Vozački

Imate li položen vozački ispit za auto?

• imam i vozim auto

• imam, ali rijetko vozim

• imam, ali ne vozim

• polaganje u tijeku

• nemam

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Ateist

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
473
Kojim vozilima znate upravljati? Ja sam kao mali često vozio bicikl. Trenutno polažem vozački za auto, imam 19 godina. Danas sam isprve prošao teoriju, imao 113 od 120 bodova. Za proći treba imati najmanje 108 bodova i ne imati nijedan pogrješan odgovor u cjelini raskrižja. 4 su raskrižja, 38 pitanja, 45 min, rješava se na računalu i odmah se dobije ishod. Preostaju prva pomoć, vožnja na poligonu i gradska vožnja.

Kakav ste vozač? Imate li kaznenih bodova? S koliko ste godina položili? Jeste li sve položili isprve? Zna li netko s raspravnika upravljati kombijem, kamionom, autobusom, tramvajem, trolejbusom, nekom letjelicom ili plovilom?

imam 2 auta no kao da ih nemam..jedan je kod kcerke drugi kod zeta..meni ostavili motocikl da se smrzavam na njemu i pored sve zastite.. kozna jakna i pantalone i td..

Kojim vozilima znate upravljati? Ja sam kao mali često vozio bicikl. Trenutno polažem vozački za auto, imam 19 godina. Danas sam isprve prošao teoriju, imao 113 od 120 bodova. Za proći treba imati najmanje 108 bodova i ne imati nijedan pogrješan odgovor u cjelini raskrižja. 4 su raskrižja, 38 pitanja, 45 min, rješava se na računalu i odmah se dobije ishod. Preostaju prva pomoć, vožnja na poligonu i gradska vožnja.

Kakav ste vozač? Imate li kaznenih bodova? S koliko ste godina položili? Jeste li sve položili isprve? Zna li netko s raspravnika upravljati kombijem, kamionom, autobusom, tramvajem, trolejbusom, nekom letjelicom ili plovilom?

1. Vozio sam do sada Jugo, Fabiju, Dačiju, novu Bubu i Megan
2. Još uvek se učim i verujem da ću vožnju samo sam ukapirati. Kad se voziš sa nekim iz familije to je obavezno stres-šta će ti reći, kako ćeš postupiti...
3. Položio sam tek sad u 30.godini
4. Ako neračunamo neka padanja po starom programu, onda sam vožnju (barem po novom) položio iz prve

Položio sam danas u 12 h prvu pomoć i tako riješio teoretski dio. Tri pitanja koja sam dobio na kartici su što sadrži kutija prve pomoći, recite nešto o ozljedi zgloba i pokažite vezivanje trokutaste marame na glavu. Treće sam malo lošije odgovorio, ali prošao sam. Prije nego što sam ja izišao četvoro ih je palo. Dobio sam knjižicu i po povratku doma zvao instruktora. Prekosutra ću prvi puta sjesti za volan. Srijeda 19. studenog, 9:30 ujutro, bijela Toyota yaris. Moram nositi knjižicu.

Obično su svi drugi barem nekad sjeli za volan s majkom, ocem, bratom ili nekim. Ja nisam nikada sjeo za volan niti su me ikad zanimali automobili (nisam čitao o njima). Uopće se ne razumijem u marke ni u inovacije, baš me briga za to (bitno da se kreće). Do polaganja nikad nisam čitao o prometu, a zasad sam sve isprve položio. Drugima je auto nešto više od prijevoznog sredstva (simbol moći, imovinskog statusa, seksipila itd.). Meni auto ne predstavlja ništa više od sredstva za prebaciti se iz točke A u točku B.

Prvu pomoć kažu da svi polože. Dobiješ oko 50. pitanja sa odgovorima (od kojih oko 22 od njih imaš na ispitu) i 15. praktičnih. Na ispitu izvlačiš cedulju. Dovoljno je da pokažeš i minimalno znanje oni će te pustiti. Jednostavno nije im cilj da te obore.
Ja sam položio tu prvu pomoć, sada nekoliko meseci nakon nje se i nesećam šta smo radili....Za svaki slučaj imam sačuvanu knjižicu i cd koji sam dobio, ako jednoga dana mi to stvarno bude toliko trebalo

1. Vozio sam do sada Jugo, Fabiju, Dačiju, novu Bubu i Megan
2. Još uvek se učim i verujem da ću vožnju samo sam ukapirati. Kad se voziš sa nekim iz familije to je obavezno stres-šta će ti reći, kako ćeš postupiti...
3. Položio sam tek sad u 30.godini
4. Ako neračunamo neka padanja po starom programu, onda sam vožnju (barem po novom) položio iz prve

Koja je to Buba? Proizvode je od polovine 30-ih i postoji nekoliko serija.

Za voznju sa familijom se slazem, najgori su suvozaci.

@Tema:
Polozio sam iz drugog pokusaja.
Vozio sam Golfa (prva dva modela) i Zastavu 101.
Verujem da bih se snasao sa bilo kojim vozilom VW-a i Zastave, mislim da bih se solidno snasao i sa Audijem i Skodom jer koriste iste menjace kao i VW.

Koja je to Buba? Proizvode je od polovine 30-ih i postoji nekoliko serija.

Za voznju sa familijom se slazem, najgori su suvozaci.

@Tema:
Polozio sam iz drugog pokusaja.
Vozio sam Golfa (prva dva modela) i Zastavu 101.
Verujem da bih se snasao sa bilo kojim vozilom VW-a i Zastave, mislim da bih se solidno snasao i sa Audijem i Skodom jer koriste iste menjace kao i VW.

Vozio sam i Punto.

To je najnovija Buba (sa troja vrata, žute boje). Dobili smo je svojevremeno od jedne Banke u nagradnoj igri (oni su izvlačili brojeve računa i izvukli baš naš broj. Dokaz da ta nagradna igra nije bila nameštena jer nam je to prvi i poslednji put da smo na nekoj nagradnoj igri nešto dobili)

Vozio sam i Punto.

To je najnovija Buba (sa troja vrata, žute boje). Dobili smo je svojevremeno od jedne Banke u nagradnoj igri (oni su izvlačili brojeve računa i izvukli baš naš broj. Dokaz da ta nagradna igra nije bila nameštena jer nam je to prvi i poslednji put da smo na nekoj nagradnoj igri nešto dobili)

Sa motorm napred?
Izgleda drugacije od starijih modela, kao da nema veze sa njima.
Zelim ti u zdravlju da je vozis i da te sluzi.

Sa motorm napred?
Izgleda drugacije od starijih modela, kao da nema veze sa njima.
Zelim ti u zdravlju da je vozis i da te sluzi.

Da Buba je bila lep auto dok je nismo prodali. Imala je i motor napred i automatske podizače stakla, i klimu i dobar cd plejer. Jedina mana joj je bila što je činimi se trošila duplo više nego Megan.

Položio sam pre 9 godina, test sam polozio iz trećeg puta, prvi put mi je falilo bod da položim, drugi put sam gore uradio, sve sam mislio nije teško i onda sam morao da naučim, vožnju iz drugog puta, prvi put je bio sneg. Ne razumem se previše u automobile, vozio sam neko vreme auto sa manuelnim menjačem, kasnije sa automatskim.

Da ne glasam sad jer je polaganje u tijeku.
Nadam se da će biti uskoro jer žarko želim da vozim, a inače sam se namučila s dosadašnjim polaganjem. Ovaj novi sistem polaganja bi kao trebao da bude bolji, međutim meni to ne izgleda uopšte tako kad te mrcvare maltene godinu dana da bi došao do dozvole umesto da se to odradi za pola godine što je neko normalno vreme i koliko je i ranije važilo lekarsko uverenje.
Sada je je rok važnosti teorije i lekarskog produženo na godinu i po dana. Teoriju sam položila prošle godine bez problema, ako je predavač dobar što je bio moj slučaj i mislim da je čak dovoljno samo pažljivo slušanje tih časova teorije uz beleške što sam i radila. I na kraju sam jednom pročitala i knjigu za svaki slučaj (toplo preporučujem knjigu "VOZAČ" u izdanju AMSS-a , izašlo je novo izdanje juna prošle godine). Simulacije uopšte nisam radila, a vidim da su neki radili samo te simulacije i posle padali testove.
A što se polaganja vožnje tiče, tu sam imala baš pehova (dva puta), a i u proteklom periodu sam imala tužnih i stresnih situacija pa mi je trebalo vremena da se povratim i prijavim za sledeće polaganje. Ako nađem zgodnu temu podeliću moje iskustvo, auto školu sam takođe promenila i evo čekam već duže vreme (2 meseca) na polaganje :eek: .
Totalno je zakomplikovano sad sa tim novim zakonom, liste čekanja se prave, po dva , tri meseca ljudi čekaju na polaganje.

Kod nas se sve u vezi automobila zakomplikovalo u poslednje vreme, ali nemoj se predavati. Samo napred, svi navijamo za tebe. :D
Piši slobodno o svom iskustvu na ovoj temi, a možeš ako želiš otvoriti i posebnu. :D

Back