VREMEPLOV

bleach:
e sad ste me zbunili... :roll:
vremeplov ~ putovanje kroz vreme... u naslovnom postu teme govori se o vracanju i ispravljanju svojih gresaka, pa svi govore o tome i svome (ne)kajanju... pa prica nekako prelazi i do putovanja u buducnost, svemir etc...
da li se ovde govori o putu u proslost ili u buducnost? u daleku ili blisku proslost?... svoju proslost ili proslost vekovima pre?... ne znam...
nije mi tesko da poverujem u putovanje kroz vreme... da li bih ispravljala greske?... p ne, tako je ~ kako je... neko zna zasto je to dobro... ja (mi) sigurno ne, ali neka to posluzi nekom visem cilju...
neko rece da je svet slucajnost... ja ne verujem u slucajnosti... nista nije slucajno, pa tako i neka nasa greska je na svom mestu... necemu sluzi...
zato je ne bih ispravljala mozda, ali svakakom se kajem zbog mnogih stvari... kajem se sto sam takva... da li postoji kajanje za nesto sto sada radis?... nije ni bitno...
bilo bi mi svakako jako znimljivo da tumaram hodnicima vremena...

ja sam spomenula slucajnost-doduse u sali, ali ne sasvim...
dakle ti verujesh u vishu silu, da nista nije sluchajno-kad bolje razmislish, zar to ne znachi da je sve "namerno" a to ynachi da smo svi "predpdredjeni" a to znachi da nemamo bash previshe volje da odlucujemo...
da li si sigurna da u to zelish da verujes? :?

Ernesto_Che:
bleach:
e sad ste me zbunili... :roll:
vremeplov ~ putovanje kroz vreme... u naslovnom postu teme govori se o vracanju i ispravljanju svojih gresaka, pa svi govore o tome i svome (ne)kajanju... pa prica nekako prelazi i do putovanja u buducnost, svemir etc...
da li se ovde govori o putu u proslost ili u buducnost? u daleku ili blisku proslost?... svoju proslost ili proslost vekovima pre?... ne znam...
nije mi tesko da poverujem u putovanje kroz vreme... da li bih ispravljala greske?... p ne, tako je ~ kako je... neko zna zasto je to dobro... ja (mi) sigurno ne, ali neka to posluzi nekom visem cilju...
neko rece da je svet slucajnost... ja ne verujem u slucajnosti... nista nije slucajno, pa tako i neka nasa greska je na svom mestu... necemu sluzi...
zato je ne bih ispravljala mozda, ali svakakom se kajem zbog mnogih stvari... kajem se sto sam takva... da li postoji kajanje za nesto sto sada radis?... nije ni bitno...
bilo bi mi svakako jako znimljivo da tumaram hodnicima vremena...

ja sam spomenula slucajnost-doduse u sali, ali ne sasvim...
dakle ti verujesh u vishu silu, da nista nije sluchajno-kad bolje razmislish, zar to ne znachi da je sve "namerno" a to ynachi da smo svi "predpdredjeni" a to znachi da nemamo bash previshe volje da odlucujemo...
da li si sigurna da u to zelish da verujes? :?
sto se tice ove slucajnosti... :pPp nisam mislila konkretno na tebe... mislim, znam samo da sam procitala negde na temi, pa sam spomenula... 8)
verujem u neku visu silu, hm... pa moze se tako reci... nema slucajnosti...
znas kako, sve je to jako komplikovano sklopljeno u mojoj glavi... i samo tu i ima logike :pPp...
da pokusam da objasnim ~ nista nije slucajno, ali to ne znaci da mi nemamo volje da odlucujemo... mi imamo slobodu da izaberemo put, ali nije slucajno sto cemo (smo) bas taj put i izabrali... taj put je za nas (stvoren za nas) i zna se da cemo njega izabrati... zna se, ali ne na taj nacin da je to statijaznam negde zapisano i nama nametnuto, vec se tako jednostavno zna... tako smo stvoreni, da je to za nas i mi imamo izbor da to izaberemo...
ovo sam uzasno srocila... :roll: takva sam... :roll: da, sigurna sam, i verujem u to...

bleach:
Master_Chief:
Moon Child:
isto tako i ja mislim....sve sto mi oducimo ili izaberemo,sve sto nam se desi-bilo je sudjeno da se desi....zapisano,ili kako hocete...ne verujem u sluchajni splet okolnosti :roll:
Nikad se ne zna!! :)
ali zna se! :D
to je i poenta... 8)
Ne znam za vas,ali ja verujem u putovanje kroz vreme,i kad tad ce biti moguce putovanje u proslost!!

bleach:
Master_Chief:
Moon Child:
isto tako i ja mislim....sve sto mi oducimo ili izaberemo,sve sto nam se desi-bilo je sudjeno da se desi....zapisano,ili kako hocete...ne verujem u sluchajni splet okolnosti :roll:
to je i poenta... 8)
pa vi verujete u sudbinu! nisam znala-razocarana sam!
lol :wink:
ali zar ne vidite da je vera u sudbinu oduzimanje sopstvene volje-ako je meni zapisano da cu da budem srecna-bicu, ako nije-trudi se do sutra i neces biti srecna...pa zar to nije strasno...
ok, kapiram da vi neverujete bas u TAKVU sudbinu, ali i to vase je slicno, kad pogledate...

Ernesto_Che:
bleach:
Master_Chief:
Moon Child:
to je i poenta... 8)
ali zar ne vidite da je vera u sudbinu oduzimanje sopstvene volje-ako je meni zapisano da cu da budem srecna-bicu, ako nije-trudi se do sutra i neces biti srecna...pa zar to nije strasno...
ok, kapiram da vi neverujete bas u TAKVU sudbinu, ali i to vase je slicno, kad pogledate...
sudbina ili neka druga rec... verujem u ~to~... ;)
da, kao sto si rekla... verujem u to... samo ne tako pojednostavljeno... to ima veze sa verom u Boga, I guess... ti se trudi u svakom slucaju 8) a bice kako treba da bude i ti samo treba da se nosis sa tim... nije to tako ~ e zapisano je da cu ja biti genije i ja sad dignem sve cetiri u vis jer, zaboga, pa ja cu biti genije... ne, ne ide to tako... ni obrnuto... sve se zna... postoji neki Visi cilj...
sad vec pocinjem da zvucim bolesno... :lol:

Ernesto_Che:
bleach:
Master_Chief:
Moon Child:
to je i poenta... 8)
Uh,previse komplikovano,nista ne razumem...U svakom slucaju ja ne verujem u Boga... :)

Ernesto_Che:
bleach:
Master_Chief:
Moon Child:
to je i poenta... 8)
i jeste strasno.....
ali zar je poenta u tome da verujemo u ono sto nam najvise odgovara? :?

ne naravno da nije...
ali meni je bash vera u sudbinu verovanje u ono sto nam najvishe odgovara kao fazon "ako je sudbina da dobijem pet dobicu, a ako nije zasto da se trudim ionako necu dobiti..."
mislim znam da je ovo glup primer, ali to je to...

Ernesto_Che:
ne naravno da nije...
ali meni je bash vera u sudbinu verovanje u ono sto nam najvishe odgovara kao fazon "ako je sudbina da dobijem pet dobicu, a ako nije zasto da se trudim ionako necu dobiti..."
Jdan li je onaj ko tako misli odnosno ko tako misli u sudbinu,taj nikad 5 nece videti a kamoli 3.Jer najbolje bi bilo kad bi ti znao kakva te sudbina ceka,ali ne moze,sudbina je ko loto,il ce te pogoditi ili nece...

Ernesto_Che:
ne naravno da nije...
ali ja bas pricam suprotno... ne to!!!...
ne govorim o tome da se treba prepustiti, ne... to nikako... apsolutno suprotno... :roll:

bleach:
Ernesto_Che:
ne naravno da nije...
ne govorim o tome da se treba prepustiti, ne... to nikako... apsolutno suprotno... :roll:

cekaj cekaj, verujes u sudbinu ali ne treba joj se prepustiti...sudbina nije nesto cemu se moze ili ne moze prepustati...zato i ne verujem u nju...
mi sami gradimo svoj zivot i samo od nas zavisi sta cemo uraditi sa njim...

Ernesto_Che:
bleach:
Ernesto_Che:
ne naravno da nije...

cekaj cekaj, verujes u sudbinu ali ne treba joj se prepustiti...sudbina nije nesto cemu se moze ili ne moze prepustati...zato i ne verujem u nju...
uh kapiram..al ne umem da objasnim..joj komplikovano je al bitno da sam nesto shvatila :D ::me ponosna::

Flame:
Ernesto_Che:
bleach:
Ernesto_Che:
ne naravno da nije...

uh kapiram..al ne umem da objasnim..joj komplikovano je al bitno da sam nesto shvatila :D ::me ponosna::
p svaka ti cast!... :D znam, mala, znam da si shvatila... ;)
Ernesto_Che:
ne govorim o prepustanju... nisam pomisljala ni na kakvo prepustanje... to je stvar ~vere... da li verujes u sudbinu ili ne? mislim da mi imamo potpunu i nemamo nikakvu kontrolu nad nasim zivotima... istovremeno 8) e mislim da sam sada srocila kako treba 8)

U potpunosti razumem sta pricas bleach ... ali stvarno kad se cita ima mnooooogo kontradiktornosti ... ali ja shvatam sta ti hoces da kazes, ali je to jednostavno nemoguce objasniti ... ja sam jedno vreme verovala u isto to, sada vise i nisam sigurna da verujem u ~ tako nesto ... elem, postoji jedna pesma od Stvratovariusa koja govori upravo o tome o cemu ti pricas (otkucacu je ...), koju sam ja napisala u onoj mojoj -svesci- i sad stoji tamo, jer sam tad u potpunosti se slagala sa tim ... dakle =>
~
The times are changing so fast
I wounder how long it lasts
The clock is ticking time is running out
The hatred fills this Earth
And for what is worth
We're in the end before we know

Throughout the years
I have struggled to find the answer that I never knew
It strucked me like a million lightnings
And here I am telling to you

Every second of day it is coming your way
Future unknown is here to stay
Got to open your mind
of you will led to astray
There's time to live
There's time to die
But no one can't escape the Destiny

Look all these things we've done
under the burning Sun
Is this the way to carry on?
Ao take a look at yourself
And tell me what do you see
A wolf in a clothes of the lamb?

Throughout the years ...

Every second of day it is coming your way ...

Let your spirit free
Through windows of your mind
Unchain your soul from hate
All you need is faith

I control my life
I am the One
You control your life
But don't forget Your Destiny ...

It's time to say goodbye
I know it will make you cry
You make your Destiny
I know you'll find the way
And outside Sun is bright
The things will be allright
I will be back one day to you
so please wait for me
~ DESTINY~

~ ~ ~ ~ ~
Jungle is nothing without animals, animals are nothing without jungle!
~ ~ ~ ~ ~
DON'T WORRY BE HAPPY ((;
PEACE

Pesma je, pa, wierd, ali mi se svidela. Ima jedna stara pesma, koja je postala poznata tek pre nekih 2-3 godine, kada je neki zatvorenik ishao na smrtnu i nashli su ovu pesmu u njegovoj celiji. Sve novine su brujale o tome!!! Otkucacu samo deo, najvazniji!

It matters not how straight the gate,
How charged with punishment the scroll.
I AM THE MASTER OF MY FAITH,
I AM THE CAPTAIN OF MY SOUL.
Moja omiljena pesma i moje zivotno geslo!!!!

bas je dobra pesma (((: ajde ako te ne bude mrzelo otkucaj jednom celu (;
ja nikad nisam cula za to OoPs

~ ~ ~ ~ ~
~ ~ ~ ~ ~
DON'T WORRY BE HAPPY ((;
PEACE

mortishaaa:
The times are changing so fast
I wounder how long it lasts
The clock is ticking time is running out
The hatred fills this Earth
And for what is worth
We're in the end before we know

Throughout the years
I have struggled to find the answer that I never knew
It strucked me like a million lightnings
And here I am telling to you

Every second of day it is coming your way
Future unknown is here to stay
Got to open your mind
of you will led to astray
There's time to live
There's time to die
But no one can't escape the Destiny

Look all these things we've done
under the burning Sun
Is this the way to carry on?
Ao take a look at yourself
And tell me what do you see
A wolf in a clothes of the lamb?

Throughout the years ...

Every second of day it is coming your way ...

Let your spirit free
Through windows of your mind
Unchain your soul from hate
All you need is faith

I control my life
I am the One
You control your life

It's time to say goodbye
You make your Destiny
so please wait for me
~ DESTINY~

~ ~ ~ ~ ~
~ ~ ~ ~ ~
DON'T WORRY BE HAPPY ((;
PEACE
mnogo mi se svidja ovaj zadnji deo.... :(

mortishaaa:
bas je dobra pesma (((: ajde ako te ne bude mrzelo otkucaj jednom celu (;
ja nikad nisam cula za to OoPs

~ ~ ~ ~ ~
~ ~ ~ ~ ~
DON'T WORRY BE HAPPY ((;
PEACE

..kopirala sam je. Sad sam opet procitala, ispravka, nije nadjena u celiji nego je tip odabrao da mu ova pesma bude umesto "zavrsne reci" na sudjenju. A radi se o Amerikancu Timothy Mc Veigh-u, poznatijem kao "Oklahoma bomber", koji je osudjen na smrtnu kaznu jer je minirao jednu zgradu americke administracije u Oklahomi, pre nekoliko godina, pobivsi jedno 200 ljudi. To je uradio u znak protesta protiv kako je rekao, nasilnicke i agresivne politike sopstvene zemlje, SAD, koja "ubija neduzne civile svuda po svetu" zbog prljavih interesa...

William Ernest Henley. 1849–1903

Invictus

Out of the night that covers me,
Black as the pit from pole to pole,
I thank whatever gods may be
For my unconquerable soul.

In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeonings of chance
My head is bloody, but unbow'd.

Beyond this place of wrath and tears
Looms but the Horror of the shade,
And yet the menace of the years
Finds and shall find me unafraid.

It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll,
I am the master of my fate:
I am the captain of my soul.

mortishaaa:
U potpunosti razumem sta pricas bleach ... ali stvarno kad se cita ima mnooooogo kontradiktornosti ... ali ja shvatam sta ti hoces da kazes, ali je to jednostavno nemoguce objasniti ... ja sam jedno vreme verovala u isto to, sada vise i nisam sigurna da verujem u ~ tako nesto ... elem, postoji jedna pesma od Stvratovariusa koja govori upravo o tome o cemu ti pricas (otkucacu je ...), koju sam ja napisala u onoj mojoj -svesci- i sad stoji tamo, jer sam tad u potpunosti se slagala sa tim ... dakle =>
~
I control my life
I am the One
You control your life

It's time to say goodbye
You make your Destiny
so please wait for me
~ DESTINY~

~ ~ ~ ~ ~
~ ~ ~ ~ ~
DON'T WORRY BE HAPPY ((;
PEACE
ma naravno da je puno kontradiktornosti... zato je i lako za 'napadanje'... ali ja u to verujem (8
mozda je nemoguce objasniti, ali to se jednostavno oseca... (8 a sta je s tobom? zasto si verovala~ne verujes?... :? (8
@ Tinar ~ pesma je jako dobra... (8

bleach:
mortishaaa:
~
I control my life
I am the One
You control your life

It's time to say goodbye
You make your Destiny
so please wait for me
~ DESTINY~

~ ~ ~ ~ ~
~ ~ ~ ~ ~
DON'T WORRY BE HAPPY ((;
PEACE
ma naravno da je puno kontradiktornosti... zato je i lako za 'napadanje'... ali ja u to verujem (8
mozda je nemoguce objasniti, ali to se jednostavno oseca... (8 a sta je s tobom? zasto si verovala~ne verujes?... :? (8
@ Tinar ~ pesma je jako dobra... (8
Prvi put kad sam je prochitala, imala sam nekih 12-13 god. i nisam shvatala sushtinu, ali danas samo opchinjena!!!

Back