Da, državni nema šanse. U aprilu su upisi, odnosno podnošenje prijava, i to je pitanje da li bi i tada bilo mesta.
Što se tiče privatnih vrtića, ima ih vrlo različitih.
Od cena, preko usluga... Ima ih gomila gde dolaze baš mali boj dece pa ih drže zajedno, različitih godišta, sklonosti, potreba... Oni su katastrofa. Ali, neki ljudi nemaju izbora, takvi imaju niže cene i tako im je kako im je.
Ja znam za dva (sigurna sam da ih ima više, i u verovatno bližim delovima grada - ja ti samo kažem za ono što ja lično znam sigurno) koja su sasvim ok.
Jedan je Čarobni svet, na Detelinari... Mislim da je to najlepši, najbolji i naravno najskuplji vrtić u gradu. Imaju veliki prostor, rade svi stručni ljudi, rade po Montesori metodu, svakom detetu se ukazuje pažnja, aktivnosti po njegovim sklonostima... Kad bismo imali više novaca, sigurna sam da bih Stefana vodila tu.
Drugi je na Salajci, znam da su podeljeni u grupe (po godištima), imaju prelepo veliko dvorište i dosta vremena provode napolju... Znam da im je ishrana i higijena na nivou, da imaju stomatološke i sistematske preglede na nekom vremenskom nivou.
Volela bih da ti više pomognem, ako imaš nešto konkretno, pitanje ili sl., mogu još da se raspitam ili vidim dok si ti tamo; ono kapiram da je meni odavde lakše