Pera zdera
Buduća legenda
- Poruka
- 42.026
Dali Vas smara ova predizborna kampanja na Vozdovcu, skidanje plakata, lepljenje novih, slatkorecivo presretanje na ulici, pokloni u vidu olovaka, blokcica, upaljaca......?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ali kažem ti, jedini zračak veselosti je Voždovac. Majke mi, ja kad bih mogao ja bih to držao, znaš šta, možda je to neki plamen koji će zapaliti Srbiju. Ja sam mislio stvarno te sale su prazne, dobro, jesu prazne kad govore oni o policajcima iz G17 plus, mislim, to mi je potpuno razumljivo da nema nikog. Ljajića dođe 30 ljudi da sluša, s tih 30 ljudi ja bih imao vrlo ozbiljne razgovore, šta je u tom čoveku da ode od kuće, da se obuče, da hoda, da uđe u salu, da sedi i da sluša Ljajića i još da mu aplaudira. Jebotee, to je ozbiljan poremećaj.
Naravno da ću da se vratim na Voždovac. U četvrtoj epizodi prvog serijala Voždovca video sam jednog od tih glavnih junaka iz neke partije koji uzbuđeno pred kamerom objašnjava svoj program. Njegov program je sledeći - da se u centru grada nekog od tih mestašca koja se vode u Voždovcu, postave svetiljke, tu kaže 50 godina nema svetla. 50 godina nema svetla? Pa, je l' taj narod... mislim, ja mu ne bih ni uvodio svetlo, taj narod nije ni zaslužio svetlo. Mogao si da živiš 50 godina bez svetla, živi i sledeće godine bez svetla, ko te je.be. Imaš banderu - imamo, poruši banderu, dođite sekirama porušite sve bandere, čemu bandere kad nemamo struje? Pa pokažite neku inicijativu. Ne, nego je došao ovaj sa strane i kaže on - postavićemo da se đaci po povratku iz škole ne bi spotakli. Kaže neko od građana strpljivo - bilo bi lepo da imamo vodu. Pa, nemate vodu? Nemamo, koliko nemate vodu, ne znam, 15 godina. Mrš, šta će ti voda? Kakva je to vrsta inercije kod tih ljudi, nemaš vodu, nemaš struju, ništa, i sad čekaš... sediš tu i čekaš da ti sad neka partija dođe i sad vagaš, da li ćeš da daš svoj glas onom ko ti pokloni naočare ili ćeš da daš nekom ko ti da protezu. Mislim, kako da ti objasnim, to više nije ni apolitičan narod nego izgubljen potpuno.
Ja živim na Zvezdari i veze nemam sa Voždovcem. Meni se čini da ti izbori na Voždovcu traju već jedno 6-7 meseci. Silom prilika kad god upalim jebeni televizor, to je ludilo kakvi su problemi Voždovca. Jedni nude građanima Voždovca ili bar jednom delu građana Voždovca da će izborom njih samih, dobiti vodu, struju, dobiće kanalizaciju. Čekaj, ******, 2009. oni nemaju ni vodu, nemaju ni struju, nemaju kanalizaciju, nemaju škole. Odnosno, imaju neku školu koja je od azbesta, onako rak uživo ide. Onda kaže, nemaju dom zdravlja, čekaj, ******, Voždovac, dakle, to je u gradu Beogradu. Čuo sam, kaže, mi ćemo zaustaviti bespravnu gradnju, tamo je sve bespravno sagrađeno. By the way, nedavno je evropski sud u Strazburu doneo neku odluku, neka žena tužila je za neku kuću sa Voždovca i u prvoj rečenici evropski sud podseća ovu ženu, a i javnost Srbije da njemu nije poznat termin bespravna gradnja. Naravno da mu nije poznat, kako može da mu bude poznat. Siguran sam, evo, mogu da se zakunem sad da evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu nije recimo poznat termin nasilno useljenje. A zamisli da li mu je poznat termin nasilno useljenje radnika MUP-a? Kako da mu objasniš da su se radnici MUP-a nasilno uselili u stanove koji su bili predviđeni za druge radnike MUP-a i da sada jedni protiv drugih ratuju i da sada, evo, sad gledam, ovi hoće da se bacaju s prozora, polivaju se benzinom, dete drži šibicu. Mislim, kako da ti kažem, potpuno ludilo. I sve to se dešava na tom jebenom Voždovcu.
Juče SMS mi stigne, dakle, ja sam sa Zvezdare, poručujem više ne znam po koji put, stižu mi tri SMS-a. Prvo je molba Srpske narodne stranke da obavezno učestvujem na izborima, da nikako ne propustim tu jedinstvenu priliku da odem na Voždovac da glasam. Serem vam se i na Voždovac i na glas i na Srpsku narodnu stranku. Drugo, dobijem od G17 Plus da podržim njihovu ideju o nekim porodičnim policajcima, tu sam pao. Ja sam ti rekao, to više nije stranka koja je na nuli, oni u normalnom stanju bez izbora su u minusu sa glasačima. Valjda je krajnji očaj naterao te nesrećne ljude da roditelje pretvore u policajce i da oni u zloglasnim trojkama, valjda u uniformi čuvaju svoju rođenu ili tuđu decu. Mislim, mene uvek interesuje gde se zatekao taj čovek koji je to smislio, je l' se kupao, je l' bio u WC-u na šolji, je l' bio na krovu? Koje su okolnosti dovele do toga da to smisli? Pazi, kakva genijalna ideja, porodični policajci. Mislim, stvarno neverovatno. I onda dobijem i treći SMS u kome čovek kaže sledeće, sad da pročitam, kaže - Voždovčani, opametite se, glasamo tako da nikad niko ne pobedi, što više ponovljenih izbora to više asfaltiranih ulica, novih vrtića i lepših, nasmejanih lica naših političara. Naterajmo ih da nam neprestano služe, da se ponižavaju osmehom. Što više nevažećih listića to bolji Voždovac. To je jedan od onih naravno samoubilačkih malih gestova anarhizma koji mi je pokazao da tu, kako da ti kažem, ima nekog sveta.
Studio B to mora da prati, valjda kao lokalna stanica, i ti vidiš neke žene u nekom dvorištu, 15 žena mašu ovako. Ko su žene, ******? Kaže - Narodna partija, šta je Narodna partija, ***** ti sunce, ne mogu da se setim više koja je Narodna partija, sve su narodne partije, ne znam koja je Narodna partija. Odem na Google, ukucam Narodna partija - Maja Gojković, majku ti *****, Maja Gojković. Kad posle vidim Rasima Ljajića, šta će Rasim Ljajić na Voždovcu, zar nije Rasim Ljajić iz Novog Pazara pitam sebe. Odoh opet na Google da proverim, jeste, bre, Rasim Ljajić ima nekoliko partija, ima onu partiju u Novom Pazaru, ima sad neku novu partiju Socijaldemokratija, ***** li ga, nešto tako, ima sad na nivou cele Srbije i sad je valjda u nekoj, ne znam, u konglomeratu, opet u nekoj ljubavi na Voždovcu. Šta će Rasim Ljajić na Voždovcu? Hajde, 'leba ti, kad je Rasim Ljajić bio na Voždovcu, bio je koliko i ja puta, šta ima Rasim Ljajić iz Novog Pazara sada da ide po ulicama Voždovca da objašnjava građanima kako će im lepo biti. Pa, neka hvata Mladića ili neka juri one što nemaju šlemove, pošto je on dvostruki ministar i čovek vlasnik 3-4 partije, pa ******, malo li je za jednog Ljajića? Kako te, bre, Ljajiću, nije sramota, ******, nemaš druga posla, sediš po onim salama mesne zajednice i građanima obećavaš da će imati vodu ili struju. Pa, nemaš neka druga posla u svom životu? Odem ja u Novi Pazar i kažem - dobar dan, evo, ja došao sa Zvezdare da vam poručim, imaćete vi vodu i struju, nemojte da brinete ništa, ja vam obećavam sigurno. Pa, je l' stvarno su lokalni izbori, šta je, bre, ovo? Mislim, stvarno šta je, bre, ovo?
Onda ima neka stranka zove se Stranka bez ikakvog programa, tako se zove. Glasao bih za njih, oni nemaju nikakav program. Pa, nemaju ni ovi, ali ovi su bar rekli da nemaju program. Onda okreneš novine, to cela strana o Voždovcu, svaki dan, znaš, to ti je kao oni preliminarni izbori u Americi što imaš u Mejnu valjda, da se vidi da li će proći demokrate ili republikanci. To je užasno bitno, kao ceo svet da vidi te preliminarne izbore, kako diše Amerika. Sad, ******, Voždovac ispao srpski Mejn. Zamisli, 35 za Tadića i 35 za Nikolića, zamisli tu lepotu koja ti se nudi, to bogatstvo razlika koje ti se nudi, 35 ovaj, 35 ovaj. Je l' ima neke razlike tu? Ja nešto ne vidim. Jedino Ljajić preteže. Onda čitam, fasciniran sam Voždovcem, neki čovek iz neke od tih stranaka se ljuti na druge stranke i kaže - mi nećemo da poklanjamo naočare. Stani, ******, ko poklanja naočare? Valjda su iz SNS-a, da li naočare za sunce, naočare za vid, ***** li ga, ali zašto poklanjaš naočare ljudima? Kaže, mi smo se zadržali, kaže, ne znam, na olovkama, na tašnicama. Šta je sledeće, cipele?
Ajmo da napravimo permanentne izbore na Voždovcu, da imamo stalni Mejn u Srbiji, why not? To je glavna zabava u Beogradu, ******, ako gledaš neki dnevnik - došao je Koštunica, izašao je iz centra grada i došao na Voždovac, zabrinut je. Došao je i Tadić, došao Dinkić naravno. Problemi Srbije su se preselili u Voždovac. Ko sluša emisiju, pa ljudi nemaju pojma gde je Voždovac, ne znamo ni mi gde je Voždovac, mislim, niko ne zna gde je Voždovac. Građani, uzmite neke motke. Nemaš vodu, nemaš kanalizaciju, nemaš struju, sediš tamo i pričaš sa njima, da ti on obećava nešto. Pa čekaj prvo to da sredimo pa da izađemo na izbore svi. Skoro sam pročitao isto jednu ludačku stvar. Nisam znao da recimo u Srbiji, mislim da imamo i takmičare, otkud znam, imaš skokovi u vodu, to ti je organizacija kao Fudbalski savez Srbije, tako ti je Savez skakača u vodu Srbije. Juče pročitam da oni svoje državno prvenstvo održavaju, znaš gde - u Zagrebu. Zašto u Zagrebu? Kaže - održali bi oni u Beogradu, ali ne mogu da održe na Tašmajdanu, zašto - zato što na skakaonici na Tašmajdanu je bila daska dugačka 3 metra, koju je neko odsekao i ovi moraju da idu u Zagreb. Pa, uzmeš taj primer te daske, uzmeš primer ovog Voždovca i uzmeš primer Jeremića, to sve ima veze, majke mi rođene, to je sve neki strateg smislio. Meni je recimo neki put žao što ljudi ne prate sve ono što im se nudi. Recimo, ne mogu sebi da prežalim što nisam gledao kampanju na Voždovcu od prvog dana - ne znam aktere, pokušavam da pohvatam igru, to su konflikti, događaji, to su savršeni karakteri, odnosi među ljudima, odnosi među partijama. 6. decembar se smatra D day-om, ne samo za Voždovac, za celu Srbiju, ko pobedi na Voždovcu njegova je Srbija. Klanjam se duboko, dragi Tito, umro si na vreme, samo to da kažem, majke mi moje rođene.
Koliko puta mora Dinkić da bude ministar da bi rekao - meni je stvarno dosta, zaradio sam 28 miliona evra u ovoj banci i 100 miliona tamo, dosta mi je. A onda čujem na televiziji da, kad dođe TV ekipa kod Mlađana Dinkića u kuću, on ima 9 šoljica za kafu. ***** ti materina, pa ja sam kod svoje kuće brojao, nije me mrzelo posle tog priloga da brojim i imam 50 šoljica, je.bote, i još četiri servisa nisam ni otvorio. On ima 9 šoljica. Serem se u čoveka koji ima 9 šoljica. Šta hoće da mi pokaže, da on nema para da ih kupi, ili da sa više šoljica u svom malom stanu ne bi imao gde da drži svoju gitaru.
Knele da je tu... ne bi bilo postera, ni kampanja, olovka, kisobrana, zna se ko je kralj ulice svi treba da sledimo Kneletov duh !!! a ova politicka bagra neka se nosi.. izuzev Kosovskog refererenduma godinama unazad nisam glasao... ali navijam da demonokratska daciceva opcija nestane sa lica zemlje.
a ko je gospodin?
aham.primila k`znanjuAleksandar Knežević zvani Knele Poznati beogradski kriminalac
i mene,ali pomenuh ove jer mi njihova fotka prva iskoci iz novinaMene nerviraju svi redom
e vala to nije tacno.uvek ti prvo u oci upadnu likovi sa naslovniceKad otvorim novine uvek provo pogledam crnu hroniku. Politika mi je zadnja
Dali Vas smara ova predizborna kampanja na Vozdovcu, skidanje plakata, lepljenje novih, slatkorecivo presretanje na ulici, pokloni u vidu olovaka, blokcica, upaljaca......?