Jekyll_doesnt_Hyde:
Nicijem misljenu se nisam direktno suprotstavila, nicije misljenje nisam apriori osporila cak sam se i ogradila kao ne bas najkompetentnija osoba da sudi i presudjuje u ovom slucaju. Iako na ovom forumu Krstarice ima poprilicno verbalnog egzibicionizma moram te razocarati kod mene to nije slucaj. Ne kazem da mu i sama nisam sklona ali samo kad tema tako nesto dozvoljava, kad je sala u pitanju a ne nesto ovako ozbiljno. Iza svake svoje izgovorene (napisane) reci stojim. Mozda sam malo emotivnije odreagovala ali sam se trudila da iznesem svoje iskreno misljenje i da ga sto mogu bolje obrazlozim. Ako se neko nasao povredjen mojim stavov i recima neka se prvo zamisli da li on povredjuje nekog svojim delima. Kad stavove iznosim uvek polazim od sebe a u zivotu se vladam postujuci zlatno pravilo "ne cini drugom ono sto ne zelis da bude ucinjeno tebi". Mozda je to slabost (po principu opirem se iskusenjima da bih bila slobodna) ali ja drugacije ne znam i ne zelim da zivim.
Kad neko nekog proziva etiketirajuci ga kao laznog moralistu (ovo mi je nekako bas na to zalicilo) uvek se setim jednog mehanizma ego odbrane koji se zove "projekcija". Kako je bilo nekih nejasnoca i na topiku "Savremeni brak bez dece" tamo sledi nastavak...
Jekyll_doesnt_Hyde:
Bice ipak da si konfuzan ti kao i zivot sto ti je malo konfuzan (eufemizam). Sedis na dve stolice, pa ti lepo. Zakonita zena "za po kuci" a kod druge ides po malo ljubavi. Tebi je bas lepo.
Onaj koji u ljubavi ne razmislja verovatno ima mozak insekta. No offence. Razmisljas ti ali samo o sebi. Da nije tako i da je sve kod tebe tako stihijski iz ljubavi, rekao bi ti svojoj zeni: Zaljubio sam se u drugu. Mislis ti , mislis, ali samo na sebe. U pubertetu se glava gubi zbog ljubavi sa godinama covek treba da postane zreliji, odgovorniji. Ti si se na temu javio iz krajnje sebicnih pobuda da odbranis poziciju svojih partnera u zlocinu - nevernih muzeva. To sto ti se nije svidelo sta si video u "ogledalu" tamo i nije tako losa stvar, ipak za tebe jos ima nade.
Da ne bi gusili ovu temu koja
bas nema nikakve veze sa ovim, otvori drugu tebi tako dragu "neverni muzevi, sta mislimo o njima". Obecavam da cu je pratiti, jer uvek sam spremna da ucim. Mlada sam treba jos mnogo da naucim. A mozda tamo otkrijem i da nisam u pravu.
Pozdrav i budi fer jednom i prema drugima, ne samo prema sebi. Ne boli, veruj mi a dobijes i veliku satisfakciju u tome sto shvatis da si napredovao kao covek.
Pozdrav i pozdravi sve tvoje dame od mene

.
Prvo - hvala na pozdravima.
Drugo - tvoje reči su oštre ali ja nemam nameru da ti se zbog njih pravdam. Misli šta god hoćeš.
Treće - dobro ti ide etiketiranje. Znaš ono "projekcija"...i tako to...
Ta uloga koju si sebi dodelila da brineš i braniš povređene je plemenita.
Nisi ti loša devojcica ali tema na koju si se javila je, za tebe, nepoznanica i veliki zalogaj, bar iskustveno. A iskustvo ipak ima svoju težinu.
I još jednom: JA nikoga nisam branio a najmanje napadao, nije moj stil. Sve to prepuštam tebi. Nadam se da ćeš i mene staviti u svoju zaštitu onda kada i ja dovedem svoj život u red tj. uradim ono što svarno želim.