вређање верника мађусобно и са неверницима

Дабог

Primećen član
Banovan
Poruka
708
сви имају праву да верују или не верују у секуларној држави
али,, сви се врло лако увреде припадником друге религије или кад неко једноставно не верује

уопште припадници религије ислам називају припаднике осталих религија и нерелигиозне ликове исто - неверници

међутим заглавиш затвор ако спалиш куран, ко скорашњи пример оног навијача
сад само питање је пошто је крава света животиња у индији зашто се не иде у затвор због хасања говечета?
вероватно то вређа индијце...

све ово се додатно закомпликује јер ти из учтивости трпељивости и толеранције мораш да пасеш туђу бајку јер ће се дотични увредити ако му кажеш шта о томе мислиш
али на први помен твојег не, они те већ сапуњају и турају у пакао, у казне и међ поданике тамо неког зла

дакле треба поштовати кад неко каже да смо створени по обличју божијем јер он то тако верује
а ти добијеш инфидел ник кад кажеш да је то еволуција искреирала

лицимурство ко камене плоче вритен бај тхе олдман

Paljenje Kurana je glupost, a da neko zapali Bibliju verovatno se nista ne bi desilo. Mada to koliko se secam nije bio ateisticki postupak vec iskljucivo verski.
Sta ces, politicka korektnost je cudo.

Religija se lepo ogradila od nevernika, oni nece naslediti Carstvo Bozje, oni ne znaju boga, hoce da vas odvrate, nude blaga, uzivanja, ali eto, bezboznik predstavlja nekog nemoralnog u glavama nekih vernika (kazem ovo i iz licnog iskustva, dok sam tako gledao na neznabozce kao mladji), pa onda nek' se lati prvog kamena onoj kome je kamen najblizi, a to ljudima zna da udari u glavu i da misle da su merodavni, a i oni koji nisu merodavni zanju da se late kamena. Lako je kada je neko nemoralan da ga osudis, potvrdis svoje moralne norme, svoje ja, svoju veru u boga, i super si, on ne valja.

Opet to kamenovanje, verovatno ide na obe strane, ateisti prozivaju verske fanatike, vernici ateisticke fanatike, a ono izmedju, oni koji koji vrede ostanu zaboravljeni.

Paljenje Kurana je glupost, a da neko zapali Bibliju verovatno se nista ne bi desilo. Mada to koliko se secam nije bio ateisticki postupak vec iskljucivo verski.
Sta ces, politicka korektnost je cudo.

Religija se lepo ogradila od nevernika, oni nece naslediti Carstvo Bozje, oni ne znaju boga, hoce da vas odvrate, nude blaga, uzivanja, ali eto, bezboznik predstavlja nekog nemoralnog u glavama nekih vernika (kazem ovo i iz licnog iskustva, dok sam tako gledao na neznabozce kao mladji), pa onda nek' se lati prvog kamena onoj kome je kamen najblizi, a to ljudima zna da udari u glavu i da misle da su merodavni, a i oni koji nisu merodavni zanju da se late kamena. Lako je kada je neko nemoralan da ga osudis, potvrdis svoje moralne norme, svoje ja, svoju veru u boga, i super si, on ne valja.

Opet to kamenovanje, verovatno ide na obe strane, ateisti prozivaju verske fanatike, vernici ateisticke fanatike, a ono izmedju, oni koji koji vrede ostanu zaboravljeni.
Pametno razmisljanje sve do pred kraj, a onda, na kraju si ga totalno uprskao.Kakvi su to ateisticki fanatici. Ako si mislio na komuniste, onda ih bas i ne mozes uvrstiti u ateiste. To se videlo i u Rusiji i kod nas. Od silnih komunista ateista, svi postadose fanaticni pravoslavci, a kod nas i svetosavski srpski pravoslavci. A, kako se takvi slove, moralnim ili ...???

Pametno razmisljanje sve do pred kraj, a onda, na kraju si ga totalno uprskao.Kakvi su to ateisticki fanatici. Ako si mislio na komuniste, onda ih bas i ne mozes uvrstiti u ateiste. To se videlo i u Rusiji i kod nas. Od silnih komunista ateista, svi postadose fanaticni pravoslavci, a kod nas i svetosavski srpski pravoslavci. A, kako se takvi slove, moralnim ili ...???

Sto se ateistickih fanatika tice (fanatik je prejaka rec, ne znam ni zasto sam je upotrebio, jer ne secam se da sam cuo za ateisticke fanatike ikada), mislio sam na one stereotipicne ateste koji daju ateistima los glas. Mislim na onu manjinu koji svoja dela opravdaju onim "pa bog ne postoji, sta me briga", a glasni su sto se tice ateizma i vredjanja vernika (mozda i najglasniji sto se toga tice).

Sto se ateistickih fanatika tice (fanatik je prejaka rec, ne znam ni zasto sam je upotrebio, jer ne secam se da sam cuo za ateisticke fanatike ikada), mislio sam na one stereotipicne ateste koji daju ateistima los glas. Mislim na onu manjinu koji svoja dela opravdaju onim "pa bog ne postoji, sta me briga", a glasni su sto se tice ateizma i vredjanja vernika (mozda i najglasniji sto se toga tice).
Saglasan u nacelu, ali ne i u pojedinostima. Generalno, bar sto se tice foruma i forumasa, vredjanje je obostrano, pocinje od uobicajenih reci: "ne lupetaj", "ne pricaj gluposti", "lazes", pa do teskih uvreda i ne retko psovki, prizivanje clanova domacinstva, pre svega majke, itd. itd. Nije u pitanju verovanje ili neverovanje, vec oni koji veruju smatraju neznabosce gresnicima, satanistima, nemoralnim, itd. jer ne uvazavaju bozje zakone i Isusovo "ucenje". Isti je odnos i unutar hriscanstva, muhamedanstva, judaizma, ali i izmedju ateista kojih, navodno, ima i "mekih" i "tvrdih" neki su blizi agnosticizmu nego ateizmu, neki ne veruju u boga, ali odlaze u crkve i slave sve hriscanske praznika kao da su najzagrizeniji hriscani, itd. itd. Dakle, kada bi se ova tema u potlpunosti elaborirala, tesko da bi nekoliko stotina strana bilo dovoljno da se obrade sve pojava netrpeljvosti, opsteg i licnog vredja, mrznje, te sta ih generise.

Poslednja izmena:
Муслимани су нас убијали 600 година, насилно турчили наашу децу и одводили у јаничаре, а данашњи муслимани направише онолико зверзства по Босни над Србима тако да је свака Сребреница или палење Курана ништа, заправо веома мала напралта дуга.

Муслимани су нас убијали 600 година, насилно турчили наашу децу и одводили у јаничаре, а данашњи муслимани направише онолико зверзства по Босни над Србима тако да је свака Сребреница или палење Курана ништа, заправо веома мала напралта дуга.
Pitam se kako si izracunao 600 godina i ko ti je punio glavu da su nas nasilno turcili. Konsultuj se sa Crnim Djavolom, on ce ti tacno izracunati kolko smo godina bili pod Turcima. On je ekspert za istorijska i religiozna pitanja.

Убијали су наше лретке или те баш боли уво за њих како ти налаже твој њу ејџ правац.

Pripazi na jezik da ti ne bude odsecen.

Riscani su radili isto i bili sto puta gori od Turaka. Rusili su paganske kipove i hramove, ubijali i klali svakog ko nije hteo da se krsti.

Tebe niko ne dira i ne pozivaj na nasilje i mrznju klevetajuci danima neistomisljenike. Svi ste isti, parola ljubavi a mrznja i netolerancija ide do granice fanatizma i ludila. Pre tri dana si opravdao ubistva stotina hiljada dece po bibliji pravdajuci to bozijim cinom a sad penis na Turke.

Riscani su radili isto i bili sto puta gori od Turaka. Rusili su paganske kipove i hramove, ubijali i klali svakog ko nije hteo da se krsti.

Ako su oni, koji su rušili tuđe hramove, ubijali i klali, sebe nazivali Hrišćanima, zašto i Ti moraš da govoriš onako, kako su oni za sebe govorili?
Ili, ako ubica za sebe kaže da je pošten, zar ćeš i Ti isto reći za ubicu da je pošten, samo zato što je ovaj tako rekao za sebe?
Pa zašto onda za zlikovce, koji su sebe nazivali Hrišćanima, i Ti isto govoriš, kao što su oni sami za sebe govorili?

Tebe niko ne dira i ne pozivaj na nasilje i mrznju klevetajuci danima neistomisljenike. Svi ste isti, parola ljubavi a mrznja i netolerancija ide do granice fanatizma i ludila. Pre tri dana si opravdao ubistva stotina hiljada dece po bibliji pravdajuci to bozijim cinom a sad penis na Turke.

Kako možeš drugome da držiš predavanja o toleranciji i pozivanju na mržnju, a vidi šta govoriš?
Jesi li slep?

Имаш ли ти дозволу за лупетање?

Naziva me i jos nekolicinu satanistima i ljudi nece da komuniciraju sa nama jer se plase.

Uostalom sta se ti mesas, oces i ti da ostanes bez istog? Ispecicu ih na rostilju uz pecurke.

ПСССТ!! УЗМИ НЕПИЗДИН И одуздај ђавола у себи.

nepizdin.jpg

Back