Гледамо како градоначелник Београда воли кружне токове и свуда их ставља а шта ту где сте ви воли градоначелник, по чему је познат у том смислу?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
то ти мислиш.Било би још више аутомобила јер би свако мислио да ће ови други се возикају Метроом и да ће онда бити више Паркинг места за њих,саме.Право решење за Београд би била изградња метроа са што већим капацитетом и што већим бројем линија. На тај начин би велики број грађана почео да користи подземну железницу и не би се кретао колима до центра града или других места.
Рецимо, ја када одем у иностранство редовно користим метро, који ми тамо омогућава да пређем цео град за 25-30 минута са краја на крај.то ти мислиш.Било би још више аутомобила јер би свако мислио да ће ови други се возикају Метроом и да ће онда бити више Паркинг места за њих,саме.![]()
Voli kruzne tokove.шта ту где сте ви воли градоначелник, по чему је познат у том смислу?
Јел се и овде бржи Проток саобраћаја?Рецимо, ја када одем у иностранство редовно користим метро, који ми тамо омогућава да пређем цео град за 25-30 минута са краја на крај.
Када би се увео метро у Београду, лако би могло да се стигне са Миријева 4 у Земун горњи град и та брзина кретања би била већа него брзина кретања аутомобила. Поред тога, не бих морао да тражим паркинг или да га плаћам.
Кружни токови су уведени у Београду јер када се превазиђе капацитет семафора настају застоји. Кружни ток код зграде ЦК је растеретио ту раскрсницу и омогућио је да возила могу колико-толико брже да се крећу. Опет настаје гужва преко Бранковог моста јер семафори и уске улице држе саобраћај у месту. Осим тога, жута трака смањује капацитет.
Узми као пример семафор у Светогорској на укрштању са Таковском. Предуго држи и ствара се колона скоро до Политике. Онда се та колона наслања на Теразијски тунел, а ту је исто и проблем семафор код Дома армије који држи возила од Дома омладине према 29. новембра.
Семафори стварају проблеме и на кружном току Славија. Нпр. семафор у Београдској улици је потпуно непотребан јер он зауставља саобраћај из кружног тока и ствара се колона која блокира сам кружни ток. Уграђен је због пешака, што је грешка, јер би ту најбоље решење било подземни пролаз за пешаке. Пре овога је био пешачки прелаз без семафора који је исто успоравао возила, али не тако као овај семафор.
Kruzne tokove ne postavlja gradonacelnik vec se radi po upustvima Saobracajnog fakulteta. Francuski gradovi narocito Pariz su imali kao i mi ogromne guzve na ulicama narocito u spicu , to su resili kruznim tokovima kako bi povecali protok vozila i smanjili guzve. Kruzne tokove niko ne voli narocito ne vecina vozaca koja ni ne zna da parkira propisno a ne kako se ulazi u kruzni tok. Sta si hteo zapravo da kazes ovim komentarom? Mozda gradonacelnik i gradjani Srbije mnogo vole kruzne tokove zato sto nervira blokadercice? Kakve veze imaju kruzni tokovi sa spavanjem u kontenjerima?Гледамо како градоначелник Београда воли кружне токове и свуда их ставља а шта ту где сте ви воли градоначелник, по чему је познат у том смислу?
Кружни ток није погодан за сваку раскрсницу. Да би у конкретном случају био ефикасан, потребно је да су улица прошири. Додатан проблем праве бахати возачи који паркирају у кружном току, што сам лично видео пре 3 дана. Осим тога, саобраћајнице које се уливају у ток морају да буду растерећене од семафора на излазу јер се онда формира колона која гуши ток.Јел се и овде бржи Проток саобраћаја?
Metro u Beogradu ce se jos cekati. Ta gradnja ovde je jako komplikovana . Ova francuska firma koja je dobila posao da ga napravi je jedna od najboljih u svetu za tu vrstu gradnje, ali i oni sami kazu da je tesko i komplikovano da se to uopste izvede. Ceo Beograd lezi na klizistu, takav je teren, ne moze tu mnogo da se uradi da se to promeni. Takvi kopovi bi izazvali klizanje gornjih slojeva zemljista i urusavanje celih naselja. Koliko je komplikovana struktura zemlje ispod Beograda govori i cinjenica da se ni komunisti za vreme Tita nisu usudjivali da pocinju tako nesto. A tada smo imali jedne od najboljih strucnjaka u toj oblasti. Mozda francuzi i uspeju da naprave metro, ali on ve kostati mnogo vise od onoga sto se planira.Рецимо, ја када одем у иностранство редовно користим метро, који ми тамо омогућава да пређем цео град за 25-30 минута са краја на крај.
Када би се увео метро у Београду, лако би могло да се стигне са Миријева 4 у Земун горњи град и та брзина кретања би била већа него брзина кретања аутомобила. Поред тога, не бих морао да тражим паркинг или да га плаћам.
Кружни токови су уведени у Београду јер када се превазиђе капацитет семафора настају застоји. Кружни ток код зграде ЦК је растеретио ту раскрсницу и омогућио је да возила могу колико-толико брже да се крећу. Опет настаје гужва преко Бранковог моста јер семафори и уске улице држе саобраћај у месту. Осим тога, жута трака смањује капацитет.
Узми као пример семафор у Светогорској на укрштању са Таковском. Предуго држи и ствара се колона скоро до Политике. Онда се та колона наслања на Теразијски тунел, а ту је исто и проблем семафор код Дома армије који држи возила од Дома омладине према 29. новембра.
Семафори стварају проблеме и на кружном току Славија. Нпр. семафор у Београдској улици је потпуно непотребан јер он зауставља саобраћај из кружног тока и ствара се колона која блокира сам кружни ток. Уграђен је због пешака, што је грешка, јер би ту најбоље решење било подземни пролаз за пешаке. Пре овога је био пешачки прелаз без семафора који је исто успоравао возила, али не тако као овај семафор.
Beč je lepo rešuo saobraćajne gužve javnim prevozom. Odlična organizacija i pritom nemaju kružne tokove na svakom koraku.то ти мислиш.Било би још више аутомобила јер би свако мислио да ће ови други се возикају Метроом и да ће онда бити више Паркинг места за њих,саме.![]()
Да. Београд има јако лош састав тла. Пун је подземних вода.Metro u Beogradu ce se jos cekati. Ta gradnja ovde je jako komplikovana . Ova francuska firma koja je dobila posao da ga napravi je jedna od najboljih u svetu za tu vrstu gradnje, ali i oni sami kazu da je tesko i komplikovano da se to uopste izvede. Ceo Beograd lezi na klizistu, takav je teren, ne moze tu mnogo da se uradi da se to promeni. Takvi kopovi bi izazvali klizanje gornjih slojeva zemljista i urusavanje celih naselja. Koliko je komplikovana struktura zemlje ispod Beograda govori i cinjenica da se ni komunisti za vreme Tita nisu usudjivali da pocinju tako nesto. A tada smo imali jedne od najboljih strucnjaka u toj oblasti. Mozda francuzi i uspeju da naprave metro, ali on ve kostati mnogo vise od onoga sto se planira.
Није то Ствар до организације него до Стручности.Тај Беч пре него пусти нешто се ради он пролази 3 Вида Контроле,Провере..чак ти и не требају нека ВРХ-Струка кад данас све то Софтвер одради,израчуна.Beč je lepo rešuo saobraćajne gužve javnim prevozom. Odlična organizacija i pritom nemaju kružne tokove na svakom koraku.
Ja sam dao primer dobrog rešenja. Čak su i slične veličine. Kombinacija podzemnog i nadzemnog saobraćaja je rešenje. Ima i do mentaliteta. Kod nas svaki baja hoće da pokaže makinu, dok to tamo nije slučaj. Ne trebamo ništa izmišljati, već uz modifikacije primeniti dobra rešenja. Podzežni prevoz treba da bude stalni projekat koji se nadograđuje.Није то Ствар до организације него до Стручности.Тај Беч пре него пусти нешто се ради он пролази 3 Вида Контроле,Провере..чак ти и не требају нека ВРХ-Струка кад данас све то Софтвер одради,израчуна.
Код нас би само да се дрпи нека лова на Брзину помоћу нових и нових њиховим егзибиција..
онда направиш срање и све јово-наново.![]()
Pa stvarno nije u redu, naročito za one koji ne znaju smer kretanja u kružnom toku pa voze u suprotnom...Гледамо како градоначелник Београда воли кружне токове и свуда их ставља а шта ту где сте ви воли градоначелник, по чему је познат у том смислу?