Voziti auto na plin ili ne

Plin je skoro duplo jeftiniji kao gorivo.

Recimo na 100000km umesto da das 10000evra daces 5000 za plin. To je 5000 razlika. Kako god da sjb motor sigirno se isplati.
To ti je zapravo 6000 evropskih novaca jerbo trošiš nešto više plina, a i benzina moraš nešto potrošiti. Osim paljenja trebalo bi potrošit nešto benzina barem svako pola godine jer mislim ako budeš imao isti benzin godinu ili dvi da to više i neće biti benzin🤔🤔 Kod mene ne čak ispod 50%, na otprilike 45% pa mi se tako zaista isplati trenutno

Poslednja izmena:
naravno da da

zbog ekologije

i zbog dzepa

evo isao sam na more sa prosecnom potrosnjom od 9 litara plina

hilj km me izaslo 70 evra

dizel bi kostao oko 90 a benzin 130

vec na 10 hilj opravda ulozeno , posle je usteda

a razliku jedva primecujem , dobar sekvent

nervirao sam se zbog dizela koji prave dimne zavese a jedva idu uzbrdo( laguna , golf , pasat)

Zanimaju me prednosti i mane voziti na plin.Ako neko vozi dobrodosli saveti.
Obzirom na ove skupoce pada mi na pamet nesto u tom fazonu.Kupit benzinca i roknut ga na plin.
Dosta km pravim mesecno.
Veliki zagdjivac, i kancerogen. Osim toga moze auto da eksplodira ko jedan sto je u centru grada, pre nekoliko godina.
Kad ispred nas ide auto na plin, pozelim da stavim vojnicku gas masku...

Veliki zagdjivac, i kancerogen. Osim toga moze auto da eksplodira ko jedan sto je u centru grada, pre nekoliko godina.
Kad ispred nas ide auto na plin, pozelim da stavim vojnicku gas masku...
Otkud ti to sad?
Da je veliki zagadjivac i da je kancerogen to nije tacno, vec nasuprot, veliki zagadjivaci su dizel krsevi koje uvoze sa zapada i koji su presli preko pola miliona km.

Pre jedno par meseci sam isao da pazarim u jednom supermarketu i nakon zavrsenog pazara pakujem pazar u gepek, blizu mene bio parkiran jedan fiat dizel relativno noviji auto, za par sekundi ubi me nacisto onaj smrdljak iz auspuha to nikad na plinu nisam osetio pa ni na benzinu, otrov!

Kakvih gluposti cu cuti od tebe usled tvog neznanja je za medalju.
Treba da znas da nista nije bolji od 2.0DTI a kad mu crkne pumpa tu ide VP44 koja je drasticno skuplja od one pumpe koju nosi 2.0DTI pravljen do 2003 godine. Mana im je elektronika pumpe i to na oba motora s tim sto se lakse popravljala na 2.0DTI.
Tako da ne pricaj meni o tome sta valja jer ja sam prosao daleko vise sa kolima od svih vas ovde na forumu i nisam internet znalac kao ti nego sam ih imao i vozio.
Ti pricas o rdji covece na autu iz 2015 jer si cuo da Mazda rdja sto jeste istina ali to vazi za modele od pre maltene 20 godina.
Za tvoju informaciju sve Bosch pumpe crkavaju kad tad ali ne crkavaju svaki dan, ne samo na Opele nego na sve aute sa tim sistemom ubrizgavanja.

Ta njegova matematika je baš za stare automobile gde su 1.6 imali 75 konja pa ue to jedva išlo na plin.

Danas tj poslednjih godina 1.2 motor ima 80 konja. Nije za jurcanje ali može da se vozi kao nekadašnji 1.6 75 ks.
Ako mislis na moj pug on ide ko mecava, daleko od toga da se vuce i plus sto moze da se nabudzi na preko 100 konja, jer motor potice iz relija.

Back