Eto morao sam da kopiram celu vest
Bliznakinje pregazio voz-htele da spasu psa
Sestre bliznakinje, Ivona i Isidora Soldo, nastradale su sinoć na pruzi u Vrbasu kada su pokušavale da spasu svog psa, pokazuju prvi rezultati istrage. Njihova rođaka, koja je takođe bila na pruzi, uspela je da se spase. U Vrbasu sutra dan žalosti.
Šesnaestogodišnje sestre Ivona i Isidora Soldo tragično su nastradale u Vrbasu kada je na njih naleteo voz. Devojčice su u trenutku nesreće, koja se dogodila sinoć oko 21 čas, prema rečima istražnog sudije, hodale prugom, šetajući svog psa. Istraga je u toku, a sutra je u Vrbasu dan žalosti.
Prijatelji pretpostavljaju da su devojčice primetivši voz, umesto da beže, pokušale da spasu psa. Najverovatnije da ga uzmu u naručje i sklone se, ali nažalost nisu uspele. U trenutku nesreće, ovde je bila i njihova rođaka Martina, koja je ostala nepovređena.
Kako saznaje RTS treća devojčica inače njihova sestra od strica, nesreću je izbegla u poslednjem trenutku. Kada je videla voz, skočila je sa nadvožnjaka i skotrljala se niz nasip.
Kada je videla šta se dogodilo, otračala je kući i obavestila porodicu. Oni su pozvali policiju i hitnu pomoć, koji su odmah izašli na lice mesta.
Martinina majka Nadica Soldo kaže da Martina od šoka nije sigurna šta se dogodilo i da samo plače.
"Rekla je samo kako su se popele na most da vide kako je zaleđen kanal i da se okrenula i videla svetla od voza", rekla je Nadica Soldo.
Ivona i Isidora, prošle godine, upisale su srednju veterinarsku školu. Otac u šoku, ali govori i pred kamerama, više kako bi sam shvatio kako je do svega došlo.
"Ne znam šta su radile tamo, kako nisu primetile čule, ne znam, mala Martina je dobro njoj nije ništa, a njih dve i kucova više nema. Ceo život su govorile da će da budu doktori za životinje. I na kraju upisale i eto. Nije im se dalo ni prvu godinu da završe", rekao je otac Ivone i Isidore Darko Soldo.
Prema rečima meštana, deca su često šetala otvorenom prugom i bilo je pitanje dana kada će se dogoditi ovakva tragedija.
Nenad Stanisavljević iz Železnica Srbije rekao je da je naša pruga duga 3.000 kilometara i nemoguće je fizički ograditi sve pruge niti se bilo gde u Evropi to radi.
"Svi učesnici u saobraćaju moraju da shvate, da bilo kakvo kretanje po pruzi ili zadržavanje na njoj često može da bude kobno, jer voz niti može brzo da ukoči niti da skrene sa pruge", naveo je Stanisavljević.
"Železnice Srbije" u septembru prošle godine pokrenule su kampanju upućenu prvenstveno đacima: "Oprez izaberi život".
Kroz obuku, više od 15.000 osnovaca upoznaje se sa pravilnim ponašanjem na železnici i opasnostima koje ona nosi.
http://www.smedia.rs/vesti/vest/581...znakinje-pregazio-voz-htele-da-spasu-psa.html