ljudi su raspisali poternice i potrage za različitim ljudima. Oni su napisali odakle stiže oružje i ko treba da ga podigne. Da li je moguće da to ne bude istina i da se ne ostvari? Ja se nadam da je moguće“, jasan je bio Vučić.
Izjavio je i da misli da je strašno važno da se kaže ljudima da smo mnogo toga uradili hapšenjima.

„Oni ne mogu da rade ako nemaju podršku političkih i državnih struktura. Tu su u pitanju milijarde evra. Ja od ovih lica koji su pomenuti nikada nijednog nisam ni video ni čuo, tako da nije neka lična stvar“, rekao je on i dodao da je „destabilizacija Srbije sigurno jedna od razloga“.

Srećan sam što je na referendum izašlo dva miliona ljudi​

Govoreći o referendumu, Vučić je rekao da „uvek nađe razloga da ne bude zadovoljan rezultatima“.

„Ja sam vrlo srećan jer je izašlo dva miliona ljudi, iako su mnogi ljudi smatrali da se to njih ne tiče iako ih se tiče. Tiče se svih“, naglasio je on dodavši da smo uspeli da izguramo „veliku i važnu reformu“.

„Mi smo napravili to da izglasamo promene koje nas vode do nazavisnog sudstva i tužilaštva“, izjavio je Vučić.
Posebno je istakao i da je bilo dosta problema. Rekao je da je on nakon održanog referenduma izneo podatke Štaba.

Izašli smo u susret narodu​

Vučić je rekao da razume iz kojih razloga je Vlada donela odluku o Rio Tintu i sa kakvim se licemerjem suočavala.
"Rokfeler kada daje pare Savi Manojloviću, kažu da je za opšte aktivnosti. Doživljavaju vas kao idiota, misle da jednim udarcem ubiju dve muve - da značajno utiču i pomažu rušenje vlasti u Srbiji, ali da je vlast dovoljno jaka da sa druge strane štiti njihove ekonomske interese", rekao je Vučić za TV Pink.
Na pitanje da li je stavljena tačka na ekološke proteste, on kaže da nije i da oni ne mogu da stanu i da sebi prave veliku štetu.
Navodi i da se u nekim istorijskim momentima dogodi da ispliva sve na površinu, pa tako i danas ne možete da se suprotstavite, kako kaže zamahu na društvenim mrežama, a ti ljudi nisu ni ozbiljni ni odgovorni i misle da ako dođe 3, 4, 5000 ljudi i da je to sva sila.

"Mi smo izašli u susret narodu sada oko Rio tinto, a suočavali smo se i sa većim protestima svake godine, bilo je i vise ljudi, nije to problem", kazao je Vučić navodeći da je problem kada vidite da stranci finansiraju borbu protiv kamenoloma navodno zbog ekologije, a taj kamen im treba za autoput koji oni rade.
"Milion stvari ćete naći, imate hiljade njih koji traže demonstracije, da se zatvore rudnici...,Ja neću da im se dodvoravam.", kazao je Vučić.
Najavio je da će samo ove godine biti uloženo 310 miliona evra u ekologiju, možda i više.
"Ozbiljno smo rešili da se pozabavimo ekologijom, zato će se raditi na kanalizaciji, prečišćavanju otpadnih voda, gasnim priključcima, da zaštitimo velike gradove....Potrebna su ogromna ulaganja, da to radimo", poručio je Vučić.

Od 15. marta brzi voz za sve građane do Novog Sada​

Vučić je najavio da će brzi voz, iz koga je večeras emitovan njegov intervju za TV Pink , već za mesec ili mesec i po dana biti na brzoj pruzi od Beograda do Novog Sada, kao i da će biti dostupan svim građanima od 15. marta.
Vučić u novom vozu, koji je Srbija kupila od kompanije Štadler, istakao da je to divan voz, dabldeker i da je juče voz za testiranje pruge Nemačkih železnica postigao brzinu od 200 kilometara na sat.
Ja verujem od 15. marta da će moći svi da se voze, da uštede novac, jeftinije će biti nego autom, a divno izgleda, to smo uspeli da uradimo zajedno u prethodnim godinama", naveo je Vučić.

Ja kolko znam jedina pruga za brz voz je ona koja se gradi do Budimpeste, a deonica do NS se gradi od 2018 i jos nije zavrsena
sa time da je trebala da pocne da se gradi 2015, kada je Vucic najavio da treba da bude gotova do 2018.
Laze za brze vozove samo tako. Od Beograda do Kolara treba 2 i po sata za 50km.
hehe ides u Kolare? onda smo komsije
nekad sam isao tim vozom ali za BG u 5 ujutru pa bog te pita kad stigne na glavnu stanicu a mozda i ne stigne, jednom smo izlazili iz njega pa hvatali gradski. povoljno je bilo jedino sto nisam placao kartu z:mrgreen:

Колико ми се чини Рио Тинто као озбиљна организација не упозорава своје дужнике јавно, већ то ради дискретно, вероватно само једанпут, па затим шаље тим за "реализацију потраживања", док ове "дојаве" служе за замајавање и занимацију јавности.....!?

Meni je najaca izjava naseg velikog glumca ona iz Kamiondzija.
" Da umem da teram sleper, vozio bih ja".
Mada, imao je sjajan nastup u seriji Feketici, za koju je zasluzio oskar.
Odlicno se snalazi u svakom zanru, i zaista su retki glumci-reditelji kojima je svaki film tako dobar/los.

Najbolja je izjava o jednoj drzavi EU koja im je poslala operativna saznanja. Ajde nek kazu koja pa da ta drzava potvrdi ili demantuje, sve ostalo je propaganda. Uostalom, ovo je vec 71356 atentat na usnenu pikcu.
Misliš da bi smeli da lažu oko Europola

Objava sluzi da se organizatori spakuju na prvi let u daleke zemlje, recimo Madagaskar....ali, ako im bas baba garantuje sigurnost mogu da cekaju ....da skupstina srbije pre izbora izglasa uvodjenje smrtne kazne za izdaju i jos neka krivicna dela....
Prvo što je DOS uradio ukinuo je čin veleizdaje kao krivično delo.

Veleizdaja je nešto što te ne bi spasilo od krivične/smrtne kazne u svim zapadnim zemljama kojima težimo.

A onda su počeli sa veleizdajničkim gašenjem banaka i izbacivanjem naroda na ulicu iz firmi koje su znali da ukradu ali nisu znali kako da vode.

I sad narod da ih glasa?
A izabrali najgori mogući model privatizacije da Amerika analizira da li će koza da čuva kupus?

U ove gluposti o atentatu ne veruju više ni izlapeli penzioneri.
sram te bilo...

Nadajmo se da gospodin Brnabić govori istinu
jes mi malo krivo što nisam više 16-29
ali mi ipak draže što ti nećeš dobiti

Meni je najaca izjava naseg velikog glumca ona iz Kamiondzija.
" Da umem da teram sleper, vozio bih ja".
Mada, imao je sjajan nastup u seriji Feketici, za koju je zasluzio oskar.
Odlicno se snalazi u svakom zanru, i zaista su retki glumci-reditelji kojima je svaki film tako dobar/los.
mnogo naroda ga obožava
ne znaš ti...

Back