vrata koje umiranje otvara

forum romanum

Domaćin
Poruka
3.055

da bi jedno desavanje bilo okarakterisano kao zbilja desavanje, koji parametri u opservacijama sa strane trebaju biti zadovoljeni? postoje ljudi koji su (navodno) uspeli da naprave snimke izlaska ljudske duse iz tela, pa je covecanstvo opet skepticno. uglavnom.

sta je to opipljivo neophodno da coveka ubedi da tako jeste, konteksta a propos ?

ili covek koji poznaje ucenje drevnih veda, kako jednostavno govori o ljudskim mehanizmima koji se savremenom coveku i dalje cine misticnima.
covek je kompleksno bice kod koga opet sve funkcionise na jedan jednostavno shvatljiv nacin

Još dok sam bio student, jedan profesor nam je ispričao da je bio u kliničkoj smrti. On tvrdi da "tamo" nema ništa i da je sve bilo crno.

Doživeo sam kliničku smrt.
Ali tema je preozbiljna,
a i nekoliko puta je otvarana

dobro.
to sto je tema kako ti kazes, preozbiljna, ne cini je manje bitnom i zanimljivom.
ako je otvarana nekoliko puta ne znaci nista osim ako jedan te isti materijal(linkovi) nije ponavljan.
mislim da bi nekom bilo zanimljivo da pogleda i naravno, moguce da neko ima nesto novo iz licnog iskustva ili iz iskustva najblizih da kaze.

to je opet samo moj subjektivni stav a ti kao moderator cini kako te je volja

Još dok sam bio student, jedan profesor nam je ispričao da je bio u kliničkoj smrti. On tvrdi da "tamo" nema ništa i da je sve bilo crno.

slusala sam ispovesti iz prve ruke ljudi koji su doziveli klinicku smrt i u mnogome se razlikuju.
a svetlosti , od minimalne do one nezamislivog intenziteta
naravno, od susreta sa likovima do samog osecaja necije prisutnosti.

ne bih tu bila iskljuciva niti bih donosila zakljucke, radije (se) pitam

- - - - - - - - - -

Ne verujem da laže, zato što je čovek težak srčani bolesnik i imao je infarkt, bio u kome, srce prestalo da radi itd. da ne nabrajam više.

iskazi se jako razlikuju, u svim slucajevima mogla se konstatovati smrt

slusala sam ispovesti iz prve ruke ljudi koji su doziveli klinicku smrt i u mnogome se razlikuju.
a svetlosti , od minimalne do one nezamislivog intenziteta
naravno, od susreta sa likovima do samog osecaja necije prisutnosti.

ne bih tu bila iskljuciva niti bih donosila zakljucke, radije (se) pitam

- - - - - - - - - -

iskazi se jako razlikuju, u svim slucajevima mogla se konstatovati smrt

Pa i ja mislim da se retko koji njihovi iskazi i poklapaju, ali eto ja znam za jedan ovakav slučaj, te sam naveo ovde. Inače, moje mišljenje je da nešto postoji, nešto veće od nas samih, ali da ljudi pokušavaju da to omalovaže ili im nije dato da razumeju takve stvari.

a i nekoliko puta je otvarana

jos samo ovo na tvoju opasku:

sta je podforum "psihologija" za pojam celokupnog covecanstva a svekoliko covecanstvo to PONAVLJA, od pamtiveka.
pa opet ne moze sa sigurnoscu reci da zbilja nesto o tome i ZNA.

tako da, postoje pitanja koja traju, za koja ne mozes reci da su "bila"...

vazda je neko nesto o necemu pisao ali cime je to urodilo, da li se naslo resenje, pravi odgovor ...?

Pa i ja mislim da se retko koji njihovi iskazi i poklapaju, ali eto ja znam za jedan ovakav slučaj, te sam naveo ovde. Inače, moje mišljenje je da nešto postoji, nešto veće od nas samih, ali da ljudi pokušavaju da to omalovaže ili im nije dato da razumeju takve stvari.

kada bi smo prestali omalovazavati to sto nam nije shvatljivo, veliku bi smo uslugu sebi ucinili.

jos samo ovo na tvoju opasku:

sta je podforum "psihologija" za pojam celokupnog covecanstva a svekoliko covecanstvo to PONAVLJA, od pamtiveka.
pa opet ne moze sa sigurnoscu reci da zbilja nesto o tome i ZNA.

tako da, postoje pitanja koja traju, za koja ne mozes reci da su "bila"...

vazda je neko nesto o necemu pisao ali cime je to urodilo, da li se naslo resenje, pravi odgovor ...?

Upravo to. Svaka tema je dobrodošla ukoliko može nečemu da doprinese ili da se nađe tačniji odgovor, iako je pre toga bila otvarana.
Danas aktuelno, sutra ne i tako u krug.

Kao studentica, imala sam seminarski rad na temu kliničke smrti.
Tada se nisam mogla služiti internetom, pa sam bila prisiljena pročitati mnoštvo literature na tu temu, svjedočenja ljudi sa svih strana svijeta.
Iako postoje različitosti, u mnogome se ta svjedočenja i poklapaju. U današnje vrijeme, kad su informacije na dohvat ruke, možda bih i mogla posumnjati u istinitost nekih iskaza, ali tada ne...jer kako objasniti da ljudi na različitim krajevima svijeta, pričaju isti doživljaj u stanju kliničke smrti?
Tako da vjerujem da postoji nešto što još uvijek u svom neznanju nismo spremni prihvatiti i ne znamo objasniti, nešto što nikako ne treba omalovažavati, nešto mnogo jače od nas.

da bi jedno desavanje bilo okarakterisano kao zbilja desavanje, koji parametri u opservacijama sa strane trebaju biti zadovoljeni? postoje ljudi koji su (navodno) uspeli da naprave snimke izlaska ljudske duse iz tela, pa je covecanstvo opet skepticno. uglavnom.

sta je to opipljivo neophodno da coveka ubedi da tako jeste, konteksta a propos ?

zavisi od choveka, da li je sklon da poveruje u neshto bez opipljivih materijalnih i konkretnih dokaza ili ne.
za ovakve pojave ne moze postojati 'opipljiv' dokaz, vec samo chulo dodira koje opet moze biti obmana , ukoliko postoji podsvestno htenje da se poveruje .
dakle, nishta tokom zivota ne moze dokazati tvrdnju da dusha izlazi iz tela, ali ni opovrgnuti je.

Back