Vučić na skupu SNS-a u Merošini: "Istinu i dela ne mogu da pobede"

gost 422686

Buduća legenda
Poruka
27.626

Vučić na skupu SNS-a u Merošini: "Istinu i dela ne mogu da pobede"​

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić obratio se na skupu u Merošini kojim ta stranka započinje u kampanju za parlamentarne izbore.

IZVOR: B92 SUBOTA, 19.02.2022. | 11:10 -> 13:00.

Himnom Srbije "Bože pravde", u izvođenju Marka Milisavljevića, skup je počeo oko 12 sati na stadionu Fudbalskog kluba "Rad", gde su se okupile brojne pristalice SNS iz Merošine i okolnih mesta, skoro 15.000 njih.

"Divno je danas biti ovde u Merošini, hvala svim vama koji ste došli, odakle god", rekao je Vučić.

"Tačno je da smo uradili više kilometara auto-puteva više nego bila koja vlast u Srbiji, tačno je da smo uradili pruge koje su brže i koje ćete moći da koristite", osvrnuo se Vučić na postignuto.

Rekao je da je doručkovao i da može glasnije da priča, pa se osvrnuo na priču o "sendvičarima".

"Šta fali sendvičima? Njih jede običan svet", rekao je Vučić. "Dovoljno je da se setitie da je 2012. godine prosečna plata 210 evra ovde u Merošini, a danas nam je minimalac prešao 300 evra", kazao je.

"Da budemo pošteni prema sebi, koliko puta smo pričali o auto-putu do Vranja, a na kraju smo izgradili auto-put. Sedam fabrika sam lično otvorio u ovom kraju i danas je mnogo lakše u Nišu Leskovcu, Vranju, čak i kada odu neki investitori mi to brzo rešavamao, i nastavićemo to da radimo, nećemo nijedan deo Srbije ostaviti bez posla", rekao je.

"Lako je onima koji kibicuju, oni će da kažu - mi ćemo to bolje. Pa što niste uradili to bolje, imali ste 12 godina", rekao je.

"Mi imamo svoju stolicu jednu i jedinu, stolicu Srbije, srpsku stolicu koju ne damo ni za šta", dodao je.

Najavio je da će vojska Srbije uskoro dobiti jedno od najmoćnijih oružja trenutno u svetu i naglasio da više niko neće moći da nipodaštava Srbiju jer je ona jaka i uspešna.

"Srbija nikome više neće biti lak plen. Posebno sam poseban na to što niko ovde nije ružnu reč rekao o našim protivnicima. A oni ništa drugo i ne znaju osim da dobacuju", poručio je Vučić.

"Srbija više nikada neće da ide nazad i Srbiju više niko ne može da zaustavi."

"U Srbiji za razliku od nekih drugih zemalja neće biti gladi, obezbedili smo dovoljno rezervi. Kad je Kina počela da kupujesve, ja sam rekao moramo i mi sve da kupimo. Kada dođe do sukoba neće biti ni energenata, ni hrane, kako god okrenete - bezbroj problema. Zato da znate, država se ponašala odgovorno, imamo svega, čak i za so smo se snašli, svega iammo osim gasa i nafte a i te ćemo rezerve da povećavamo", rekao je.

"Srbija neće kvariti odnose sa Rusijom i Kinom zato što to neko od nje traži. Imamo prijatelje u Evropi i van nje i to nećemo menjati", rekao je.

"Izađite na izbore 3. aprila jer tu se bira između prošlosti i budućnosti. Radi se o budućnosti naše zemlje. Idemo na izbore da ih pobedimo ubedljivije nego ikada. Pokazaćemo da istinu i dela ne mogu da pobede", poručio je na kraju Vučić.

Profesor Stojan Radenović jedan je od mnogih eksperata na listi SNS. I on se obratio okupljenima u Merošini.

"Razumite me, ovo je prvi skup na kom govorim. Tu je predsednik, tu su svi. Srbija je jedna nova država, i to je jasno i to se vidi. Da ne ponavljam sve ovo što su prethodnici rekli. Matematika kojom se ja bavim ona stvarno gleda rezultate, kada su me pitali da li ću da podržim listu, rekao sam da se to ne dovodi u pitanje, pa rezultati su iza predsednika Vučića. Ponosan sam na sve. Ovo je istorija za moju ličnu biografiju. Prvi put sam doživeo da govorim pred ovoliko ljudi" rekao je profesor Radenović.

Grujičić: "Ne tri bolnice – nego trideset i tri"​

"Hvala vaš to ste došli da zahtevate da se ovakav trend razvoja nastavi", počela je Grujičić.

"Nabavljeno je 19 skenera, 12 magnetnih rezonaci... Dolazimo u situaciju da se lečimo onako kako se leče u mnogouspešnijim zemljama. Izgradili smo tri kovid bolnice. Ulagalo se u bolnice i domove zdravlja u unnutrašnjosti", rekla je Grujičić.

Na kraju je rekla da svi oni koji žele ne 3 kovid bolnice nego 33, treba da podrže SNS na putu razvoja.

Podršku SNS okupljeni građani iskazuju transparentima "Zajedno možemo sve, dela govore", stranačkim, kao i zastavama Srbije. Na početku skupa emitovan je video spot o dosadašnjim rezultatima vladajuće stranke, a na stadionu su i građevinske mašine, kao i bager "Radiša", kao simbol izgradnje i velikih investicija u infrastrukturu Srbije u poslednjih sedam godina.

Građani su pre početka skupa na dva video bima imali priliku da čuju poruke nekih od kandidata sa liste naprednjaka za parlament - prve na listi dr Danice Grujicić, Jelene Begović, Stojana Radenović…, zašto su odlučili da podrže SNS na ovim izborima.

I nešto pre podneva do stadiona u Merošini protezale su se kolone ljudi, automobila i autobusa, dugačke nekoliko kilometara, a na ulazu u Merošinu istaknuti su transparenti "Dobrodošao, predsedniče".

Skupu prisustvuju direktorka Instituta za onkologiju dr Danica Grujičić, matematičar Stojan Radenović, koji je drugi na listi SNS za republičke izbore, direktorka Instituta za Jelena Begović, direktorka KBC Bežanijska kosa Marija Zdravković, koje su takođe na listi naprednjaka, a tu su i funkcioneri stranke Ana Brnabić, Maja Gojković, Siniša Mali, Nikola Selaković, Darko Glišić...

Vučić je na Instagramu objavio video-snimak, a imao je poruku za sve građane Srbije: "Izabrali smo Merošinu zato što želimo da čujemo sve ljude u Srbiji, ne samo one u centrima naših gradova. Želimo da razgovaramo sa onima koje retko ko želi da čuje", rekao je predsednik.

https://www.b92.net/info/izbori2022/vesti.php?yyyy=2022&mm=02&dd=19&nav_id=2107665

Zar ovo nije fantastično?
Bravo gospodina predsedniče! :bravo::bravo::bravo::bravo:
U srid sride!
Svi izađite na izbore da još jednom ovu hejtersku rušilačku opoziciju postavimo tamo gde joj je mesto!

Da lečimo vas lude antivaksere.
Е али ти си један од ретких СНСоваца који није антиваксер. Невероватно је то да већину антиваксера које знам су прорежимски.
То говори само у којој мери овде влада неповерење у систем, чак и код оних који гласају за АВ.
У којој мери су русофили лажни русофили и у којој мери су ЕУропејци лажни ЕУропејци.

Једна гомила лицемера.

Е али ти си један од ретких СНСоваца који није антиваксер. Невероватно је то да већину антиваксера које знам су прорежимски.
То говори само у којој мери овде влада неповерење у систем, чак и код оних који гласају за АВ.
У којој мери су русофили лажни русофили и у којој мери су ЕУропејци лажни ЕУропејци.

Једна гомила лицемера.
Vučić kontroliše sve priče na ovim prostorima. Ja nisam SNSovac.

Једна гомила лицемера.
Ti si vrlo zbunjen.

Imaćeš evo izbor Ponoš-Vučić uskoro pa ćeš pokazati ko si i šta si.

Back