Despotovina

Barem je postojala a posle je tu i nastala novovekovna Srbija.....
Ne suština moje priče je da ne postoje istorijski razlozi za autonomiju Vojvodine.....Vojvodina nije ušla kao konstitutivan element u neku srpski federativnu državu...I tako Srbija nije mogla ni da da ni da ukine Vojvodini autonomiju....
Vojvodina je bila konstitutivni element jugoslovenske federacije (kada je i obrazovana), a to je bilo odraz politikanstva srpskih i jugoslovenskih komunista......i to meni ništa ne znači......
Takvo je bilo i Kosovo i evo gde je sad.......
Postoje samo ekonomski razlozi
Pitanje regionalizacije i autonomije Vojodine može da se postavi samo u sklopu regionalizacije i autonomija u čitavoj Srbije...Tako bi i ostatak Srbije razumeo bolje to pitanje...
Ako se indukuje novi srpsko-vojvođanski sukob, koji bi rezultirao dogovorom o nekakvom specijalnom federativnom položaju Vojvodine unutar Srbije, meni lično više odgovara nezavisna Vojvodina, jer bi tako mi lakše rešili naše velike probleme u unutrašnjosti Srbije.......Jer ja nemam nameru da posmatram Vojvodinu kao koloniju Srbije (ili je njen integralni deo ili nije uopšte-što znači pored Beograd i Vojvodine još jedna ili dve pokrajine)
Ima nas u Srbiji koji ne mislimo da treba svi da gradimo Beograd kao grad budućnosti istočne Evrope (zabole nas za istočnu Evropu), već da malo gradimo i naše gradove....
Ja sam građanin Srbije i nisam Vojvođanin, i nemam nikakav interes i kapital u Vojvodini, niti znam ikog ko ga ima.....niti se družim s takvim......
Ti optužuješ građane Srbije južno od Save i Dunava, da kradu građane Vojvodine,......a taj deo Srbije sve to vreme propada i propada i osiromašuje mnogo više i od Vojvodine
Ne znam šta ti znači to full-autonomija......Ako misliš kao šatro živimo u istoj državi, a nemamo nikakve veze OK, mada to možemo i u EU kao dve države..Još bi imali i dva glasa
Generalno ja se zalažem za stvaranje regija i pokrajina i za debeogradizaciju Srbije, ali je dva puta narod centralne Srbije izigran i kad su se pravile banovine u Kraljevini Jugoslaviji i pokrajine u SFRJ ( a sve pod maskom žrtvovanja za opšte jugoslovenske ili srpske interese).....Nije nikada dobio jednu pravu svoju iako to možda ponajviše zaslužuje,,,,ali koncept koji pokušavaju da nam proguraju iz Beograda i Novog Sada mi smrdi na Socijalističku Republiku Srbiju bez AP Kosova...A i političari manje više isto razmišljaju
A u takvoj državi jednostavno ne želim da živim....