Војводина

Cudan je malo ovaj Dikan jer u sustini za svoju prciju ima istu pricu ko i Canak kako treba da dobije autonomiju ,samostalnost pa cak i nezavisnost i stalno kuka protiv beogradizacije i pljacke iz Beograda ,a kada neko iz Vojvodine potegne tu istu pricu i argumente vidi se da nije bas srecan zbog toga bas naprotiv cak i sa nipodastavanjem gleda na to kao na neku jeres ili sta ti ja znam ,u fazonu "idite ko vas ..."

Ja sam se slažem da Vojvodina bude i nezavisna država, a kamoli da gledam autonomiju kao jeres......

Gde sam ja rekao nešto loše o Vojvodini...i sporio njeno pravo na samoopredeljenje....:neutral:

Samo se plašim da između dogovora između Novog Sada i Beograda moja prćija ne ostane izyebana kao i kad su se pravile pokrajine i banovine....

Poslednja izmena:
I naravno Vojvodina se predstavlja kao neki istorijski specifikum koji traje hiljadama godina i koji ima pravo na autonomiju i samoupravu bože moj bar deset puta više od Bavarske i to su glavni razlozi....gde se vrši sva antagonizacija.......Svaki kraj u Srbiji ima podjednako pravo na autonomiju (neki čak i više)

Poslednja izmena:
I naravno Vojvodina se predstavlja kao neki istorijski specifikum koji traje hiljadama godina i koji ima pravo na autonomiju i samoupravu bože moj bar deset puta više od Bavarske i to su glavni razlozi....gde se vrši sva antagonizacija.......Svaki kraj u Srbiji ima podjednako pravo na autonomiju (neki čak i više)

A koji to deo današnje R. Srbije ima veće pravo na autonomiju od Vojvodine...Preševska dolina...Sandžak...ili Beograd...? Nekoliko forumaša ti je napisalo, zašto su svi do sada pobegli od Srbije ( monopolista tudjeg kapitala)...a to će i Vojvodina ako ova vlast ne promeni Mlohin Ustav...Ja sam Vojvodjanin...koji bi da ostane u Srbiji...ali sa full autonomijom...(prvenstveno finansijskom...a onda da se ukinu duplirana pokrajinsko-republička radna mesta)...

АП данас постоји због убирања пореза за двоструку паразитску лоповску администрацију од које нема апсолутне никакве користи,нити је она било коме потребна.

A koji to deo današnje R. Srbije ima veće pravo na autonomiju od Vojvodine...Preševska dolina...Sandžak...ili Beograd...?

Despotovina:lol: Barem je postojala a posle je tu i nastala novovekovna Srbija.....
Ne suština moje priče je da ne postoje istorijski razlozi za autonomiju Vojvodine.....Vojvodina nije ušla kao konstitutivan element u neku srpski federativnu državu...I tako Srbija nije mogla ni da da ni da ukine Vojvodini autonomiju....

Vojvodina je bila konstitutivni element jugoslovenske federacije (kada je i obrazovana), a to je bilo odraz politikanstva srpskih i jugoslovenskih komunista......i to meni ništa ne znači......
Takvo je bilo i Kosovo i evo gde je sad.......

Postoje samo ekonomski razlozi

Pitanje regionalizacije i autonomije Vojodine može da se postavi samo u sklopu regionalizacije i autonomija u čitavoj Srbije...Tako bi i ostatak Srbije razumeo bolje to pitanje...

Ako se indukuje novi srpsko-vojvođanski sukob, koji bi rezultirao dogovorom o nekakvom specijalnom federativnom položaju Vojvodine unutar Srbije, meni lično više odgovara nezavisna Vojvodina, jer bi tako mi lakše rešili naše velike probleme u unutrašnjosti Srbije.......Jer ja nemam nameru da posmatram Vojvodinu kao koloniju Srbije (ili je njen integralni deo ili nije uopšte-što znači pored Beograd i Vojvodine još jedna ili dve pokrajine)
Ima nas u Srbiji koji ne mislimo da treba svi da gradimo Beograd kao grad budućnosti istočne Evrope (zabole nas za istočnu Evropu), već da malo gradimo i naše gradove....

Nekoliko forumaša ti je napisalo, zašto su svi do sada pobegli od Srbije ( monopolista tudjeg kapitala)...a to će i Vojvodina ako ova vlast ne promeni Mlohin Ustav...Ja sam Vojvodjanin...koji bi da ostane u Srbiji...ali sa full autonomijom...(prvenstveno finansijskom...a onda da se ukinu duplirana pokrajinsko-republička radna mesta)..

Ja sam građanin Srbije i nisam Vojvođanin, i nemam nikakav interes i kapital u Vojvodini, niti znam ikog ko ga ima.....niti se družim s takvim......
Ti optužuješ građane Srbije južno od Save i Dunava, da kradu građane Vojvodine,......a taj deo Srbije sve to vreme propada i propada i osiromašuje mnogo više i od Vojvodine

Ne znam šta ti znači to full-autonomija......Ako misliš kao šatro živimo u istoj državi, a nemamo nikakve veze OK, mada to možemo i u EU kao dve države..Još bi imali i dva glasa:lol:

Generalno ja se zalažem za stvaranje regija i pokrajina i za debeogradizaciju Srbije, ali je dva puta narod centralne Srbije izigran i kad su se pravile banovine u Kraljevini Jugoslaviji i pokrajine u SFRJ ( a sve pod maskom žrtvovanja za opšte jugoslovenske ili srpske interese).....Nije nikada dobio jednu pravu svoju iako to možda ponajviše zaslužuje,,,,ali koncept koji pokušavaju da nam proguraju iz Beograda i Novog Sada mi smrdi na Socijalističku Republiku Srbiju bez AP Kosova...A i političari manje više isto razmišljaju

A u takvoj državi jednostavno ne želim da živim....

Poslednja izmena:
Razumem da me mrziš, ali ja te ne mrzim zato što ne zaslužuješ toliku moju pažnju i toliku količinu emocija.

Dakle, polupismeni diletantu, ako si uopšte pročitao onaj tekst, shvatio si da Albanci na Kosovu ne žele da žive u Albaniji (Velikoj Albaniji) u daleko većoj meri nego što Crnogorci ne žele da žive u nekoj mizernoj SCG ili SRJ.

Vojvođanski pasoši ne postoje i nikada neće ni postojati.

Ja te poklopih argumentima, a ti sad repostuj nekoliko puta one tvoje mizerne i bedne SPS-ovske provokacije o drogi, ređaj gomilu smajlija i smej se samom sebi i sopstvenoj zaostalosti. Završio sam sa tobom na ovoj temi.

Oprosti,ali ti ne shvataš neke stvari!
Ko pita domaće šiptare da li žele ili ne žele?
Oni ne žele,ali ovi šiptari koji su ubačeni žele da stvore veliku albaniju.
Tu je problem.
Čak i Adem KS može da ti potvrdi ovo što ću sada da napišem:
Prošle godine na izborima glasalo je nešto iznad 30% šiptara.
Izašli su na izbore samo oni ubačeni!!!
Starosedeoci su ti koji žive teško,i oni su da ostanu u Srbiji.
Ako priznamo Kosovo biće balkanskih ratova zato što šiptari žele veliku albaniju.

Despotovina:lol: Barem je postojala a posle je tu i nastala novovekovna Srbija.....
Ne suština moje priče je da ne postoje istorijski razlozi za autonomiju Vojvodine.....Vojvodina nije ušla kao konstitutivan element u neku srpski federativnu državu...I tako Srbija nije mogla ni da da ni da ukine Vojvodini autonomiju....

Vojvodina je bila konstitutivni element jugoslovenske federacije (kada je i obrazovana), a to je bilo odraz politikanstva srpskih i jugoslovenskih komunista......i to meni ništa ne znači......
Takvo je bilo i Kosovo i evo gde je sad.......

Postoje samo ekonomski razlozi

Pitanje regionalizacije i autonomije Vojodine može da se postavi samo u sklopu regionalizacije i autonomija u čitavoj Srbije...Tako bi i ostatak Srbije razumeo bolje to pitanje...

Ako se indukuje novi srpsko-vojvođanski sukob, koji bi rezultirao dogovorom o nekakvom specijalnom federativnom položaju Vojvodine unutar Srbije, meni lično više odgovara nezavisna Vojvodina, jer bi tako mi lakše rešili naše velike probleme u unutrašnjosti Srbije.......Jer ja nemam nameru da posmatram Vojvodinu kao koloniju Srbije (ili je njen integralni deo ili nije uopšte-što znači pored Beograd i Vojvodine još jedna ili dve pokrajine)
Ima nas u Srbiji koji ne mislimo da treba svi da gradimo Beograd kao grad budućnosti istočne Evrope (zabole nas za istočnu Evropu), već da malo gradimo i naše gradove....

Ja sam građanin Srbije i nisam Vojvođanin, i nemam nikakav interes i kapital u Vojvodini, niti znam ikog ko ga ima.....niti se družim s takvim......
Ti optužuješ građane Srbije južno od Save i Dunava, da kradu građane Vojvodine,......a taj deo Srbije sve to vreme propada i propada i osiromašuje mnogo više i od Vojvodine

Ne znam šta ti znači to full-autonomija......Ako misliš kao šatro živimo u istoj državi, a nemamo nikakve veze OK, mada to možemo i u EU kao dve države..Još bi imali i dva glasa:lol:

Generalno ja se zalažem za stvaranje regija i pokrajina i za debeogradizaciju Srbije, ali je dva puta narod centralne Srbije izigran i kad su se pravile banovine u Kraljevini Jugoslaviji i pokrajine u SFRJ ( a sve pod maskom žrtvovanja za opšte jugoslovenske ili srpske interese).....Nije nikada dobio jednu pravu svoju iako to možda ponajviše zaslužuje,,,,ali koncept koji pokušavaju da nam proguraju iz Beograda i Novog Sada mi smrdi na Socijalističku Republiku Srbiju bez AP Kosova...A i političari manje više isto razmišljaju

A u takvoj državi jednostavno ne želim da živim....

zbog Tebe...i takvih političara koji razmišljaju isto kao ti...će se desiti još odvajanja od Srbije...nažalost...

zbog Tebe...i takvih političara koji razmišljaju isto kao ti...će se desiti još odvajanja od Srbije...nažalost...

Što nažalost....

Država koja ne može da obezbedi sebi unutrašnju stabilnost, minimum zajedničkog nacionalnog (ekonomskog, kulturnog, socijalnog...) interesa kod svih građana, opstanak i treba da se raspadne, a ne veštački održava.....

Нешто ме интересује... АП Војводина је настала за време Тита који је хтео да расцепка и ослаби Србију... Зашто она постоји? Какву корист имају људи који живе у Војводини од тога? Имају свој парламент к`о да су друга држава. То АП једино подстиче сепаратистичке тежње. Докле више дељења и одвајања срба?

Pa isto, zato sto je postojalo Kosovo... Da je Sloba, stvarno, mislio dobro ovom narodu, ukinuo bi granice Autonomnih pokrajna... Danas, ne mozes tek tako da ukines jednu pokrajnu, a da nemas posledice...
To su snovi lose politike, koja je mogla da bude stvarnost..

Back