Vučić će se uskoro obratiti povodom situacije na Kosovu

drdoktor

Elita
Banovan
Poruka
23.062
Vučić će se uskoro obratiti povodom situacije na Kosovu

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić obratiće se medijima povodom situacije na Kosovu i Metohiji.

IZVOR: TANJUG SUBOTA, 14.01.2017. | 17:07

Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Konferencija za novinare održaće se u Vladi Srbije u 18:30 h, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Na Jarinju je pojačano prisustvo pripadnika kosovske policije koji će kontrolisati voz koji je prvi put nakon 18 godina krenuo iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu.

U kosovskoj policiji potvrđeno je da su specijalne jedinice policije za deminiranje tokom dana kontrolisale prugu na severu Kosova nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak kako nepoznate osobe postavljaju eksploziv uz šine na nepoznatoj lokaciji i pretnja da je eksploziv namenjen vozu Beograd-Kosovska Mitrovica.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Воз редовно вози од Краљева до Косовске Митровице, тако да ова прича о томе како први пут после 18 година креће воз из Београда може мало погрешно да се протумачи.

Ипак, скандалмајстор користи сваку ситуацију за скандаљење, па и овај воз.

Прво ово је било цртање мета Србима доље без обзира колико лијепо изгледало. Уз то повратак воза је нови шамар и понижење за Србију. Али брига Вучића за Србе доље и националне интересе битни су нови политчки поене.

ja bih molio raznorazne strucnjake da daju ozbiljne komentare,nebitno ko je za koga i koju politicku stranku podrzava posto i shiptari citaju ova lupetanja i trljaju ruke kada citaju tralala objasnjenja nasih ionternet strucnjaka na krsti.Ovo je ozbiljna stvar i zajedno sa onim bezobrazlukom eu politicara oko haradinaja samo hladna glava moze realno da prosudjuje.posto ste slusali kao i ja ovaj kratak info na konferenciji i to da je na prvom mestu obavestena Rusija,pa kina i na kraju americke kabadahije sasvim je jasno da od velikih zavise nasi sledeci koraci....
hvala svim dobronamernim ljudima i ko ima usi on je cuo....

ja bih molio raznorazne strucnjake da daju ozbiljne komentare,nebitno ko je za koga i koju politicku stranku podrzava posto i shiptari citaju ova lupetanja i trljaju ruke kada citaju tralala objasnjenja nasih ionternet strucnjaka na krsti.Ovo je ozbiljna stvar i zajedno sa onim bezobrazlukom eu politicara oko haradinaja samo hladna glava moze realno da prosudjuje.posto ste slusali kao i ja ovaj kratak info na konferenciji i to da je na prvom mestu obavestena Rusija,pa kina i na kraju americke kabadahije sasvim je jasno da od velikih zavise nasi sledeci koraci....

Sve smo obavestili, a od 16:30 voz čuči u Raškoj i ni makac

Ne lupetaj :lol:
Igrao se Vucic vozicem i ispusio kitu..

Ево укратко.

jutros u 8.30 za Kosovsku Mitrovicu iz Beograda je voz, ponavljam voz, a ne tenk ili oklopno vozilo ili bilo šta slično putnički voz koji je trebalo da spaja ljude gradove u skladu sa principima međunarodnog javnog prava, zakonima svih zemalja sveta u skladu sa najvišim vrednostima i standardma Evropske unije. Voz je krenuo na put, a onda su počele da se događaju gotovo neverovatne stvari.

- Moram da vas obavestim da smo mi večeras saznali da su Albanci, njihove specijalne snage deo pruge pokušali da miniraju. Poslali su svoje jedinice, samo od Albanaca sastavljenu jedinicu iz mesta Lužane, iz trougla Podujevo - Orlane - Vučitrn. Poslali su ih sa dugim cevima na Jarinje, gde je trebalo da sačekaju voz, da uhapse mašinovođu, uhapse putnike voza. Srbi, kada su videli šta Albanci čine okupili su se i okružili albansku jedinicu iz Lužana. Albanci su mimo bilo čijeg odobrenja poslali 17 blndiranih oklopnih vozila tipa "kobra" sa specijalnim jedinicama Rosu na sever Kosova sa željom da isprovociraju sukob. Moja je odluka bila u tom trenutku, i tome se ponosim ,da zaustavim naš voz u Raški da bih sačuvao i slobodu i živote naših ljudi - kazao je Vučić.

Back