ВОЈВОДИНА КАО ПРИМЕР РЕГИЈАМА У ЕУ КАЖЕ НЕМАЧКИ АМБАСАДОР

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/3...vnog-suda-o-Vojvodini-ne-mogu-da-komentarisem
Vilhelm: Odluku Ustavnog suda o Vojvodini ne mogu da komentarišem

Ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm izjavio je danas da ne može da komentariše odluku Ustavnog suda Srbije (USS) kojom je osporeno nekoliko nadležnosti Vojvodine.
277909_hajnc-vilhelm-foto-fonet_f.jpg
- Posao nemačkog ili bilo kod drugog ambasadora nije da komentariše situaciju u Srbiji. Imamo odluku Ustavnog suda i na Vladi je sada da tu odluku implementira - rekao je Vilhelm novinarima nakon zvanične posete pokrajini.

Govoreći o današnjem susretu sa predsednicima Skupštine i Vlade Vojvodine Ištvanom Pastorom i Bojanom Pajtićem, Vilhelm je rekao da je informisan o mnogobrojnim različitim etničkim grupama koje skladno žive u Vojvodini.

- Čuo sam da je u Vojvodini u zvaničnoj upotrebi šest jezika i da se oni upotrebljavaju u parlamentu, školama i na Univerzitetu - rekao je Vilhelm i ocenio da bi Vojvodina mogla poslužiti kao model drugim regijama i zemljama u Evropi.

Kako je danas saopšteno iz Vlade Vojvodine, ambasador Nemačke je prilikom razgovora sa Pajtićem iskazao posebno interesovanje za aktuelnu političku situaciju u Vojvodini, posebno u svetlu odluka USS koje se odnose na položaj Vojvodine.

Vilhelm je izjavio da Nemačka i Srbija zajedno rade u pronalaženju rešenja za smanjenje broja lažnih azilanata, ali nije mogao da potvrdi da li će delegacija Nemačke doći u ponedeljak u Srbiju, kako bi se preciziralo šta može biti učinjeno da bi bio smanjen broj azilanata.
:super::super::super:
Нормалан Швабо.

Лепо каже прави Војвођанин историчар мр Јован Пејин, ахривски саветник и бишвши директор Архива Србијe, говорећи о актуелним приликама у северној српској покрајини.

цитат:

По Војвођанима, пардон Војвођанерима, нема мултикултурне и мулстиконфесионалне заједнице, него ми се чини да је у питању нешто, већ виђено, између два рата у Трансилванији/Ердељу када је протежирана идеја нације у ердељизму! Ову нацију Румуни су одмах одбили! Србима се сада подмеће војвођанство као друго јаје исте кукавице. Зато морам да подвучен Војводина није мађарска ствар, није хрватска нити је у питању румунска или немачка. Срби не могу да прихвате, а и неће, мађарски мит мултиетничког завичајног патриотизма што се огледа кроз израз војвођански народ, сада често употребљаван у дреки око одлуке Врховог суда. Противуставни Корхец-Пајтићев Статут или „грундгезец”, предвиђа војвођански народ кроз државотворност Војводине. Државност Војводине ствара федерацију са мањинским заједницама. Када кажемо мањинске заједнице, Срби преко Статута, Корхец-Пајтићевог „грундгезеца” нису народ, они су национална заједница, ни народ, ни национална мањина!! Зато овај Статут који је прво усвојила покрајинска скупштина 2008, па затим, због отпора у Новом Саду и Београду се „киселио”, као тесто за штрудлу, да би га 2010, „жути картел” прогурао у Народној скупштини а потом, у политичкој трци „љоснуо”, опружио колико је дуг 2012. године одлуком Уставног суда Србије.

Статут Корхец-Пајтић, за који се говорило у Новом Саду, када се појавио, да су га припремали и академици Мађарске академије наука, у ствари представља остварење тзв. „Салцбуршке изјаве” некаквих Војвођана из новембра 1958. пре првих амандмана на устав федерације 1962. године. Југославија се толико брзо развијала политички, да су јој били потребни амандмани на устав како би се развој још поспешио, односно још више убрзало њено конфедерализовање и разбијање српског националног корпуса.

„Салцбуршка изјава” коју су потписали анонимуси у Србији др Еуген Јоцић, професор Адалберт Карл Гаус и др Корнел Филиповић “првоборци за једно савремено и целисходно правно политичко решење проблема у Средњој Европи и уопште војвођанског проблема посебно” предвиђа у Војводини “српску етничку групу”. Они Срби који нису старинци, односно који нису живели на њеној територији пре 1918. године треба да буду исељени!! Како је то исељавање било, видели смо 1941. у Бачкој, Барањи и Срему како су то хортијевци и усташе спроводили. Исељавањем Срба решава се проблем у Средњој Европи, а војвођански проблем – посебно! Оволико о интернационализацији питања Војводине….

Poslednja izmena od moderatora:
Eremita, da skratim tu pricu... ako ja kao potomak iz mesovitog braka ne prihvatam separatizam Vojvodine, za mene odmah vaze nacisticki zakoni tih vojvodjanera...
Да...али ти си био толико способан и нормалан да одлучиш где припадаш....
уопште није битно на коју страну.....већ то да си одлучио,
и не малтретираш околину својим лутањима и неодлучношћу.
Неколико пута сам рекао на овоме форуму, да поштујем све Мађаре
и припаднике осталих мањина,
који Србију прихватају као своју отаџбину, који поштују њене законе,
језик....обележја.
И ЈА КАД САМ ЖИВЕО ВАН СРБИЈЕ, ПОШТОВАО САМ
СРЕДИНУ У КОЈОЈ САМ ЖИВЕО.

Да...али ти си био толико способан и нормалан да одлучиш где припадаш....
уопште није битно на коју страну.....већ то да си одлучио,
и не малтретираш околину својим лутањима и неодлучношћу.
Неколико пута сам рекао на овоме форуму, да поштујем све Мађаре
и припаднике осталих мањина,
који Србију прихватају као своју отаџбину, који поштују њене законе,
језик....обележја.
И ЈА КАД САМ ЖИВЕО ВАН СРБИЈЕ, ПОШТОВАО САМ
СРЕДИНУ У КОЈОЈ САМ ЖИВЕО.

Zivim da stvaram porodicu i da je izdrazavam, da prozivim ovaj zivot u miru, Srbin sam sto tako zelim, a inace i otac mi je Srbin, nisam davao tome neki znacaj dok ovi majmuni nisu postali agresivni..

Jednostavno njima je cilj generisanje sukoba i podela i drzanje neke tenzije.... rade za tudje interese...

Zivim da stvaram porodicu i da je izdrazavam, da prozivim ovaj zivot u miru, Srbin sam sto tako zelim, a inace i otac mi je Srbin, nisam davao tome neki znacaj dok ovi majmuni nisu postali agresivni..

Jednostavno njima je cilj generisanje sukoba i podela i drzanje neke tenzije.... rade za tudje interese...
И мене су НЕСРБИ научили да будем ВеликоСрбин.

Није хтео да коментарише одлуку УСС-а. Коректно.
Sad će oni koji su očekivali kritiku USS-a od strane švabe da kmeče danima.Oni misle da mogu da se mere sa šiptarima i da dobiju podršku jednog dela međunarodne zajednice.Ne shvataju da Vojvodina nije bitna u geostrateškom smislu kao Kosovo npr.

Sad će oni koji su očekivali kritiku USS-a od strane švabe da kmeče danima.Oni misle da mogu da se mere sa šiptarima i da dobiju podršku jednog dela međunarodne zajednice.Ne shvataju da Vojvodina nije bitna u geostrateškom smislu kao Kosovo npr.

А и аутономаши не дају пара к'о Албанци...

Vojvodina-30 nacija na jednom mestu, a u miru zive. Svaka cast :)
U stvari, svako ko je hteo mir sa Srbima, imao je to.

Јесте то скоро 30 нација, али кад гледаш процентуално само се Срби и Мађари издвајају као већи народи.
Осталих појединачно има мање од 3%...

Back