Vrućina

Moon_flower i ovde su ih bili zabranili vec kad sam ja mog kupila, al mi smo setali ipak javno:)))
niko nista niej rekao, cak su ga pomilovali, e jedino kad je zarezio na njih onda odstojanjeeeeeeeeee!:)))))))

vrucina utice na pse ali to nema veze sa apetitom toliko koliko dali si psu dala tablete protiv crevnih
parazita {glisti i pantljicara} kupi u veterinarskoj
apoteci tablete 1tableta je za 10 kg tezine i pogledaj da pas nema nekog krpelja

tema je:kucni ljubimci na +40

...pa da kazem da imam 2 mini yorkshire-terriera koji zajedno sa mnom trenutno umiru na +38. Ladimo sapice i nogice u lavorcetu s vodom na terasi i zamisljamo da smo negde na moru. U nedostatku love - to je jedini lekic protiv vrucine. 8)

Jelena:
Ako za kucnog ljubimca imate psa, ucinite mu leto podnosljivijim tako sto cete ga hraniti laksom hranom, i to sat do dva pre spavanja, i setati ga rano ujutro ili u kasnim vecernjim satima.
:lol: :oops: :shock:

i moja kuca,pudlica se zove Jelena :D

ovo leto baš i nije nepodnošljivo ali dižem ovu temu...dakle kako se snalazite, vi i vaš ljubimac kad su vrućine...
znam da mnogi imaju klimu u stanu...ali da li je to baš najbolje rešenje?

moji psi su u dvorištu i jedan je pronašao mesto iznad podruma- tamo je uvek hlanjikavo pa se tako hladi...

U zemlji gde zivim ima mnogo kontrola kako se neguju,cuvaju,kucni ljubimci i domace zivotinje.
Mnogi vlasnici su platili kazne,ostali bez ljubimaca,novine su pisale o mnogim ludostima,
a narocito o psima u automobilima na letnjoj zegi.
Zato,oprezno,...i promisljeno,... i zivotinje pate,svaka na svoj nacin,u nekim uslovima,na nekim temperaturama.

>>>-------nebo--(CH)->

:D :!: S obzirom da za ljubimca imamao polarnog psa, aljaskog malamuta, koga pola naseg grada proglasava naprednim haskijem (ima 6 meseci i velicinu odraslog haskija), mnogo nas je plasilo leto...Ali, Ava se snasla bolje od nas, uglavnom izmedju jutarnje i vecernje setnje spava na kuhinjskim plocicama, ili ispred trpezarijskih vrata, gde fino piri ispod vrata i hladi je, povremeno je pokvasimo vodom, sto obozava, i uvek ima dovoljno sveze vode ze pice... Verujem da ce posebno uzivati kad je budu odveli u vikendicu, na Bovansko jezero, tamo su veceri bas sveze, taman za dzemper...a i preko dana ima dosta hladovine...da ne pominjemo jezero, tj. vodu!

Ljudi...ja se bojim za svog psa...ovde je jakoooo toplo i njemu je jako vruce, nece nista da jede...ne moze....samo nesto promrljavi i to je to...
Polivam ga svaki cas ali ne znam ni da li je to dobro?
Koliko cesto smem da ga kvasim?

Na terasi je lepa hladovina..ali ipak je jako toplo...
Vodila sam ga na plazu dok nisu pocele jake vrucine ali sada je to jos gore...jer su vrucine nesnosne..i dok stignem do plaze gde moze da pliva a da ne smeta nikome, crci ce...

Dakle da li neko ima iskustva?
Koliko se cesto pas sme kupati? Samo u vodi....

( bobtail)

Можеш слободно често да га поливаш водом. И не брини ако не једе, уосталом, и људи губе апетит кад су велике врућине, зар не? Немој да се бринеш. Слободно га пусти да спава на неким плочицама или чак у кади, као што је мој пас радио. И ништа му није фалило. Шетај га рано ујутру и увече, кад захладни. Не знам да ли бобтејлови смеју да се шишају, претпостављам да могу. Пробај мало да га "олакшаш" што се тиче длака.

Back