Sneško reci nam šta misliš o Gadafiju poznatom komunjari
Da proverimo da li si za SNS ili za nas normalne
Mislim da je Gadafi, svojevremeno, obezbedio narodu Libije dobar životni standard...
Što se za SNS ne može reći, u slučaju Srbije - vidim da su sveli kulturološki nivo države na najniži mogući nivo, od kad pamtim.
I smatram da narodi Evrope i Arapi imaju veoma različitu percepciju države, te da režim koji je sprovodio Gadafi, to jest diktatura, ne može i ne sme da prođe u Evropi, isto kao što brojne tekovine evropske civilizacije ne mogu da se primene na arapski svet.
A za ovo niti sam, niti ću biti:
Ako me već vučeš za jezik, onda da ti kažem - nisam protiv EU, čak mislim da zaštita našeg predkomunističkog identiteta u mnogome zavisi od ponovnog prihvatanja evropske kulture i manira vladavine, ali, opet, kao što je to bilo pre rata, ta kultura može se primiti u ovoj srpskoj bašti samo ako je zalivana našim, donaćim moralnim načelima i usklađena sa mentalitetom.
Upravo takva je bila u Kraljevini, do Drugog svetskog rata, a Boga mi i pre Prvog.
Samtram i da se dosta toga iz američkog sistema funkcionisanja republike mora u budućnosti primeniti na Srbiju, ako mislimo da opstanemo i budemo normalni.
Ali, kako to sve sprovesti, kad broji ljud koji idu na proteste, po povratku svojoj kući upale TV - i gledaju Zmaja od Šipova u rijalitiju...
Kako objasniti istom tom narodu da je nelogično da glasa za koaliciju gde su Vulin i Jugović - ********* i monarhista... Dakle, totalno neprincipijelnu koaliciju.
Takođe, narodu koji posle dva dana zaboravi svaku laž...