Вучић: Изделити Војводину на 2-3 региона

Сви праве своје идеје за регионализацију, а Александар Вучић сматра да не треба да то буде држава у држави већ регионализација, :

VUČIĆ: DRŽAVA U DRŽAVI
CILj takve regionalizacije G 17 plus verovatno je stvaranje sedam država u državi - rekao je za "Novosti" Aleksandar Vučić, zamenik predsednika SNS:
- Mi nismo protiv decentralizacije i regionalizacije ako, na primer, i Vojvodina bude izdeljena na dva ili tri regiona. Znači, Srbiji ne trebaju teritorijalne autonomije već decentralizacija sa većim ekonomskim ovlašćenjima opština i okruga.

http://www.novosti.rs/code/navigate...="Krčkaju" regione&kword_add=dinkic, g17 plus

Jes,7 drzava u drzavi,mozes da zamislis kakva je to drzava u pitanju kada gradovi po Centralnoj Srbiji pretenduju da budu njeni glavni gradovi (nemojte pogresno da shvatite,mislim na stanje po tim gradovima zbog sadasnje situacije).

Sta fali predlozenim regionima? Na kraju krajeva nisam ni ja zadovoljan tim resenjem,jer su ti regioni samo prividni,nema decentralizacije ni od korova,gotovo nikakvih ingerencija,provlace se ciste floskule,dugo razradjuje... Iz Beograda se vise ni ne ocekuje,pre je na nama da mi kazemo koju o tome,jer se radi o nama,a ne da se iz Beograda kroji sudbina nas ostalih.

За пар месеци кампање на ТВ и јавним гласилима, народ ће 70% подржати поделу Војводине.

A stvarno,sto se medju sobom ne preispitate sta zelite. Sta cemo ako se recimo sprovede istrazivanje i pokaze da ipak nisi u pravu? Banacani koje ja poznajem ipak rado isticu Vojvodinu kao svoj region,iako su povrh svega Banacani.

Nemojte biti toliko paranoicni i zaokupljeni teorijama zavere. Pa evo i za regionalizaciju Srbije nas ubedjuju da nema nikakve veze sa namerom da se lakse kontrosliu manje regije i da se potom Srbija ukine kao politicki subjekat.

Srbija kao i svaka drzava je interesna zajednica ljudi koji zive po njenim delovima,podrucjima,oblastima,regijama,pokrajinama... Sigurno je da region ima bolji uvid u interese gradjana koji u njemu zive nego drzava. Time bi interesi pojedinaca bili bolje reprezentovani na republickom nivou,sto je svakako plus.

Back