Воли ли и код вас градоначелник кружне токове?

?

• Да

• Не

• Нешто друго

• Асфалтирање

• Написаћу

• Одакле знам

• Телефонирање

• Мобилне

• Асфалтирање

• Не знам ни ко је то

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Проблем са Београдом је у томе што се број моторних возила повећава из дана у дан, а инфраструктура не може то да подржи. Један од покушаја повећања протока саобраћаја је изградња кружних токова на раскрсницама које су раније биле регулисане семафорима. Семафор има своја ограничења, као и кружни ток и не могу да трпе бесконачно повећање броја возила која се крећу улицама. Кружни ток омогућава бржу проходност, али и он може да се загуши када саобраћај у једном од кракова постане толико густ да се заустави.

Право решење за Београд би била изградња метроа са што већим капацитетом и што већим бројем линија. На тај начин би велики број грађана почео да користи подземну железницу и не би се кретао колима до центра града или других места.
Koliko miliona se pokralo zavrsio bi se i taj metro... I to ne da rade Kinezi ili nesto ofrlje...

Počela sam da sumnjam da je možda neko blizak gradskoj vlasti otvorio neku firmu koja se bavi "valjanjem" semafora. Počeli su masovno da ih postavljaju na apsolutno bespotrebnim mestima.
Kad su u pitanju kružni tokovi, kruži priča da je jedan od uslova da neko selo, varošica dobije više zvanje to da poseduje barem 1 kružni tok.
Možda neko želi da nadoknadi propušteno...

Када већ причамо о улици Краља Милана (Маршала Тита), могу да кажем да су гужве редовне од хотела "Москва" према Славији. Ту највећи проблем праве семафори на раскрсници са Ресавском и Кнеза Милоша. Ствара се дугачка колона. Кружни ток није могуће изградити на тим раскрсницама јер кроз Ресавску иду трамваји, а простор је узан и скучен. Високе зграде около, нема размака од коловоза.

Тај простор је радније био другачије организован. Нпр. испред СКЦ-а није био онај плато, већ је ту била коловозна трака. Из Маршала Тита је могло да се скрене у Ресавску, а данас то није могуће због убрзања саобраћаја.
Na terazijama nije bilo problema dok nije postavljen kružni tok i dok nisu ispremeštani i dodati novi semafori. Postavljen je i semafor dole u prizrenskoj kod bivšeg zlatnog burenceta (ranije bio samo prelaz) znaš ti šta znači kad na izlazu sa mosta staviš semafor da guli minut. Ili onaj između moskve i balkana da guli minut ipo. Tu se napravi gužva i ljudi koji čekaju da pređu ulicu.
Pa semafor u balkanskoj...
Znači poludeli su sa ugradnjom i sa premeštanjem i mislim da je u pitanju neka semafor mafija

Na terazijama nije bilo problema dok nije postavljen kružni tok i dok nisu ispremeštani i dodati novi semafori. Postavljen je i semafor dole u prizrenskoj kod bivšeg zlatnog burenceta (ranije bio samo prelaz) znaš ti šta znači kad na izlazu sa mosta staviš semafor da guli minut. Ili onaj između moskve i balkana da guli minut ipo. Tu se napravi gužva i ljudi koji čekaju da pređu ulicu.
Pa semafor u balkanskoj...
Znači poludeli su sa ugradnjom i sa premeštanjem i mislim da je u pitanju neka semafor mafija
Знам да није било семафора на местима на тим местима. Исто тако није био ни семафор на искључењу са Бранковог моста са десне стране.

Проблем са Београдом је у томе што се број моторних возила повећава из дана у дан, а инфраструктура не може то да подржи. Један од покушаја повећања протока саобраћаја је изградња кружних токова на раскрсницама које су раније биле регулисане семафорима. Семафор има своја ограничења, као и кружни ток и не могу да трпе бесконачно повећање броја возила која се крећу улицама. Кружни ток омогућава бржу проходност, али и он може да се загуши када саобраћај у једном од кракова постане толико густ да се заустави.

Право решење за Београд би била изградња метроа са што већим капацитетом и што већим бројем линија. На тај начин би велики број грађана почео да користи подземну железницу и не би се кретао колима до центра града или других места.
jeste, nije problem da plaćaš benzin za auto ali da metro bude džabe

a to što fali treća traka duž Bulevara to čemo rešimo kružnim tokom

od svojih para. Iz gradskog budjeta :D

jeste, nije problem da plaćaš benzin za auto ali da metro bude džabe

a to što fali treća traka duž Bulevara to čemo rešimo kružnim tokom
Мора да се изгради метро. То је једино решење за град Београд ако мисли да задржи оволики број људи и зграда.

Ja sam dao primer dobrog rešenja. Čak su i slične veličine. Kombinacija podzemnog i nadzemnog saobraćaja je rešenje. Ima i do mentaliteta. Kod nas svaki baja hoće da pokaže makinu, dok to tamo nije slučaj. Ne trebamo ništa izmišljati, već uz modifikacije primeniti dobra rešenja. Podzežni prevoz treba da bude stalni projekat koji se nadograđuje.
Podzemni mozes da zaboravis.

Pa hoce zato sto je centralizovana drzava sa ekonomskom diktaturom. Decenralizuj pa ca svako hteti u svoje.
Бртоу

неће нико у Ћићевац, Жагубицу, Бродарево, Српску Црњу или Брзу паланку. Долазили су и кад је било децентрализовано. Знаш оно "САП Војводина" пре 1988. године и те ствари.

Ја сад не бих хтео да испаднем груб или вулгаран, али зна се зашто су сви кренули ка главном граду или барем ка Новом Саду.

Back