Volite li Hrvate, Boshnjake i Albance?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dobro sroceno..
kompliment...
naglasak na "narocito ne...."
Freud bi se radovao....

Pa stvarno nemam nijedan jedini razlog da gajim pozitivan stereotip prema pomenutim narodima..., (kao na primer sto bih mogao da nadjem razloge prema nekom drugom narodu..npr..Italijanima, Rusima, Francuzima,Grcima, Pigmejima, Apacima...i hiljadama i hiljadama drugih naroda, sa kojima nemamo toliko traumaticnu proslost, kao i sadasnjost)
Cak ima, puno, puno razloga da imam negativne stereotipe i predrasude prema pomenutim narodima, ali trudim se da se nikad ne vodim njima u razmisljanju i odnosima prema ljudima (ni pozitivnim ni negativnim, stereotipima i predrasudama prema drugim narodima)

Poslednja izmena:
Eh sad... Nema tu sta da se voli ovaj ili onaj narod. Kad ce ljudi da shvate da ne postoji dobar ili los narod, postoje samo dobri ljudi, losi ljudi, lose vlade i podnosljive vlade.

Sto se tice navedenih nacija, ja sam delom jedno, moj suprug je delom drugo, a dobar drugar je delom trece. I svi smo, naravno, sjajni i fini i ne podrzavamo zlocine nad Srbima ili bilo kim, ako je u tome vec tema.

Sad, drugo je pitanje da li ja podrzavam, recimo, vladu Kosova...

Znam neke muslimane i Hrvate koji su se borili dole na Kosovu na našoj strani, i ti ljudi su mi dragi koliko i moji sunarodnici (tj deo mojih sunarodnika), a sa druge strane i Nataša Kandić I Čeda Jovanović su Srbi i gade mi se, podjednako ih se gadim kao što se gadim hrvatskih i muslimanskih ekstremista.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back