vratili me iz urgentnog bez obralozenja

ozbiljno? samo ne to.. imam jedan poprilicno kvaran i cvikam da odem kod zubara..
mozes li mi reci kolko to mzoe biti ozbiljnob ? posto ja taj zub vucem vec godinu dana..:(

Imaš devojku i poprilično kvaran zub??? Mora da te baš voli :lol:
Kao što mu ime kaže Urgentni je a urgentna stanja. Verovatno su procenili da tvoje nije urgentno pa su te pustili kući. Ja bih ti preporučila da odeš kol tvog lekara opšte prakse (posle zubara naravno, mani me priče o strahu, za godinu dana si mogao da stisneš petlju jednom), ispričaš priču i posaveuješ se...

ako moze pomoc hitno ljudi
znaci pre par sati sam sedeo sa devojkom na uscu jeli cips i zezali se, od jednom mene je zaboleo zub bas jako, ja sam se uvatio i tako drzao ruku 5 min da me prodje, u medjuvremenu poceo je grudni kos da me steze i otezava disanje i da mi trne lice, posle par minuta lice mi je bilo skroz utrnuto i zgrceno, nisam mogao da pricam, krenule su prvo leva pa desna ruka da mi trnu, posle 7-8 min vise nisam bio u stanju ni da pricam ni da pomeram prste na obe ruke, pocela je lobanja da mi trne, disao sam ubrazno na nos..( na usa nisam mogao), posle 10 - tak min pocele su da mi se grce ruke, tada sam nekako devojci uspeo da kazem da zove hitnu..
odveli su me u urgentni do tada sam se vratio kolko tolko u normalu sam osu mi jos ruke bile ledene i tresle se..
tamo su mi izvadili krv, rekli da iam poviseni bilirubin i poslali me kuci..kaze lik da je zbog nervoze? ja ga gldeam
sta da radim ljudi, ono nije bilo za zayebanciju u jednom trenutku sam pomislio, stala cuka gotov sam..dal da radim ekg na nekoj privatnoj il sta?
Uradi test na alergiju. Neki od simptoma koje navodis su tipicni za alergisku reakciju

znaci pre par sati sam sedeo sa devojkom na uscu jeli cips i zezali se, od jednom mene je zaboleo zub bas jako, ja sam se uvatio i tako drzao ruku 5 min da me prodje, u medjuvremenu poceo je grudni kos da me steze i otezava disanje i da mi trne lice, posle par minuta lice mi je bilo skroz utrnuto i zgrceno, nisam mogao da pricam, krenule su prvo leva pa desna ruka da mi trnu, posle 7-8 min vise nisam bio u stanju ni da pricam ni da pomeram prste na obe ruke, pocela je lobanja da mi trne, disao sam ubrazno na nos..( na usa nisam mogao), posle 10 - tak min pocele su da mi se grce ruke, tada sam nekako devojci uspeo da kazem da zove hitnu..
odveli su me u urgentni do tada sam se vratio kolko tolko u normalu sam osu mi jos ruke bile ledene i tresle se..
tamo su mi izvadili krv, rekli da iam poviseni bilirubin i poslali me kuci..kaze lik da je zbog nervoze? ja ga gldeam
sta da radim ljudi, ono nije bilo za zayebanciju u jednom trenutku sam pomislio, stala cuka gotov sam..dal da radim ekg na nekoj privatnoj il sta?

Juce je bio izuzetno dezak dan,mislim na vremenske uslove.
Pitanje je koliko si jeo,koliko si tecnosti uneo,koliko si cigareta popusio...
Po opisu simptoma lici na hiperventilaciju { Postoji sindrom hiperventilacije gde u stvari hiperventilacija koja snižava CO2 (ugljen dioksid) u krvi za sobom povlači određenu simptomatologiju. Neposredna posledica prekomernog disanja jeste smanjenje CO2 u krvi što dovodi do suženja krvnih sudova u koži (bledilo) i u mozgu i do slabije pokretljivosti svih tkiva. }

Moguce je i druga stvar da ti je ujedno i opao nivo secera u krvi jer su ti se tresle ruke i osecao si drhtavicu.

Moguce je da je jedno prouzrokovalo drugo i jos strah koji si sigurno osetio zbog svega sto ti se dogodilo.
Posto ti nisu nista konkretno rekli u UC pretpostavljam da je sve bilo prolaznog karaktera.

U svakom slucaju mogao bi od ponedeljka da uradis analize krvi i posetis zubara cisto zbog sebe.

to mi je rekla rodjaka, da je slicnu reakciju imala kad je pojela med na koji je postala alergicna...al ne kapiram na sta je mogla da bude ta alergija, jel moze da bude na kafetin ?

Naravno da kafetin moze da prouzrokuje alergiju.
Simptome koje si naveo nisu simptomi alergije,kod alergije dolazi do zadebljanja jezika i gusenja,koje ne prolazi bez terapije.
Tako da ovo sto si ti imao nije posledica pijenja kafetina.{ Moje misljenje. }

Juce je bio izuzetno dezak dan,mislim na vremenske uslove.
Pitanje je koliko si jeo,koliko si tecnosti uneo,koliko si cigareta popusio...
Po opisu simptoma lici na hiperventilaciju { Postoji sindrom hiperventilacije gde u stvari hiperventilacija koja snižava CO2 (ugljen dioksid) u krvi za sobom povlači određenu simptomatologiju. Neposredna posledica prekomernog disanja jeste smanjenje CO2 u krvi što dovodi do suženja krvnih sudova u koži (bledilo) i u mozgu i do slabije pokretljivosti svih tkiva. }

Moguce je i druga stvar da ti je ujedno i opao nivo secera u krvi jer su ti se tresle ruke i osecao si drhtavicu.

Moguce je da je jedno prouzrokovalo drugo i jos strah koji si sigurno osetio zbog svega sto ti se dogodilo.
Posto ti nisu nista konkretno rekli u UC pretpostavljam da je sve bilo prolaznog karaktera.

U svakom slucaju mogao bi od ponedeljka da uradis analize krvi i posetis zubara cisto zbog sebe.

Naravno da kafetin moze da prouzrokuje alergiju.
Simptome koje si naveo nisu simptomi alergije,kod alergije dolazi do zadebljanja jezika i gusenja,koje ne prolazi bez terapije.
Tako da ovo sto si ti imao nije posledica pijenja kafetina.{ Moje misljenje. }

analizu krvi sam uradio u urgentnom mogu da je prekucam ovde ako znaci nesto...
da, u svakom slucaju idem na pregled.. ^^^ :)

Rekoh ti, ako je pocelo naglo, kao grom iz vedra neba, a onda proslo slicno kako je i doslo....nije iskljuceno da si imao anxiety attack.
Moguce je da su ti zato rekli da je zbog nervoze, jer su te pregledali i globalno, nista dramaticno nisu otkrili.
Uradi malo detaljniji pregled kod tvog lekara, cisto da budes siguran da ti fizicki nije nista.
I naravno, ako pijes guarane i slicno smece, prekini odmah to da radis

da, popio sam kafetin, a pre toga casu koka kole...
a i nasao sam zanimljivu recenicu vezanu za anksioznost..
Ponekad, takve se situacije ne mogu izbeci – godine neodlazenja zubaru mogu prouzrokovati teska ostecenja zuba i potrebu za hitnim lecenjem, ili susret koji se ne moze izbeci – kada je osoba s fobijskim poremecajem prisiljena uci u takvu situaciju javlja se osecaj straha, nakon cega cesto nastupa napad panike.
sve mi se vise cini da sam ja imao taj napad..

Takav bol na hranu koji traje preko minut po prestanku nadrazaja kako ti kazes 5 minuta si drzao ruku je pulpit i mora da se leci. Tj da se vidi u kakvom je stanju zub. Ako se leci onda se vade zivci, sire i na kraju pune kanali uz naravno propratno postavljanje raznih medikamenata tokom terapije ukoliko je to potrebno. Ono drugo mi jako lici na histericni poremecaj koji je okinut zubom. Da zub dovede do nekih vecih poremecaja recimo neuroloski, da se problem prosiri na mozak (npr tromboza kavernoznog sinusa...neboj se nemas to jer sad verovatno ne bi smo pricali vec bi smo jeli zito..mislim mi a ne ti) i slicno zaista treba pacijent naj pre da je lud. Bolovi koji pre takvih problema su u rangu najjacih bolova i ne daju coveku da spava. Zatim ide otok. Znaci takvim problemima koji su jako retki predhodi uzasno dramaticno stanje koje ce svaku normalnu osobu da odvede stomatologu i oralnom hirurgu. Takve bolove i takav otok i to danima treba zaista lud covek da izdrzi.

procitao sam simptome, njih pola se preklapa za napad panike...ali vecina je fizicke prirode ( tipa zategnutost misica ), psihicki da sam bio pogubljen, i da sam hteo da pobegnem itd ne...
energetska pica ne pijem..

Pa fora je u tome sto kod napada panike imas more fizickih simptoma od kojih neki znaju da budu veoma dramaticni, a to onda radja strah od novih napada, simptomi se posle toga usloznjavaju itd itd.
Ali kao sto ti rekoh, ne mozemo mi ovde utvrditi sta je to.
Odi proveri jos jednom stvari da znas da si fizicki zdrav.
Pa ako posle toga opet naleti i pusti, moguce je da jeste anxiety attack

Napad bola.... skace pritisak, plitko disanje, grcenje misica, bol u zeludcu, cak i podrigivanje.... mnogi dr to prepisu nervozi jer im je tako lakse. Tacno je da ljudi sa visokom tolerancijom bola cesto podlezu ovim napadima.

Back