Volim ovu sliku,jer..

Poli46

Stara legenda
VIP
Poruka
92.540
Svi imamo neke slike koje su nam posebno drage.Imam i ja takvih slika.
Ponekad imamo specifične razloge,ponekad nam se jednostavno neka
slika sviđa,a ne znamo razlog.Ili je to omiljeni slikar ili doba i pravac
koji volimo..Postavite slike koje vam se baš sviđaju i koju biste voleli da imate.

Tomasz Alen Kopera (18).jpg

Tomasz Alen Kopera
Ova slika uzburkanog mora i usamljeni čovek,koji se od sila prirode brani kišobranom..

Pogledajte prilog 915168
Već sam pisao o ovoj Modiljanijevoj slici i kako sam slučajno naleteo na kvalitetnu kopiju.
Gledao sam stari film o njemu i sećam se emocija koje su mi slike tada izazivale pa kad sam video ovu, te emocije su se ponovo javile a ja smatram da je to delo više sile da mi tu sliku "dodeli" da mogu da je gledam kad god se uželim.
Znači našao si je..ili je ona našla tebe. Ko može da zna? :D

Leonid Afremov, mislim da mu je ovo i najpopularnija slika.

Volim inace njegove slike, boje u sivilu zivota svakodnevnice...Njegove slike su meni pune emocija ali onih lepih, ne ushicenih vec toplih i pozitivnih.
Secam se kada sam prvi put naletela na ovu sliku...zelela sam biti ta devojka/zena i hodati sa nekim pod ruku cak iako je kisa...cak iako je mrak...ta svetlost sto zraci i boji svet nekim drugim, lepsim bojama...zajedno...

image_1634%202.jpeg

Amedeo Modiljani je i meni jedan od omiljenih slikara.
Ima više slika koje bih volim, sad bih odvojila dve.
Svaka me na svoj način fiksira i mogu da posmatram satima.

Prva, portret žene koju je voleo, način na koji je oživeo svaku emociju na njenom licu,
ne umem da opišem...njene oči su rečite, bar tako ih ja vidim ...

Portr%C3%A4t_der_Jeanne_H%C3%A9buterne%2C_Amedeo_Modigliani.jpg

I druga, portret Alžirke ( Almaisa ), fascinira me na potpuno drugačiji način od prve...
Oba portreta su tako živa. Pričaju ...

22-modigliani-lalgerina-almaisa-seduta.jpg

George Hitchcock
E0JP1XaX0AARmbH

Slika je zaista prelepa ! Premišljao sam se gde da je postavim ? "Slike koje vas ostavljaju bez daha "
" Pejzaži" .
Meni tako bliska i realistična , odiše baš svežinom , autentičnošću predela mog detinjstva gde sam provodio leta .
Tačno mogu da osetim miris sašušene trave, i poljskog cveća.
Kao da sam, prisutan u slici :heart:

George Hitchcock
E0JP1XaX0AARmbH

Slika je zaista prelepa ! Premišljao sam se gde da je postavim ? "Slike koje vas ostavljaju bez daha "
" Pejzaži" .
Meni tako bliska i realistična , odiše baš svežinom , autentičnošću predela mog detinjstva gde sam provodio leta .
Tačno mogu da osetim miris sašušene trave, i poljskog cveća.
Kao da sam, prisutan u slici :heart:
Ta svežina se retko sreće na slikama. Lakoća kojom je naslikana ova slika zadivljuje. :super:

Jean-Léon Gérôme
EzJ5T1gVoAMqBPy

EzJ5UOGVgAMc0Sm

Пигмалион се заљуби у своју статуу. Афродита је чини човеком и шаље сина Ероса да је погоди једном од својих стрела како би била сигурна да јој се узвраћа љубав. Јеан-Леон Героме илуструје сцену са две тачке гледишта управо у тренутку када материја оживљава. :heart:

EyriG9MWgAAvKoG

EyriGeiXEAEr97_

Два Микеланђелова, два чудесна талента. Обоје потписују своју уметност само једном.
Буонарроти на прсима Пијете у 24. години, на почетку дуге каријере. Мериси, познат као Цараваггио, уз излив крви Светог Јована Крститеља у 37. години, две године пре његове смрти.

EwWHvrWWEAIr7AH

EwWHwGIXEAMCAaT

Да ли сте икада видели мермерни плач? Плутон изненади Просерпину, зграби је да је повуче за собом и утоне јој прсте у месо. Она се опире, удара га у лице, али узалуд. Са 23 године, Гиан Лорензо Бернини успева да натера две сузе да теку из мермера. :heart:

Није да највише волим ову слику али бих је дефитивно "окачио" на зид. Можда чак две, једну у спаваћој а другу у дневној соби. Не знам ко је аутор слике нити како се зове иста.

DSC-3624-12.jpg

Постоји и потпис аутора на слици али нисам успео да сазнам више о њој нити о аутору.

DSC-3624-1autor.jpg

Није да највише волим ову слику али бих је дефитивно "окачио" на зид. Можда чак две, једну у спаваћој а другу у дневној соби. Не знам ко је аутор слике нити како се зове иста.

DSC-3624-12.jpg

Постоји и потпис аутора на слици али нисам успео да сазнам више о њој нити о аутору.

DSC-3624-1autor.jpg
Slike su definitvno grafike i to potpisane.Ovo je 37 primerak od 40 koliko ih je odštampano.
Znači ima vrednost originala. Što je manji broj primeraka imaju veću vrednost.
Da je dole napisano npr.37/100..vrednost bi bila manja jer je odštampano 100 primeraka.

Slike su definitvno grafike i to potpisane.Ovo je 37 primerak od 40 koliko ih je odštampano.
Znači ima vrednost originala. Što je manji broj primeraka imaju veću vrednost.
Da je dole napisano npr.37/100..vrednost bi bila manja jer je odštampano 100 primeraka.

Та слика је била у соби хотела где сам био одсео. Не знам да ли је била оригинална ("принт") или нека копија "принт-а".
Свеједно оставила је утисак на мене зато сам је и фотографисао. Нисам знао шта значе ове бројке на слици.

Хвала на одговору :super:

Та слика је била у соби хотела где сам био одсео. Не знам да ли је била оригинална ("принт") или нека копија "принт-а".
Свеједно оставила је утисак на мене зато сам је и фотографисао. Нисам знао шта значе ове бројке на слици.

Хвала на одговору :super:
Tebi ništa nije jasno vidim.Ako je samo fotografija grafike onda sve ono što sam pisala gore
ne vredi ništa.To što sam pisala vredi samo za originalni otisak grafike.To su pravila.
Ako je to fotografisano onda nema vrednost.Svaki otisak grafike ima originalni potpis slikara
i broj koliko je primeraka otisnuto.Proguglaj malo,jer ja ne mogu da ti ovde dovoljno objasnim.

Tebi ništa nije jasno vidim.Ako je samo fotografija grafike onda sve ono što sam pisala gore
ne vredi ništa.To što sam pisala vredi samo za originalni otisak grafike.To su pravila.
Ako je to fotografisano onda nema vrednost.Svaki otisak grafike ima originalni potpis slikara
i broj koliko je primeraka otisnuto.Proguglaj malo,jer ja ne mogu da ti ovde dovoljno objasnim.

Јасно је мени, нормално да моја фотографија не вреди, нисам баш толики "морон" :)
Постоји вреватноћа да је и та слика на зиду била копија. На то сам мислио конкретно, можда се нисам баш најбоље изразио.
Нема љутиш :)

Хвала свакако на одговору. :super:

@Branko Lori je postavio ovu sliku na Portretima.
E0KcJS9XoAUtsmJ

Julio Reyes-Art
„Iza mojih roditelja postoji neverovatna porodična saga, koja mi se prenosi po stolovima za večeru i kaminima, jedna po jedna priča. Kroz ta iskustva naučio sam da potičem iz dugog niza Indijanaca, vračara i bootlegera, loze koja se proteže preko Meksika i američkog jugozapada. Pretpostavljam da sam tamo sa porodicom dobio ono što mi je zaista trebalo da bih bio umetnik. Upravo u porodici i ognjištu otkrio sam šta znači duboko osećati prema stvarima - sposobnost kretanja i pokretanja drugih. Za tim trpezarijskim stolom moja se duša izgradila i uvećala plemenitim mislima. Naučio sam da u životu postoje svete stvari i da bih se trebao posvetiti njihovom poznavanju ”.
unnamed (1).jpg

Duboko u svojim mislima i snovima ovaj Čovek-Dečak živi u svom svetu koji me
podseća na mene samu.

Призор из Потопа 1827. Јосепх-Десире Цоурт
117445306_2736460383161223_7446261830400929118_n.jpg

На слици је приказан човек коме је стало да спаси старијег брадатог мушкарца од утапања док иза себе оставља сина и супругу. Фотографија делује шокантно, али је израз ситуације у Европи пре ренесансе. Старац представља прошлост, брада наслеђе, а црвена боја симболизује статус религиозног старца, син је симбол будућности, а жена симбол живота, земље, љубави и мир, међутим они су му најближи чак и у детаљима слике, а најлакша особа коју је могуће спасити је најближе и најлакше дете (и који је његов сопствени син), али је одлучан да спаси чудног и далеког човека који нема будућност , а ово симболизује приврженост особе својим уверењима чак и ако су лажна !! Такође примећујемо да је човекова глава црна, знак незнања и мрачног размишљања. Знајући да старац показује знаке старости и предстојеће смрти, док су тело жене и детета испуњени животом и плодношћу ... То је симбол да свете ствари доминирају нашим умовима и нашим осећањима.

Back