Vojni rok 2020

NikolaCCC

Početnik
Poruka
14
Zdravo, interesuje me sluzenje vojnog roka, imam 19 godina i voleo bih posle fakulteta za par godina da odsluzim vojni rok. Interesuje me da li je moguce da se izabere rod vojske u kom bih sluzio. Posto me ludo interesuju tenkovi voleo bih na tenkovima da sluzim, pa mozda jednog dana i da se zaposlim ako nemam priliku na drugom mestu ovde u zemlji. Kakve su procedure i mogucnosti bez ikakve veze?

Logicno kad je dobrovoljan, nesto ih nauce samo je pitanje sta je za koga osnovno
Ako su govorili strucni i da je 6 meseci malo , sta mislis da ce za 3 da nauci ?
Knjigu nece drzati kao mi koji smo imali VES za npr mehanicara ...
Ah da osnovno ... strojev korak mozda da uvezba ... rasklopi i sklopi pusku ... trcanje , poligon ...
Tanko druze.

Vojska nam je kao i drzava okupirana.
Vojskom nam upravlja CIA.
Sanse da se ostvaris u Srbiji su ravne naucnoj fantastici.
Ne zelim da te savetujem o promeni drzavljanstva to je licna odluka i stvar pojedinca. Teze je i lepse kao Srbin.
Mozda i pronadjes nacin ako zivis jedes i udises tenk. Samo hrabro napred. Bravo.

Ako su govorili strucni i da je 6 meseci malo , sta mislis da ce za 3 da nauci ?
Knjigu nece drzati kao mi koji smo imali VES za npr mehanicara ...
Ah da osnovno ... strojev korak mozda da uvezba ... rasklopi i sklopi pusku ... trcanje , poligon ...
Tanko druze.
Steta... Interesovale su me dosta oklopne jedinice ali ako je ta obuka tako tanka, onda to moze i kuci da se nauci...

Vojska nam je kao i drzava okupirana.
Vojskom nam upravlja CIA.
Sanse da se ostvaris u Srbiji su ravne naucnoj fantastici.
Ne zelim da te savetujem o promeni drzavljanstva to je licna odluka i stvar pojedinca. Teze je i lepse kao Srbin.
Mozda i pronadjes nacin ako zivis jedes i udises tenk. Samo hrabro napred. Bravo.
Pa jeste, generalno je cela situacija doooosta gusta. Nema potreba za menjanjem drzavljanstva iskreno, i da hocu nemam gde,kad bih imao priliku da radim u inostranatvu prihvatio bih, ali da menjam prezime nikad...

za 3 ne ocekuj nista od toga ...
Imas buvljake ako nemas pare pa lovi knjige koje sa bave tom tematikom.
Vecina ih je iz SFRJ perioda , ima dosta o tome.
Ima vec i vise nego dovoljno na netu ako se trazi gde treba, nego eto interesovalo me je da se oprobam malo i uzivo ako je moguce vec, ali sta je tu je...mozda ako se desi neko cudo da se vratimo na noge pa mozda i bude mogucnosti 😂

Treba da vrate vojni rok obavezni za sve ... propada nam omladina sve vise vucebatina, klosara i narkomana.

Drzava nam nestaje.

Narod bezi odavde ... nema perspektive ...

Barem na 6 meseci da vrate , to je minimum!
narod ne bezi zato sto nema vojnog roka, a nisu ni narkomani zbog vojske
odrobija tih 6 meseci i posle ce da radi sve sto bi i inace radio
i vojska nije bas normalno okruzenje znam neke koji su se ubili jer nisu mogli da izdrze to okruzenje

narod ne bezi zato sto nema vojnog roka, a nisu ni narkomani zbog vojske
odrobija tih 6 meseci i posle ce da radi sve sto bi i inace radio
i vojska nije bas normalno okruzenje znam neke koji su se ubili jer nisu mogli da izdrze to okruzenje
Pa jasan pokaztelj slabe drzave je odsustvo vojske ... sve nam je manja i bednije opremljena.
Uz ekonomiju naravno da treba i da jaca vojska i vojna industrija ... mi danas imamo slab brend.
A belezimo sve vise vucibatina i klosara koji rade za mafiju na stadionu ... izvini molim te ali to nisi imao pre ... a labilnih ce uvek biti , vojska ih nece sigurno uciti da je droga resenje ...

Svajcarska, Holandija, Nemacka sve bez obaveznog vojnog roka, a svetske sile. Problem je nedostatak drzavne ekonomije koja utice na finansijsko stanje gradjana sto direktno utice na moral mladih. Korupcija i odsustvo pravog obrazovanja takodje igraju veliku ulogu u stanju drzave...sve u svemu, 6 meseci u kasarni nece nikog ko nije covek u dusi i glavi napraviti na coveka...ali obrazovanje i bolji standard zivota hoce...
Pa jasan pokaztelj slabe drzave je odsustvo vojske ... sve nam je manja i bednije opremljena.
Uz ekonomiju naravno da treba i da jaca vojska i vojna industrija ... mi danas imamo slab brend.
A belezimo sve vise vucibatina i klosara koji rade za mafiju na stadionu ... izvini molim te ali to nisi imao pre ... a labilnih ce uvek biti , vojska ih nece sigurno uciti da je droga resenje ...

ukratko nisi u pravu

Postujem misljenje
Vezano za to sto sam gore rekao
nije nas najveci problem vojska niti je danas bitno da li znas da pucas kad mogu da odnesu planetu u vazduh jednim klikom na dugme
a one price da nisi covek dok ne sluzis vojsku, da te vojska disciplinuje to nema veze s vezom kao sto rekoh radices sta god ti hoces neces ti sigurno sa 70 godina biti bolji covek zato sto si 6 meseci radio ono sto ti je neko naredjivao a 50 godina radis sta ti hoces
to ti je kao npr profesionalni sportisti sto treniraju svaki dan vise sati dnevno pa kad prestanu time da se bave predju u kafane, vece su sanse da im se smuci to sve nego da ce ceo zivot da radi ne znam sta
ko hoce da se drogira drogirace se kad odsluzi rok i tu vojska ne moze da pomogne vrlo prosto

Imaš ove simulacije tenkova po netu . Ako ti je do toga. Odakle ovi amerikanci upravljaju dronovima po Siriji Iraku Avganistanu , pa sede u Recaro sedištima i rokaju ove arape iz Arizone npr.

Imaš ove simulacije tenkova po netu . Ako ti je do toga. Odakle ovi amerikanci upravljaju dronovima po Siriji Iraku Avganistanu , pa sede u Recaro sedištima i rokaju ove arape iz Arizone npr.
Znam, igram bas dugo war thunder, ali eto interesovalo me da li bih mogao da se oprobam i u realnosti kao tenkista, jer znam da je moj otac npr sluzio u padobranskoj kao mladic, tako da sam predpostavio da postoji i ova mogucnost.

Treba da vrate vojni rok obavezni za sve ... propada nam omladina sve vise vucebatina, klosara i narkomana.

Drzava nam nestaje.

Narod bezi odavde ... nema perspektive ...

Barem na 6 meseci da vrate , to je minimum!
Ja sam bacio godinu u vojsci,narusio zdravlja,i ko mi je rekao hvala?Niko...
Sam se lecio i izlecio,sam sve postigao dalje u zivotu.
Narkomani koji su bili sa nama su i u vosci bili narkomani,pijanice takodja.Nije ni malo uticala na njih da se promene.
Saljacka politika da je covek samo onaj ko je sluzio je u proslom veku,jos se jedino zadrzala kod nas i kod Rusa.

Back