Vrisnula dvojka!!!!????

svitac85

Početnik
Poruka
26
Imam pentijum II original na 300Mh,posto je za danasnje uslove to sporo hteo sam da ga overklokujem i uspeo sam najvise na 374Mhz,ali komp je odjednom vrisnuo,crko mu je cooler i kada se pali na monitoru slova pozelene i trepcu,nemogu da udjem u Bios a kada udjem pojave mi se crte i strafte po ekranu,poterbna mi je pomoc HITNO
komp:
Intel Mx 300Mhz
128 RAM.Hdd 20GB Samsung
32Mb graf
Bios:Award
Hvala na pomoci

imas na ploci par jumpera pored kojih pise clear cmos ili slicno i nalaze se uglavnom vrlo blizu baterije... ako su prespojeni 1 i 2, iskljuci racunar iz struje, prespoj 2 i 3 sacekaj 10ak sekundi, vrati na 1-2 i zatim upali racunar.... tako si obrisao sva setovanja u biosu (ocistio cmos) i sve ono sto si tamo ocovao ce se vratiti na normalu.... ako sve tada sljaka kako treba izvukao si se :wink:

ps. ako ne mozes da nadjes te jumpere, onda iskljuci racunar i izvuci bateriju na par minuta.... takodje mozes da prespojis + i - na slotu za bateriju da bi izazvao praznjenje cmosa

ako ti ovo ne pomogne, onda je verovatno nesto crklo pa probaj da pozajmis od nekog memoriju i drugi odgovarajuci proc za tu plocu pa prostom zamenom ustanovi gde je tacno problem (verovatno sam proc, ali...)

by the way, p2 ne kosta bas previse tako da 20-30 evrica verujem da imas za zamenu

Back