Voznja bez dozvole pomoc

• Začetnik teme Začetnik teme Hei
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Hei

Početnik
Poruka
10
Ovako imam 19 godina i priznajem kriv sam sto sam vozio bez dozvole (da me ne kritikujete i popujete mi kako sam trebao i sta sam trebao) Idem u auto-skolu i ostalo mi je jos 18 casova da polozim, nego imam loseg instruktora (nemojte sad, kao svi su losi samo ja dobar. Stvarno mi ne odgovara njegov stil ucenja i ne mogu tako lako da se uklopim sa njim) a ne mogu da ga promenim pa rekoh da rezimiram sta sam naucio tog dana, uvece. Kad ono baksuza uhvati me kontrola i nemam vozacku. Oni meni napisu kaznu, clan 330 tacka 1 itd. U svakoj slucaju, ja cu obuku zavrstiti do Novembra a plava cestitka nece mi stici bar jedno tri meseca ako ne i vise. Moje pitanje je, da li mogu da izadjem da ispit da polozim i da dobijem vozacku makar mi posle zabranili da vozim na neko vreme, ili necu mocu da izadjem na ispit? I da li ako polozim u medjuvremenu, da li cu imati neka olaksanja u sudu?

Vidi ja ovde pitam za neko iskustvo/savet, bio bih zahvalan kad bi mi odgovorili na pitanje :)

U nekim zemljama se uopste ne polaze vozacki ispit.

Jednostavno kupis dozvolu i - vozis.

I tamo nema uopste vise udesa nego u zemljama gde se polaze vozacki ispit.

Ja vise DECENIJA imam vozacku dozvolu.

I nikada nisam bio blize da poginem sa kolima nego kada me je obucavao instruktor!

U nekim zemljama se uopste ne polaze vozacki ispit.

Jednostavno kupis dozvolu i - vozis.

I tamo nema uopste vise udesa nego u zemljama gde se polaze vozacki ispit.

Ja vise DECENIJA imam vozacku dozvolu.

I nikada nisam bio blize da poginem sa kolima nego kada me je obucavao instruktor!

Dečko je pit'o nešto drugo.
U strahu od kazne i zabrane polaganja vozačkog.
A,ti mu mrsiš o uštipcima....

Ovako imam 19 godina i priznajem kriv sam sto sam vozio bez dozvole (da me ne kritikujete i popujete mi kako sam trebao i sta sam trebao) Idem u auto-skolu i ostalo mi je jos 18 casova da polozim, nego imam loseg instruktora (nemojte sad, kao svi su losi samo ja dobar. Stvarno mi ne odgovara njegov stil ucenja i ne mogu tako lako da se uklopim sa njim) a ne mogu da ga promenim pa rekoh da rezimiram sta sam naucio tog dana, uvece. Kad ono baksuza uhvati me kontrola i nemam vozacku. Oni meni napisu kaznu, clan 330 tacka 1 itd. U svakoj slucaju, ja cu obuku zavrstiti do Novembra a plava cestitka nece mi stici bar jedno tri meseca ako ne i vise. Moje pitanje je, da li mogu da izadjem da ispit da polozim i da dobijem vozacku makar mi posle zabranili da vozim na neko vreme, ili necu mocu da izadjem na ispit? I da li ako polozim u medjuvremenu, da li cu imati neka olaksanja u sudu?

Pa sad, možeš da probaš da se napraviš lud, pošto naše državne službe ni u okviru jedne ustanove nisu sinhronizovane. Dok oni razaberu da su te kaznili možda ti i izdaju dozvolu...ali kako ćeš posle da prodješ kad razaberu, to ne znam.

Ne oni mene nisu jos kaznili, jer presuda nije izrecena ja tek treba da odem na sud da mi sudije presudi kaznu, sta-koliko i gde. Samo cekam taj poziv.... Nego ja rekoh da li mogu da polozim pre poziva, pa onda kad mi budu izricali kaznu da ja vec imam dozvolu. :)))

Ne oni mene nisu jos kaznili, jer presuda nije izrecena ja tek treba da odem na sud da mi sudije presudi kaznu, sta-koliko i gde. Samo cekam taj poziv.... Nego ja rekoh da li mogu da polozim pre poziva, pa onda kad mi budu izricali kaznu da ja vec imam dozvolu. :)))
I da li ako polozim u medjuvremenu, da li cu imati neka olaksanja u sudu?

Ako se ja otreznim u medjuvremenu da li cu imati olaksice?:lol:
Bolje da ne znas sta sve mozes da dobijes, nastavi sa obukom i polaganjem kao da nista nije bilo a posle ce malo kod njih da stoji vozacka a ti da odradjujes kaznu.

137.strana
http://www.amss.org.rs/images/files/zobsnp.pdf

16.str
http://www.amss.org.rs/images/files/prekrsaji i kazne.pdf

Desno(vece kazne) su ako si napravio nezgodu.
8 meseci je zabrana upravljanja.
Opusti se, u zatvor neces jer su pretrpani,ostaje ti samo novcana kazna ili drustveno-korisni rad umesto nje i problem sto ces opet ostati bez dozvole za najsitniji prekrsaj posto dobijes 14poena.

Tu će biti mrtva trka.
Sve zavisi od ažurnosti Suda.
Tvoja je šansa u sporosti, da te prekršajni sudija što kasnije pozove.
Prethodno položiš,dobiješ dozvolu, a onda ti sudija odalami zabranu....
Uz odgovarajuću novčanu kaznu.
.................
Jebeno.

Hvala vam svima na informacijama, videcu sta ce da ispadne od ovog, mozda i zaborave na mene pa slucaj zastari ili tako nesto ^_^ (salim se )
I treba da idem na taj drustveni rad kad nisam postovao propise :(

Nisi jedini,koji je tako započeo karijeru vozača.
Ja sam vitlao po Beogradu, najčešće oko Crvenog krsta k'o manit.
Ali,nikada me nisu uhvatili.
Nisi bio te sreće, ali živ čovek sve preživi....

drustveno-korisni rad... Trudicu se da ne napravim ni najstniji prekrsaj :)
Izvini sto te sad gnjavim, ali koliko dugo cu morati na taj drustveno korisni rad?

Nemam pojma..Zavisi iz kog si mesta, mozda i ne postoji mogucnost za takvu kaznu vec ces placati na rate.
To je sve teorija u praksi ces verovatno proci sa blazom kaznom.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/330969/Rad-umesto-zatvora-izabralo-500-osudjenika
Procitaj tekst i komentare, izguglaj jos neki, mozda nadjes nekog ko je napravio slican saob.prekrsaj

Back