Vojska - mentalna vezba

Pa da to naravno i uvek i u velikoj meri treba da se koristi. Samo što je to na nivou kampanje i konkretne postavke stvari a ovde pričamo čisto tehničko-taktički deo na bojnom polju :) Takodje je bitno i po kom su stilu jedinice opremeljene i kakve su. Ovo sa ovim strelcima silnim i kopljima mi vuče na Aziju dosta , pogotovu konji strelci :) Meni se od svih najviše svidjaju Normani, Danci i Nemcii po fazonu uopšte i nekako mi se čine najzgodniji za moj način razmišljanja. Mada ko kako voli i zgodno mu :)

Normani?! Nemci?! Po principu, skupi vitezove, oklopi ih, pa neka jurnu...
nzm...meni su blize turske vojske... Strelci, pesadija, laka konjica... udari i povuci se, dezorganizuj XD

Normani?! Nemci?! Po principu, skupi vitezove, oklopi ih, pa neka jurnu...
nzm...meni su blize turske vojske... Strelci, pesadija, laka konjica... udari i povuci se, dezorganizuj XD

Ne , baš suprotno :) Jaka pešadija ,pokretna i fleksibilna to je ono što je bitno kod njih... Ovo sa vitezovima u oklopima i konjima je romantičarsko vidjenje , ali prava krljačina je u pešadiji bez koje nema jake vojske. Znači nema jake vojske bez jake pešadije, nema tu šta... :) Na primer kad sam igrao TW koji je simulacija ove priče koju vodimo ovde zgodna je kombinacija teške pešadije , sa mobilnim i brzim šok trupama sa sekirama i štitovima ili nekim dvorukim oružjem koji su po bokovima ili kako god sa podrškom lake konjice i malo strelaca i to je to. :) Uglavnom je to taj recept , mada sve zavisi do situacije :)

To, Turci su isto azijska vojska kao i mongoli itd.. Kod njih najviše smaraju strelci na konjima :)

Back