Vozačka dozvola za starije vozače

To jeste. I ako prave nisu sa težim posledicama
Kao vozac bez obzira na godine vozis na svim putevima, pa i na onim sa ogranicenjem od 100 km, ali nevozis onda 80. Jer tada ugrozavas druge ucesnike u saobracaju. Kao sto znate u zapadnom svetu ima veliki broj aktivnih vozaca u dubokoj starosti, ne ucestvuju u velikom broju saobracajnih udesa sa smrtnim posledicama, ali prave smetnju u saobracaju, uglavnom pomesaju pedale gasa I kocnice i spucaju se u izlog prodavnice.

Pogledaj malo ko i kako pravi saobraćajke ne idu penzioneri 300 na sat.
Ma kako da ne.
Drugarova zena sa cerkom krenula na more i iz suprotne trake pojavi se deda od 77 godina u Puntu i direktan sudar naprave.
Od drugog drugara cale ima problem sa nogama i jedva ulazi u auto i ja sam samo cekao kad ce da se sudatri a pogotovo sto mi se nije svidjalo kako vozi.
Umro covek prosle nedelje i mozda spasio neciji zivot tim cinom.
Naravno da treba da idu na lekarski i da se ustanovi kakvi su im refleksi i kako reaguju jer predstavljaju potencionalnu opasnost na putu usled nedostatka istih tih refleksa koji su nam najvazniji u saobracaju.

Cica ili čiča
Cica, bio sam u trznom centru pa sam imao reakciju na par cica, malo mi falilo da izvucem lazni index da se zezamo malo...
A bas je odgovarajuci naziv cica...Ima devojki, macaka, riba, a ova je bas bila cica...plavusica ravna kosa, pogled ne razmisljam o seksu, a ovamo te prati bocnim vidom, perifernim vidom do maksimuma..a ko ima dobar periferni vid, uz reflekse, dobro i vozi..

o-medico-esta-segurando-um-martelo-neurologico-em-um-fundo-vermelho-o-neurologista-verifica-os-reflexos-do-paciente-com-um-martelo-diagnosticos-cuidados-de-saude-e-cuidados-medicos_217593-2692.jpg

U svim zemljama EU vozacka dozvola B kategorije je dozivotna i ne treba nikakav lekarski pregled.
Normalno je da stariji ljudi vremenom postaju bolesni i svesni su da nisu vise za voznju i sami odustaju kada vide da vise nisu sigurni.
Zakon u EU nema nikakvih problema sa starijim vozacima jer oni sami preuzimaju odgovornost za sebe,i to sve normalno funkcionise.

Back