Vrednovanje tudjeg uspeha (pogledaj pricu)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

TheRedOne

Zainteresovan član
Poruka
292
Molim savet:
U pitanju je devojka koja (gle cuda) studira u inostranstvu, cije skolovanje 100% placaju njeni imucniji roditelji. Ona tamo ne radi u toku studija jer kaze ne bi imala vremena.

Sa diplomom stranog fakulteta sigurno ce joj biti sirom otvorena vrata i za poslove po inostranstvu. Imace vise sansi i verovatno postati prilicno uspesan covek!!

Cija je to zasluga? Njena?
A ja cu recimo sa mojom diplomom imati mozda manje sansi, i onda ce svi reci da je to MOJ neuspeh ako ne mogu da nadjem poso.

I u oci mogu da joj kazem i reci cu da za mene njen uspeh ne znaci nista jer nije njen, vec njenih roditelja. Taman da postane zenski Bill Gates, pa sta? I ocekivalo se. Ima prestiznu diplomu trebalo bi i vise da postigne od tog neskolovanog starca. I recicu da je ustvari glupa kao ***** koji nikako nece da stavi usta tokom sexa, ali da je imala bolje mogucnosti.

Zamislite sada da mi je to buduci zivotni partner...Kako zamisljate nas zajednicki zivot sa ovim razmisljanjima? :worth:

Jedini nacin da mi stvarno pokaze ljubav bio bi da napusti studije tamo i dodje da zivi kod mene sa minimumom egzistencije, i da se zajedno borimo za ostvarenje zajednickih ciljeva. Drugacije - sta mi uopste imamo zajednicko?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back