Voleću je, voleti do groba

KPCTAHK

Veoma poznat
Banovan
Poruka
10.606
Uvek sam voleo, zaista jesam, najiskrenije, najčasnije, onako bezuslovno: mislima, srcem i dušom, dozvoljavao da me takva, nebesko-sveta, ljubav na svojim krilima ponese, nisam razmišljao o onome što bi, onome što prođe, i onom što će doći, mada sam imao crne slutnje da će toj blaženoj sreći jedared kraj da dođe, uživao sam u toj, nažalost kratkotrajnoj, sadašnjosti, upijao svaki tren sa njom proveden, ali kada sam osetio da mi se ta i takva ljubav ne uzvraća, kad počne da bledi i sve manje vredi, odlazio sam, duboko razočaran, slomljena srca, sa grčem u duši, ali odlazio sam, zauvek, onako uzdignute glave, ponosno i časno, pazeći na svaku reč, svaki gest, svaki mig oka kako tu moju, tada već zauvek bivšu, dragu ne bih uvredio i povredio...

Poželeo sam joj svu sreću ovoga sveta, da joj ljubav uvek kao cveće cveta i da bude srećna, neizmerno srećna, kraj drugog čoveka ...

Poželeo bih joj, zaista jesam - kunem se u Boga, dragoga, da je neko drugi voli tako kao ja, da mu ona na isti način ljubav uzvraća i da joj svaki dan, svaki tren, pozlati sreća ...

Voleću je, voleti do groba, mada nikad više neće biti fizički deo života moga ...✍️😢

MUDROST - JESENJIN ODLAZAK.jpg

Zaboravices cim ti prva sa dobrim dupetom malo promesa u krilu. A mozes izabrati i tezi put. Mozes pricati kako je divna kako je dobra kako ovo kako ono i kako ti nedostaje. U nekom trenutku dok ti budes razmisljao o tome ona ce skakati po k. Tako da nalupaj sam sebi samare, dizi glavu gore i budi musko, nadji neku udaraljku i ne spominji bivsu nikad vise, nikom, osim ako neces da te zale, da te gledaju kao budalu ili najgore da ides okolo godinama i pricas tuznu pricu.

Nedostaješ mi silno, jako i svakako ... Sve više, sve jače i sve bolnije... Bojim se, jako se bojim, ovog krika u grudima nagomilane tišine ... Guši me ta čežnja, a suza, ta prokleta muška suza, k`o najveće zrno graška velika, klizava i teška, mi tu moju tugu pojačava, do bola... Da, nedostaješ mi, moja jedina, ali neka i tuga je iskušenje za jakog čoveka ... Nedostaješ mi, ali ipak ne toliko da ti to osetiš i da te ta moja muka zaboli ... Ne, moje najmilije, ne opterećuj se time, jer ovo iz mog srca izletelo je poput ptice koja šmugne putevima svoje slobode iz kaveza u kojem je imala sve, ali je u njemu gubila sebe ... Da li si ti ta moja odlutela ptica golubica !? Ne, zaboga, ne, jer to se ne pita, a nije mi više ni važno - meni je najvažnija tvoja sloboda, sreća i neko ko će da te usreći onako kako sam želeo, a nisam znao ja ...
✍️
😢

NEDOSTAJEŠ MI2.jpg

Obožavam Te​

Obožavam te kao nebo noću,
O! Posudo tuge, tu tvoju mirnoću,
ljubim te sve više što mi bežiš dalje
čak i kada mislim da te tama šalje.

Da bi ironično razmak povećala
što ga je do neba već priroda dala
u divljem naletu nasrćem i skačem
i k’o crv lešinu ne bih dao jačem!

I meni je draga u očaju slepom,
čak i ta hladnoća što te čini lepom.

Šarl Bodler

Cveće Mi Veli​

Cveće mi veli - zbogom ostaj,
i krunice sve niže sleću:
Njeno lice i rodni kraj
da nikad više videt neću.

No, što ću, draga, i što znam!...
Ja videh njih i zemlju ovu,
i samrtnički drhtaj sam
primiću kao miloštu novu.

I zato što cilj, celoga veka,
postigoh iduć s osmehom zdravlja -
ja i sad stalno tvrdim, bez jeka,
da se u svetu sve ponavlja.

Nije l' svejedno - drugi će doći,
tuga rastužit otišlog ne sme.
Ostavljenoj dragoj u tihoj noći
drugi će lepše pružiti pesme.

I prateć pesmu dušom žene,
draga uz drugog dragog, sred slavlja,
setiće se možda i mene,
ko cveta koji se ne ponavlja.​

Sergej Jesenjin​

Tu, u mojim vrelim junčkim grudima, baš tu gde se krv i dašak kosmosa dodiruju, na mestu gde, za vreme moje turbulentne ovozemaljskosti, obitava moja napaćena duša, si ti, moja jedina ljubavi ...

Srcu te ne smem prepustiti, jer ono će jednom kucati prestati i onda će te zaboravu dati ...

A duša, ta mrvica Boga u meni, u celosti sam je prepusti tebi, najmilijoj ženi, će te na nebesa vazneti i tako će naša ljubav večno trajati ...
✍️
❤️

Krstan Đ. Kovjenić

Plavusa1.jpg

Back