vrlo zanimljiva situacija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Anonymous:
Moja dilema je sledeca-imam 30 godina,veza u kojoj sam donedavno bila raspala se,bez sanse da se ikada "sastavi";ginekolog mi je pre dva meseca konstatovao probleme sa genitalnim delom,uz konstataciju da dete rodim sto pre,jer za otprilike jos dve godine bice prekasno-i sta sada? Ocajnicki traziti muza,po sistemu daj sta das ili roditi dete sama?Vec sam cula teoriju da je sebicno da radjam dete kome je uskraceno prisustvo oca,da bih sebe zadovoljila.Ipak lako je drugima da pricaju,meni sat otkucava.Zar je nemoguce pomisliti da cu nekada sresti muskarca koji ce voleti mene i moje dete.Ili da se odreknem majcinstva,koje smatram blagoslovom,i molim se Bogu da sretnem nekog ko ce me voleti toliko da ce biti spreman da zivot provede bez deteta.

Sa moje tačke gledišta to i nije neka dilema. Ja sam uvek za decu. Ipak, svako snosi odgovornost za svoje izbore i postupke u životu.
I ne mislim da je to egoizam - to je ŽIVOT - kako se kome već zalomilo. Budi hrabra i odluči po SVOJOJ savesti :)

pauk:

Možemo se praviti da je ova situacija tipa "sta bi bilo kad bi bilo".!?
Ali ona to nije. Takve situacije, ili slične, se dešavaju,.. često,.. možda!?
I uopšte nije bitno kako će ih ko proceniti ili oceniti, podržati ili osuditi, nego kako ih doživeti, proživeti a naročito PREŽIVETI, ako si deo tih istih situacija.
Ako nisi onda ti preostaje da na takvim primerima nešto naučiš o sebi i ostalima.
Poštujući sva mišljenja, bez namere pravdanja, ja i dalje mislim da ne grešim. Moja slabost je moje kolebanje.
A ako to nekom smeta ili ga možda čini srećnim, opet nisam pogrešio.
Moja "greška" - moj život.
Nadam se samo da si ti dovoljno odgovorna prema sebi kada ovako pišeš za druge...

Nicijem misljenu se nisam direktno suprotstavila, nicije misljenje nisam apriori osporila cak sam se i ogradila kao ne bas najkompetentnija osoba da sudi i presudjuje u ovom slucaju.
Iako na ovom forumu Krstarice ima poprilicno verbalnog egzibicionizma moram te razocarati kod mene to nije slucaj. Ne kazem da mu i sama nisam sklona ali samo kad tema tako nesto dozvoljava, kad je sala u pitanju a ne nesto ovako ozbiljno. Iza svake svoje izgovorene (napisane) reci stojim. Mozda sam malo emotivnije odreagovala ali sam se trudila da iznesem svoje iskreno misljenje i da ga sto mogu bolje obrazlozim. Ako se neko nasao povredjen mojim stavov i recima neka se prvo zamisli da li on povredjuje nekog svojim delima. Kad stavove iznosim uvek polazim od sebe a u zivotu se vladam postujuci zlatno pravilo "ne cini drugom ono sto ne zelis da bude ucinjeno tebi". Mozda je to slabost (po principu opirem se iskusenjima da bih bila slobodna) ali ja drugacije ne znam i ne zelim da zivim.
Kad neko nekog proziva etiketirajuci ga kao laznog moralistu (ovo mi je nekako bas na to zalicilo) uvek se setim jednog mehanizma ego odbrane koji se zove "projekcija".
Kako je bilo nekih nejasnoca i na topiku "Savremeni brak bez dece" tamo sledi nastavak...

SAVETA:
Sa moje tačke gledišta to i nije neka dilema. Ja sam uvek za decu. Ipak, svako snosi odgovornost za svoje izbore i postupke u životu.
I ne mislim da je to egoizam - to je ŽIVOT - kako se kome već zalomilo. Budi hrabra i odluči po SVOJOJ savesti :)

Pa ni kod mene ne postoji dilema,ja znam sta cu da uradim,ali mi je pun kufer onih koji nemaju pojma o "real life",vec samo tupe teorijski.Mozes zamisliti kakve sve komentare slusam iz svoje najblize okoline.Kada bi se zivot odvijao po sablonu super bi bilo,ali se to ne bi zvalo zivot nego komp.program.U zivotu svakakve kombinacije su moguce,na zalost ili na srecu,zavisi kako kad.

Jekyll_doesnt_Hyde:
Nicijem misljenu se nisam direktno suprotstavila, nicije misljenje nisam apriori osporila cak sam se i ogradila kao ne bas najkompetentnija osoba da sudi i presudjuje u ovom slucaju. Iako na ovom forumu Krstarice ima poprilicno verbalnog egzibicionizma moram te razocarati kod mene to nije slucaj. Ne kazem da mu i sama nisam sklona ali samo kad tema tako nesto dozvoljava, kad je sala u pitanju a ne nesto ovako ozbiljno. Iza svake svoje izgovorene (napisane) reci stojim. Mozda sam malo emotivnije odreagovala ali sam se trudila da iznesem svoje iskreno misljenje i da ga sto mogu bolje obrazlozim. Ako se neko nasao povredjen mojim stavov i recima neka se prvo zamisli da li on povredjuje nekog svojim delima. Kad stavove iznosim uvek polazim od sebe a u zivotu se vladam postujuci zlatno pravilo "ne cini drugom ono sto ne zelis da bude ucinjeno tebi". Mozda je to slabost (po principu opirem se iskusenjima da bih bila slobodna) ali ja drugacije ne znam i ne zelim da zivim.
Kad neko nekog proziva etiketirajuci ga kao laznog moralistu (ovo mi je nekako bas na to zalicilo) uvek se setim jednog mehanizma ego odbrane koji se zove "projekcija". Kako je bilo nekih nejasnoca i na topiku "Savremeni brak bez dece" tamo sledi nastavak...
Jekyll_doesnt_Hyde:
Bice ipak da si konfuzan ti kao i zivot sto ti je malo konfuzan (eufemizam). Sedis na dve stolice, pa ti lepo. Zakonita zena "za po kuci" a kod druge ides po malo ljubavi. Tebi je bas lepo.
Onaj koji u ljubavi ne razmislja verovatno ima mozak insekta. No offence. Razmisljas ti ali samo o sebi. Da nije tako i da je sve kod tebe tako stihijski iz ljubavi, rekao bi ti svojoj zeni: Zaljubio sam se u drugu. Mislis ti , mislis, ali samo na sebe. U pubertetu se glava gubi zbog ljubavi sa godinama covek treba da postane zreliji, odgovorniji. Ti si se na temu javio iz krajnje sebicnih pobuda da odbranis poziciju svojih partnera u zlocinu - nevernih muzeva.
To sto ti se nije svidelo sta si video u "ogledalu" tamo i nije tako losa stvar, ipak za tebe jos ima nade.
Da ne bi gusili ovu temu koja bas nema nikakve veze sa ovim, otvori drugu tebi tako dragu "neverni muzevi, sta mislimo o njima". Obecavam da cu je pratiti, jer uvek sam spremna da ucim. Mlada sam treba jos mnogo da naucim. A mozda tamo otkrijem i da nisam u pravu.
Pozdrav i budi fer jednom i prema drugima, ne samo prema sebi. Ne boli, veruj mi a dobijes i veliku satisfakciju u tome sto shvatis da si napredovao kao covek.
Pozdrav i pozdravi sve tvoje dame od mene :P .

Prvo - hvala na pozdravima.
Drugo - tvoje reči su oštre ali ja nemam nameru da ti se zbog njih pravdam. Misli šta god hoćeš.
Treće - dobro ti ide etiketiranje. Znaš ono "projekcija"...i tako to...

Ta uloga koju si sebi dodelila da brineš i braniš povređene je plemenita.
Nisi ti loša devojcica ali tema na koju si se javila je, za tebe, nepoznanica i veliki zalogaj, bar iskustveno. A iskustvo ipak ima svoju težinu.
I još jednom: JA nikoga nisam branio a najmanje napadao, nije moj stil. Sve to prepuštam tebi. Nadam se da ćeš i mene staviti u svoju zaštitu onda kada i ja dovedem svoj život u red tj. uradim ono što svarno želim.

pauk:
Jekyll_doesnt_Hyde:
Nicijem misljenu se nisam direktno suprotstavila, nicije misljenje nisam apriori osporila cak sam se i ogradila kao ne bas najkompetentnija osoba da sudi i presudjuje u ovom slucaju. Iako na ovom forumu Krstarice ima poprilicno verbalnog egzibicionizma moram te razocarati kod mene to nije slucaj. Ne kazem da mu i sama nisam sklona ali samo kad tema tako nesto dozvoljava, kad je sala u pitanju a ne nesto ovako ozbiljno. Iza svake svoje izgovorene (napisane) reci stojim. Mozda sam malo emotivnije odreagovala ali sam se trudila da iznesem svoje iskreno misljenje i da ga sto mogu bolje obrazlozim. Ako se neko nasao povredjen mojim stavov i recima neka se prvo zamisli da li on povredjuje nekog svojim delima. Kad stavove iznosim uvek polazim od sebe a u zivotu se vladam postujuci zlatno pravilo "ne cini drugom ono sto ne zelis da bude ucinjeno tebi". Mozda je to slabost (po principu opirem se iskusenjima da bih bila slobodna) ali ja drugacije ne znam i ne zelim da zivim.
Kad neko nekog proziva etiketirajuci ga kao laznog moralistu (ovo mi je nekako bas na to zalicilo) uvek se setim jednog mehanizma ego odbrane koji se zove "projekcija". Kako je bilo nekih nejasnoca i na topiku "Savremeni brak bez dece" tamo sledi nastavak...
Jekyll_doesnt_Hyde:
Bice ipak da si konfuzan ti kao i zivot sto ti je malo konfuzan (eufemizam). Sedis na dve stolice, pa ti lepo. Zakonita zena "za po kuci" a kod druge ides po malo ljubavi. Tebi je bas lepo.
Onaj koji u ljubavi ne razmislja verovatno ima mozak insekta. No offence. Razmisljas ti ali samo o sebi. Da nije tako i da je sve kod tebe tako stihijski iz ljubavi, rekao bi ti svojoj zeni: Zaljubio sam se u drugu. Mislis ti , mislis, ali samo na sebe. U pubertetu se glava gubi zbog ljubavi sa godinama covek treba da postane zreliji, odgovorniji. Ti si se na temu javio iz krajnje sebicnih pobuda da odbranis poziciju svojih partnera u zlocinu - nevernih muzeva.
To sto ti se nije svidelo sta si video u "ogledalu" tamo i nije tako losa stvar, ipak za tebe jos ima nade.
Da ne bi gusili ovu temu koja bas nema nikakve veze sa ovim, otvori drugu tebi tako dragu "neverni muzevi, sta mislimo o njima". Obecavam da cu je pratiti, jer uvek sam spremna da ucim. Mlada sam treba jos mnogo da naucim. A mozda tamo otkrijem i da nisam u pravu.
Pozdrav i budi fer jednom i prema drugima, ne samo prema sebi. Ne boli, veruj mi a dobijes i veliku satisfakciju u tome sto shvatis da si napredovao kao covek.
Pozdrav i pozdravi sve tvoje dame od mene :P .

Prvo - hvala na pozdravima.
Drugo - tvoje reči su oštre ali ja nemam nameru da ti se zbog njih pravdam. Misli šta god hoćeš.
Treće - dobro ti ide etiketiranje. Znaš ono "projekcija"...i tako to...

Ta uloga koju si sebi dodelila da brineš i braniš povređene je plemenita.
Nisi ti loša devojcica ali tema na koju si se javila je, za tebe, nepoznanica i veliki zalogaj, bar iskustveno. A iskustvo ipak ima svoju težinu.
I još jednom: JA nikoga nisam branio a najmanje napadao, nije moj stil. Sve to prepuštam tebi. Nadam se da ćeš i mene staviti u svoju zaštitu onda kada i ja dovedem svoj život u red tj. uradim ono što svarno želim.

A sto nisi paste-ovao i one delove sa drugog topika gde si mi govorio da sam konfuzna, kontadiktorna. To verovatno nije bila etiketa :roll: . I nisam ja nista zapocela vec si ti prvi poceo da me ganjas po ovom forumu, iako te nigde direktno nisam prozvala. Ogradila sam se ja jos na pocetku da nisam bas najkompetentnija za ovu temu ali tebe to nije sprecilo da bas mene krenes da prozivas.
Skaces po ovom forumu sa teme na temu, na ovoj si poceo sa prozivkom u vezi sa ovim topikom, na drugoj temi nastavio prozivku po istom pitanju, evo te sad opet ovde... skakuces okolo sa jednog mesta na drugo... kao i u zivotu , verovatno. 8)
Izvinjavam se zbog manjka takta u svom poslednjem postu, ali posto ti sve vreme nesto nije bilo jasno ja htedoh da budem jasnija :wink:
Uvek sam za fair play pa tako uvek podrzavam ljude koji su spremni da preuzmu odgovornost za svoja dela :P Ni ti ne bi ostao uskracen za moju podrsku (ne da mislim da ti je do iste stalo)

Za moj ukus TI, draga moja, sebi daješ suviše za pravo. Ovaj put si preterala.
Prvo se smiri i opusti a onda pročitaj šta si sve napisala. I, uopšte, što se ti toliko nerviraš?!?
Samu sebe prozivaš i etiketiraš.
Tvoj komentar u vezi skakutanja je krajnje drzak i bezobrazan...

Back