"vojvodina"

• Začetnik teme Začetnik teme DeDa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
toliko stvari receno . . . interesantno, kao da se tu iko od nas ista pita . . .

Vojvodina definitivno zasluzuje finansijsku i ekonomsku autonomiju, u okviru sadasnje drzave . . .
Nikako razbijanje Srbije, ili bilo kog njenog dela, neko je tu pomenuo da se ne pominje Kosovo???

Molim vas pa zar i na pitanje Vojvodine, mora Kosovo pominjati ? ? ?
Zar ne mislite da je Kosovo prodano malo pre nego je napisan onaj gorepomenuti Ustav iz '74.
Zatim je to isto Kosovo izdavano 1998. u Rambujeu, a zatim 1999. potpisani i ugovoru, da bi potpune preslo u vlasnistvo Albanaca ove godine. . . Izlisno je . . .

A misljenje o autonomiji??? Ako je Beograd imao pravo zadnjih godina od one mlecne revolucije(demonstracije i jogurt revolucija, *Demons - narod u Novom Sadu, tracije - jogurt u tetrapaku) u Novom Sadu, pustite malo Vojvodinu da proba sama da se stara o svojim finansijama, pa da vidimo, nikakva drzavna podela, samo finansije i ekonomija.

Ne, Vojvodina mora da bude Republika da bi ovakve kretene drzali sto dalje.

pa nemoj tako
Vojvodina zasluzuje autonomiju to niko ne spori
Pitanje je samo da li ce se ostati na ekonomskoj autonomiji ili ce se praviti koraci da Vojvodina dobije sve atribute drzave
ja ne vidim nista strasno da se bude deo drzave i to deo matice odakle je 70 odsto ljudi se ovde i naselilo
Pitanje moje glasi
Kako je to moguce da svi narodi koji ne zive u svojim maticama teze da se pripoje svojim maticama primer madjara albanaca koji su uzged budi receno prilicno uspesni, samo srbi ne zele da budu vezani za maticu-ne daj boze je l vec oce da odu do nje
fakat je da ova politika centalizacije ne vodi nicemu
ali izmedju takve grozne centralizacije i p[otpune autonomije da ne kazem ocepljenja postoji veliki manevarski prostor za pregovaranje
na zalost ni na jednoj ni na drugoj strani nema pravih pregovaraca
ako uzmemo da je sa nase strane cirkuzant canak ma molim vas
gde ce on nas da odvede

pitanje drzave nije trnutna stvar toga sto lose zivimo pa mislimo da nas beograd krade
pitanje drzave je mnogo komplikovanije i dugorocno posmatrano mora planski da se radi
sta vojvodjani samo kukamo za onim ustavom iz 74
a sto se to ne poglda i drugacije
taj ustav nas je doveo do korak da budemo samostalni
u tadasnjoj jugoslaviji srbija je imala 3 glasa
to je sve napravljeno politikom da se jedna drzava tada republika sto vise oslabi
ustavom iz 74 smo ladno mogli da glasamo protiv srbije
pitanje
da su sitra i dalmacija dobile svoje autonomije a imaju istorijsko mnogo vece i duze pravo od vojvodine da li bi te dve republike glasale protiv svoje drzave matice
mislim da desavanja u poslednjih 20 godina upravo govori suprotno
svakom od nasih suseda je postojao jedan interes
hrvatima hrvatska i da ne nabrajam ostale
i sta sad
mi smo poseban narod ?
Mi Vojodjani?
ija ne mislim tako mi smo isto kao i sumadinci ili ere ali imamo administrativnu granicu pa nam to daje za pravo da se busamo i pitamo gde su nasi novci
ajde da pitamo nislije da li oni imaju taj problem imaju naravno ali nemaju granicu da mal mal ucenjuju ako ne budete vi u beogrdau dobro mi cemo ocepiti

pitanje drzave nije trnutna stvar toga sto lose zivimo pa mislimo da nas beograd krade
pitanje drzave je mnogo komplikovanije i dugorocno posmatrano mora planski da se radi
to je sve napravljeno politikom da se jedna drzava tada republika sto vise oslabi
pitanje
da su sitra i dalmacija dobile svoje autonomije a imaju istorijsko mnogo vece i duze pravo od vojvodine da li bi te dve republike glasale protiv svoje drzave matice
i sta sad
mi smo poseban narod ?
Mi Vojodjani?
ija ne mislim tako mi smo isto kao i sumadinci ili ere ali imamo administrativnu granicu pa nam to daje za pravo da se busamo i pitamo gde su nasi novci
ajde da pitamo nislije da li oni imaju taj problem imaju naravno ali nemaju granicu da mal mal ucenjuju ako ne budete vi u beogrdau dobro mi cemo ocepiti

m samo ta prokleta centralizacija.da se uradi nesto kao u nemackoj.ovako i malo dete vidi da sve ode u beograd. treba prvo drzavne institucije preseliti npr u krusevac ili kragujevac

m samo ta prokleta centralizacija.da se uradi nesto kao u nemackoj.ovako i malo dete vidi da sve ode u beograd. treba prvo drzavne institucije preseliti npr u krusevac ili kragujevac

to je problem - centralizacija, ali na zalost resavanje tog problema se prolongira stalno jer uvek postoje sudbinski teska pitanja koja se resavaju iz dana u dan.
I to ce se valjda resiti kada napokon saznamo koja je i dokle je nasa drzava
problem nasih politicara je sto se stalnpo bave samo tekucom problematikom
niko o d njih nema plan za sutra za prekosutra
plan koji podrazumeva razlicite varijante na zadatu temu
stalno padamo na ispitu iz politike
da ih neko pita kako vi vidite Srbiju za 10 godina
pa nemaju pojma ni kako je vide sutra a ne da im ne daj boze postavis neko komplikovanije pitanje tipa kako vidite regione u toj nasoj zemlji
Regioni decentralizacija? nikad culi
ma jednostavno nemaju pojma
niko od njih
i zato ce me ovi sudbinski izbori preskociti

pitanje
i sta sad
mi smo poseban narod ?
Mi Vojodjani?

Тачно!
Да не кажем да плаћамо ''и на мосту и на ћуприји''! Плаћамо огромну војвођанску админитрацију која ту само нешто фигурира, а ничему не служи.
Обратиш се Покрајини, они кажу:''За то је задужена Република'', обатиш се Републици, они кажу:''То је Омнибусом пренесено у ингеренције Покрајине''', и тако те возају па не знаш више где припадаш...:(

Back