"vojvodina"

• Začetnik teme Začetnik teme DeDa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sta je sa Backom?

Ovo:

663px-Greater_Croatia_01.png

Ma nemoj, a Bačka?

То нису никакве историјске тежње или претензије Хрвата, већ болесне амбиције којекаквих манијака које немају ни полуозбиљно упориште ни међу самим Хрватима. Мислим, ко их онда спречава да претендују на Београд или пола Шумадије? Или целу Црну Гору?

Тако могу и ја да објавим на интернету мапу са Бечом у Србији, и шта то доказује? Да су кроз историју Срби својатали Беч?

То нису никакве историјске тежње или претензије Хрвата, већ болесне амбиције којекаквих манијака које немају ни полуозбиљно упориште ни међу самим Хрватима. Мислим, ко их онда спречава да претендују на Београд или пола Шумадије? Или целу Црну Гору?

Тако могу и ја да објавим на интернету мапу са Бечом у Србији, и шта то доказује? Да су кроз историју Срби својатали Беч?

Protežu se kroz 19. i 20. stoleće. Ono je karta Velike Hrvatske. Nisu samo mali pojedinci kako ti misliš - sve od Anta Starčevića koji "sve hrvatsko" vidi do poluostrva Atike u Grčkoj.

Ova je tacno. Nemato nikakve veze ni sa istoriskim i bilo kojim cinjenicama.:evil::evil::evil::evil::evil:

I Bačku. Banat praktično nikada... Baranju su i uspeli.

nisu oni nikad nista osvojili nego su dobili.ovo zadnje tj.baranju definitivno je poklonio tito i njegov crtac avnojevskih granica djilas koji je tada povukao liniju izmedju vojvodine i baranje kao finale..cujem da se i danas neki djilas muva u srpskoj politici.ako je neki rod ovom predhodnom onda smo naje...li!:(

Tacno minalex, to su granice na prirodnim granicama(reka) koje nisu dobre!
evo vidis da je baranja sa donje strane omedjena dravom kao prirodnom granicom.ma bitne su tapije .postoje ne tako stari dokumenti cija je nasa baranja.tj cije je bilo i kome je dodeljeno.a stevan supljikac je bio prvi vojvoda.nego budala videla debelu plavu liniju na mapi pa povukla na dole i misli da je to=to.(Djilas)
a sad se dunav dere uz srpsku obalu i menja tok tako da se uvlaci u vojvodinu i fakticki se siri susedna drzava. ako bude sveta moze se desiti da granica bude na tisi.jos jednom pitam ko mi moze odgovoriti cija je nasa baranja u stvari?

Комунистички гледано да, јер тамо још увек владају комунисти колонисти, и који би желели да имају свој пашалук као што београдски комунисти имају свој. Само на њихову жалост Дубајић им је већ престар а Кмезић већ на другој страни, тако да имају мало прилике да то постигну..

Комунистички гледано да, јер тамо још увек владају комунисти колонисти, и који би желели да имају свој пашалук као што београдски комунисти имају свој. Само на њихову жалост Дубајић им је већ престар а Кмезић већ на другој страни, тако да имају мало прилике да то постигну..

Slazem se!

Ako na republichku vlast, ove godine, dodju "unitaristi i republikanci " kao dotichni klero-fashista - Guliverr - budi siguran da ce se Vojvodina otcepiti...

Откад је "клерофашизам" залагати се за укидање аутономије? :confused:

Колико познајем догађаје у Другом светском рату, фашисти су они који се залажу за издвајање северне Србије, а не обрнуто. Све сте испобркали, само вам клир и фашизам у глави. А да није клира (православног), не би никад било ни војводине, ал ајде...

Откад је "клерофашизам" залагати се за укидање аутономије? :confused:

Колико познајем догађаје у Другом светском рату, фашисти су они који се залажу за издвајање северне Србије, а не обрнуто. Све сте испобркали, само вам клир и фашизам у глави. А да није клира (православног), не би никад било ни војводине, ал ајде...

Pod klero-fashistima podrazumevam deo trenutne Vlade Srbije - DSS i NS, a iz opozicije SRS...Nadam se da je sad jasnije...lepo napisah u svom predhodnom postu...ako na republichku vlast dodju ...itd
A shto se tiche ...da bez klira ne bi bilo ni Vojvodine...vidim da nisi bio na nekim chasovima istorije...a da cesh uskoro izostati i sa chasova kada se pishe istorija...

Pod klero-fashistima podrazumevam deo trenutne Vlade Srbije - DSS i NS, a iz opozicije SRS...Nadam se da je sad jasnije...

Образовање наше младежи је, колико видим, на врло завидном нивоу. Ускоро ће реч "фашиста" постати најпразнија празна реч која неће ништа значити колико се већ употребљава и лепи тамо где јој није место. Ево, твој ној је фашиста.

A shto se tiche ...da bez klira ne bi bilo ni Vojvodine...vidim da nisi bio na nekim chasovima istorije...

Па неће баш бити, пре ми се чини да ти користиш празне бучне фразе без значења. Ето, лепо те питах шта се дешавало са државом Југославијом (па и војводином) када су овде заиста владали фашисти? Исто ово што и данас, само што су данас Хрватска и БиХ раздвојене државе, а у Другом рату су биле спојене.

И наравно да ћу са таквих часова писања "историје" када је у питању цепање државе (какве такве) покушати да изостанем. Ипак ми је стало до тога да ми унуци једног дана не пљују у слику.

Мислим, стављати Коштуницу и Илића у исти кош са Хитлером, Мусолинијем, Павелићем и Хортијем, то није само изругивање са жртвама Другог светског рата и тадашњих геноцидних режима, већ и злочин против памети. Разумем да такве конструкције могу да падну на памет лудом Чанку, јер их он и смишљено форсира, али да неко стварно и искрено верује у такве медијске циркузарије, то промиче мојој моћи поимања и разумевања људске психе и људске памети.

Мислим, стављати Коштуницу и Илића у исти кош са Хитлером, Мусолинијем, Павелићем и Хортијем, то није само изругивање са жртвама Другог светског рата и тадашњих геноцидних режима, већ и злочин против памети. Разумем да такве конструкције могу да падну на памет лудом Чанку, јер их он и смишљено форсира, али да неко стварно и искрено верује у такве медијске циркузарије, то промиче мојој моћи поимања и разумевања људске психе и људске памети.

Потписујем. то јест , потпуно се слажем . Не видим никакв разлог да Војводина и даље остане некаква административна целина, осим бојазни да би укидање исте , заправо дало повод аутономашима да покрену прави процес отцепљења, за који могу да добију потпуну политичку и сваку другу помоћ. Објективно , Војводина, као аутономна покраина ,у историсо-политичком смислу нема основу. Свакако не већу од Славоније, или Истре. Међутим , пошто су Хрвати прагматичнији од нас, а по питању својих интереса потпуно компактни, те узимајући у обзир и чињеницу да је Тито био њихов и да су сви њихови кадрови у КП, заправо били прикривени националисти и да су и те како водили рачуна о свом народу, а да то, са нашим КП кадровима , који су врбовани одреда из друштвеног талога,није случај, јасно је зашто је ситуација оваква.
У ***. , коликa ми је ова реченица :lol:

Ako na republichku vlast, ove godine, dodju "unitaristi i republikanci " kao dotichni klero-fashista - Guliverr - budi siguran da ce se Vojvodina otcepiti...

Ja ne pripadam ni jednoj stranci,ni jednoj ideologiji,citem,ucim i razmisljam svojom glavom..uz to sigurno je da i dosta gresim ALI pitam TE NESTO....kada koristis pojam KLERO-FASISTA umes li da nam ga detaljno i svojim recima objasnis....

Back