Врста хране и стомачни проблеми

Мени смета тесто па га максимално избегавам. Као камен да имам у стомаку. Од пецива, хлеба, питица... (не мислим на пекару него и домаће) се осећам тешко и тромо чак и када су мале количине у питању.
Смета ми и чипс. Тачно осетим како ми се скупља течност од те соли поготово око колена осетим неку тежину. Волим га али је отров па ми није ни жао.

Свеж хлеб ми такође не прија, што каже Боги, као камен да сам јела.
Е, да више ми прија препечен. Ако баш поједем сендвич, брускете.
Чак и кувану тестенину поједем као птичица, не годи ми. Зато сам купила онај нож за шпагете од тиквица и другог поврћа и то ми је супер. Дође као салата са преливом за тесто.

Uglavnom od mesa samo problem

Meni isto meso smeta.

Kada je u jelu ili kao bolonjeze, domace radinosti, sve okej ili sitan problem.

Zbog kafanskog hocu dusu da ispustim.
Retko to jedem, nemam naviku pa ocigledno nemam ni toleranciju.
Ko zna cime spricaju zivotinje.

Ocigledno se ljudi dele na testa i meso.
Meni testa uopste ne smetaju, stalno mesim i jedem, cak me testo i ne goji...vrlo cudno.

Smetaju mi i oni slagovi, usecerene kafe sa dodacima, gazirana pica...sve to preslatko, vestacko i tesko...i turska kafa mi smeta, sastruze mi stomak, nikada je ne pijem.

Meni smetaju mlečni proizvodi i testa u svim oblicima.
Nisam to ranije ni jela,ali od kako sam se slomila prošle
godine mnogo sam omršavila pa sam tu hranu uvela
u jelovnik.Ugojila sam se dva kg za deset meseci..
Sitnica. No sad je to počelo baš da mi smeta i od
danas ponovo prelazim na meso i salatu.
Znam da ću ponovo oslabiti,ali moram.

mleko, povracam od mleka
ali ne radi se o netoleranciji na laktozu nego mi prosto nesto smeta u mleku, dovoljno je da osetim miris mleka i hocu da bacim peglu :D.

inace mlecne proizvode obozavam, sir, jogurt, kackavalj prosto derem na dnevnoj bazi :D

i mleko moze u slagu ili nekim proizvodima kao sastojak, mleko kao mleko mi ne smeta, samo taj miris mleka i ukus mi smeta..zato ne jedem koh :kez:

Mleko, takođe povraćam ako nije u jelu, tu i tamo popijem kapućino, makijato trtmrt... Hleb slabo jedem, ali zato tamnim meso. Suhomesnato sam probirljiv, ne previše slano. Osetljiv njooh. Neke komb.mi stvaraju gorušicu.
I premnogo luka...kad gledam neke recepte, ne znam koji žrvanj u 100maku I'm svari toliki look.
Slatkiše ne jedem mnogo, al dođe mi pa navrnem c-c, šećerušu...povremeno.

smetaju mi mesne preradjevine

Isti slucaj, vracaju mi se i bude mi muka od njih tako da salame, kobasice, virsle, pastete i tako to izbegavam u sirokom luku, beli luk mi recimo smeta, tesko ga varim, isto stvara mi neku blagu mucninu pa isto gledam da ga izbegavm, takodje recimo ne volim kiseli kupus, recimo podvarak ne mogu da smislim, sataras isto ne volim kao ni corbast pasulj (dok prebranac derem).
Takodje recimo ne volim nista przeno na svinjskoj masti, taj miris svinjske masti mi je grozan i generalno svinjetinu ne volim ( i svinjske proizvode), volim samo prasetinu tj prasece pecenje sa raznja.

Vegan sam, odavno odavno sam izbacio meso, mlečne proizvode, jaja, ne prija mi i ne volim to, adiktivna sam ličnost pritom, pa mi ne treba još i taj porok. Trudim se da se hranim 'zdravo' ne zbog zdravlja samog po sebi nego jer me meso odbija plus osećam neku lakoću i neopterećenost, imam više energije. Sećam se nekih svojih pijanih dana, pod depresijom, i dana pod opijatima, mislim da bih sve to mnogo teže podneo da sam bio svaštojed, ljubitelj pečenja, koka kole, grickalica, velikih porcija pice, testa i ne znam ni ja čega. Sećam se Krisa Farlija, onog komičara, umro je u ranim tridesetim jer je jeo šta mu dodje pod ruku, plus preterivao u gudri i alkoholu. Ugušio se prosto... sećam se i nekih njegovih nastupa pred smrt, tip je jedva disao, nije mogao da uhvati dah.

Mada moram da kažem da razumem ljude koji tugu utapaju u hrani, to je još jedan porok, jedna navlakuša više. Nego se šiba kokainom i ruletom, nego kolačima, picama i pečenjem... ******...

Мени смета тесто па га максимално избегавам. Као камен да имам у стомаку. Од пецива, хлеба, питица... (не мислим на пекару него и домаће) се осећам тешко и тромо чак и када су мале количине у питању.
Смета ми и чипс. Тачно осетим како ми се скупља течност од те соли поготово око колена осетим неку тежину. Волим га али је отров па ми није ни жао.
Pitu pravim sa mašću probaj i ti ispadne super. Hleb vezuje vodu u organizmu.

@elektrika a mladi luk? Beli luk? Onaj u prahu? Pržen?

Krastavci sirovi ili kisele? Ja bi umro bez njih :sad2:

U suštini mi ništa ne smeta pametno kombinujem, meso i mlečne proizvode ne mešam. Meso maks 200 grama po obroku.

Mleko bez laktoze.

Back