Vučić na Bledu: Politika ne znači laskanje ljudima, već donošenje bolnih odluka

Da ti kazem, ako vi ovo uzdizete kao nesto, kao neki pametan ili kulturan post tj. misao za uzor, onda i zasluzujete ne ovu vlast, nego jos goru.

A sto se @ teme tice,

uz sve greske, politika balansiranja izmedju istoka i zapada jedina je moguca politika Srbiji, uvek bilo i bice. To sam vec rekla vise puta pa nema potrebe opet ponavljati, sta sad, treba da se smejemo Vucicevoj gresci? Pa i nije velika.
Bože Kerky pa znaš da sam ja sa kulturom davno raskrstio . :rumenko:
A za vlast si u pravu , potpuno je spram gradjana i naroda .

hebeš tabele pored živih očiju...
mislim da vi imate problem sa stvarnoscu- a ti svojim ocima svakako ne mozes da vidis svaki potez drzave

tako su vas slagali da je Sutanovac topio tenkove .....da su zuti zaduzili drzavu i sve ostale izmisljotine.....

ja nemam nikakve koristi od ovoga sto pisem, cak nisam ni glasac zutih

a vi verujte vasem preddsedniku, verujte u njegove izmisljotine....sta da Vam kazem

Poslednja izmena:
to je jedna izmisljotina - imamo i temu o tome
a propo vojske

Demokrate su vise trosili na vojsku od SNSa...kao sto ste izmisljali sta je radio Sutanovac

polako...videces......

toliko lazete, da ste poceli da verujete u sopstvene lazi
a mozda vas, jadne, tako namerno pogresno informisu pa ispadate smesni...

Potpuno drugi kontekst !

Drugi budžet

Drugi krediti

Pgotovo pre i posle rasprodaje i privatizacije velikih sistema do 2006, kada je rast bio oko 6%

mislim da vi imate problem sa stvarnoscu- a ti svojim ocima svakako ne mozes da vidis svaki potez drzave

tako su vas slagali da je Sutanovac topio tenkove .....da su zuti zaduzili drzavu i sve ostale izmisljotine.....

ja nemam nikakve koristi od ovoga sto pisem, cak nisam ni glasac zutih

a vi verujte vasem predesedniku, verujte u njegove izmisljotine....sta da Vam kazem
Напредњаци су као "српски националисти" и велике "патриоте", жути су по њима "издајници", "топили тенкове" и то, а жути угушили оружану побуну Албанаца на Југу Србије.

Pa kad bi krenuli da skidaju Vucica sa vlasti, mislis da bi njega boleo qurac i za investicije i za ostalo?
Samo bi uveo diktaturu na nivou Lukasenska i totalno se okrenuo Rusiji i Kini. Ja ti pricam o sadasnjoj situaciji.
Tu postoji problem što je Lukašenko ekonomski zavistan isključivo od Rusije, vrlo malo od zapadnog kapitala i većina privrede je u državnim rukama ,takodje još furaju tu polukomunističku ideologiju nešto kao ovde za vreme Slobe . Takodje ne postoji sprega države i medjunarodnog organizovanog kriminala kao u Srbiji .
Sa druge strane jedino što okuplja Vučićeve glasače i još više funkcionere ,aktiviste,navijače , mafijaše ,siledžije .... su pare , zato u SNS imamo ceo LDP i pola DS-a sa jedne i ceo DSS i pola SRS-a sa druge strane , dakle nije bitna ideologija već lojalnost vodji koja se konkretno plaća.Bilo da je u pitanju krezubi sendvičar koji pere autobuse ili skuplja smeće za 300 evra mesečno , ili da je u pitanju visoki funkcioner koji cedi preko tendera i muljanja milione evra iz budžeta .
90% srpske ekonomije je zapadi kapital ,sve te fabrike koje otvara i na kojima gradi popularnost i priču o enromnom rastu , tu računam i Koreju i Japan kao deo političkog Zapada ili mnogo manje kapital Kine i Rusije koji je uložen isljučivo radi lakšeg pristupa zapadnim odnosno EU tržištima .
Vučić nije glup , iako je psihički nestabilan , on dobro zna da ukoliko bi se uskručio toliko da mu Zapad zavrne slavinu sa investicijama i zatvori svoja tržišta za proizvode iz Srbije ,a bi se strandard strmopizdio slično kao 92-93 i to bez rata i formalnih sankcija . A SNS monolit bi se raspao kao kula od karata jer bi ostao bez jedinog i ključnog kohezivnog faktora - novca ,kako za onu gologuziju tako i za krupne igrače. Izdali bi ga i sjebali isto i gore nego Slobu , njegovi ljudi bi ga prvi rušili , a tek onda ta šatro opozicija ,.

Generalno brojke nisu ni bitne jer 1,3 milijarde nisu isto pre 20 godina i danas a takodje te brojke su nesto najlakse za manipulaciju i stelovanje, mislim oni na Pinku ili RTS-u kazu rast BDP-a je toliki, za vojsku smo izdvojili toliko a sad naravno da ti to nemas mogucnosti da proveris i mozes samo na rec da im verujes ili ne verujes , a s obzirom da znamo sa kim imamo posla, niko normalan im ne veruje ni kad kazu da je danas cetvrtak.
Висина просечне плате није толико битна, већ куповна моћ.

da mu Zapad zavrne slavinu sa investicijama i zatvori svoja tržišta za proizvode iz Srbije ,a bi se strandard strmopizdio slično kao 92-93 i to bez rata i formalnih sankcija . A SNS monolit bi se raspao kao kula od karata jer bi ostao bez jedinog i ključnog kohezivnog faktora - novca ,kako za onu gologuziju tako i za krupne igrače. Izdali bi ga i sjebali isto i gore nego Slobu , njegovi ljudi bi ga prvi rušili , a tek onda ta šatro opozicija ,.
Све те инвестиције ми дебело преплаћујемо.Дајемо страним капиталистима субвенције од 10,20 или 30 хиљада евра по радном месту , они нам 30-40 % тог износа врате кроз плате и порез, и ми смо ту на чистом губитку.Изгубимо 60-70% уплаћеног износа, које однесу странци, и када им истекне период субвенционисања они затворе фабрику, покупе се и оду.
Да би плаћали страним капиталистима, ми узимамо кредите код страних кредитора, који морају да се враћају са каматом, зато се стално повећавају акцизе и порези, да би се све то намирило.Због страних инвестиција ми постајемо веома скупа земља за живот.

Back