Vojne penzije i stanovi za vojne penzionere

najmanje ćeš izgubiti ako ne razmišljaš o drugim stvarima. Ja sam bio u sred pregovora za kupovinu kuće i opterećen time nisam na vreme kupio a evro skočio za dva dana 2,75 dinara pa sam izgubio oko 55.000 dinara na razlici u kursu. Savet: ne čekati puno. Razgovarati sa menjačima u vašem gradu (jačim menjačima) i imati njihove brojeve pri ruci. Ja sam pri podizanju novca imao najbolju ponudu od 101,50 ali sam za par minuta razgovora telefonom sa menjačima uspeo da od jednog izvučem ponudu na 101,10 što je tog dana bila ušteda od 8.000. Bez obzira što sam prethodno, zbog svoje gluposti, izgubio preko 55.000 dinara. Ali, ipak sam završio posao. Kupio sam kuću, na 7,5km od centra grada, još malo pa završenu, od 170 kvadrata sa 10a placa pod voćem. Naravno, struja, voda. Prezadovoljan sam. Više ne razmišljam o tome kad ću kiriju...kad će UTS...da li će ga biti...Za mesec dana se useljavam. Samo da pre toga nabavim 3-4.000 eura da završim ovo što je preostalo.

БРАВИСИМО ПЕРО, СВЕ ЧЕСТИТКЕ И НЕКА ЈЕ СА СРЕЋОМ И ДУГ ЖИВОТ ТЕБИ И ТВОЈИМА , САДА СИ СВОЈ НА СВОМЕ, СВЕ НАЈБОЉЕ ПРИЈАТЕЉУ !!!!!!!!!

poz GAGE07
Hvala za nacrt i primedbe.
Problem sam delimicno resio, uspeo sam da podnesem zahtev za resavanje stambenog pitanja tako da sad cekam odgovor tj resenje.
kako nisam podneo zahtev do sada???????????????????? to se i ja pitam. zato sto sam imao "DOBRE I BRIZNE PERSONALCE", kad sam pocinjao da radim, koji su mi predocili sta me sleduje a sta ne. al nema veze, sto je bilo bilo je, sad sam uspeo da resim taj problem i guram dalje.

Za Gage07
Da li je u medjuvremenu dosao neki novi nacrt Pravilnika za stanove, tj. noviji od onog koji si mi poslao sa komentarima. Veliki pozdrav

POZDRAV za kolegu RAJEVSKOG, mogu odmah da ti kažem da drugi nacrt novog Pravilnika, postoji i on se razlikuje u odnosu na prvi jer su neke primedbe usvojene, pogotovo koje se odnose na starost članova porodice (dece), i podovanje članova porodice, ali je jako teško doći do njega i steći uvid. Planirano je da se novi Pravilnik usvoji do kraja juna meseca od starne Vlade i stupi na snagu početkom jula meseca, ali ti ne mogu tvrditi da će biti tako.

Stanovi koji su predvidjeni da se dele po garnizonima su već u proceduru i ODLUKA Ministra je već istaknuta na sajtu, tako da se već zna koliko stanova pripada svaku strukturu-kategoriju, odnosno listi prioriteta. Ovde je u Nišu je predvidjeno da se podeli najveći broj stanova (57) i već se zna gde se nalaze ti stanovi a pretežno su novo izgradjeni stanovi .

Što se tiče novog Pravilnika, bilo je reči i dato obećanje da će nakon donete Odluke, pre dostavljanja Vladi na usvajanje, PUSTI u JAVNU DEBATU sa mogućnošću davanja PRIMEDBI i PREDLOGA , ali da li će to tako biti videćemo, ja se bojim da ni to neće ispoštovati. POZDRAVLJAM te i ČUJEMO se !!!

ZA GAGE07 i ostale koji nesto znaju u vezi JNP
Interesuje me dali neko ima nekakvu informaciju u vezi JNP. Naime ja sam u udruzenju u Leskovcu predao papire sredinom ili krajem decembra, a oni su te papire odneli za BG negde u feb. Od JNP ni traga ni glasa a na broj, koji stoji da se zove u vezi JNP, se niko ne javlja. Javili su se u feb kada su mi i rekli da su tek dobili te papire, i rekli su da zovem krajem maja,zvao jesam ali nema javljanja. Inace moja je penzija 29500 dinara, cetvoroclana smo porodica, supruga nigde ne radi. Interesuje me dali ja imam pravo na JNP?

ZA GAGE07 i ostale koji nesto znaju u vezi JNP
Interesuje me dali neko ima nekakvu informaciju u vezi JNP. Naime ja sam u udruzenju u Leskovcu predao papire sredinom ili krajem decembra, a oni su te papire odneli za BG negde u feb. Od JNP ni traga ni glasa a na broj, koji stoji da se zove u vezi JNP, se niko ne javlja. Javili su se u feb kada su mi i rekli da su tek dobili te papire, i rekli su da zovem krajem maja,zvao jesam ali nema javljanja. Inace moja je penzija 29500 dinara, cetvoroclana smo porodica, supruga nigde ne radi. Interesuje me dali ja imam pravo na JNP?

POZDRAV VLADICI 3007, imajući u vidu da ti je potvrdjen prijem dokumenata sa zahtevom za JNP, trebaš imati u vidu da će ti provera revizijskih okomisija u stambeno i fond sovo trajati najmanje 2-3 meseci a ponekad i više, moraćeš da budeš strpljiv. JNP te pripada, sa tako malom penzijom i četvoročlanom porodicom. Moja su saznanja da je u fondu obezebdjen novac za 1.200 zahteva i da će to pitanje biti rešavano do kraja 2011. godine i da će se nastojati da svi koji podnesu zahtev budu rešeni . Takodje, ti savetujem da stalno ili češće odlaziš u UVPS Leskovac i postavljaš pitanje svog zahteva, maltene im dosadiš, kako bi uspeo, jer veruj mi od VRHA pa sve do NAJNIŽEG svi se ponašaju neodgovorno, neljudski i pređi brigo na drugoga, ZATO PITAJ-TRAŽI ako želiš da te reše, veliki pozdrav i ČUJEMO se !!!!

Poslednja izmena:
POZDRAV VLADICI 3007, imajući u vidu da ti je potvrdjen prijem dokumenata sa zahtevom za JNP, trebaš imati u vidu da će ti provera revizijskih okomisija u stambeno i fond sovo trajati najmanje 2-3 meseci a ponekad i više, moraćeš da budeš strpljiv. JNP te pripada, sa tako malom penzijom i četvoročlanom porodicom. Moja su saznanja da je u fondu obezebdjen novac za 1.200 zahteva i da će to pitanje biti rešavano do kraja 2011. godine i da će se nastojati da svi koji podnesu zahtev budu rešeni . Takodje, ti savetujem da stalno ili češće odlaziš u UVPS Leskovac i postavljaš pitanje svog zahteva, maltene im dosadiš, kako bi uspeo, jer veruj mi od VRHA pa sve do NAJNIŽEG svi se ponašaju neodgovorno, neljudski i pređi brigo na drugoga, ZATO PITAJ-TRAŽI ako želiš da te reše, veliki pozdrav i ČUJEMO se !!!!

ZA GAGE07
Rado bih da odem do udruzenja ali ja sam uzeo onih 20000e i kupio ovde stan u Nisu tako da nisam u mogucnosti. Hvala Vam na odgovoru

JNP
Za sve one koji su trazili JNP a nisu dobili odgovore, ja sam zahtev za JNP podneo jos sredinom ili krajem dec 2010 neznam tacno ali nisam dobio odgovor. Drugar je pre dva meseca podno zahtevi juce je iso u udruzenje da proveri za nas dvojicu sta je sa time. Rekli su mo da do kraja godine treba da nam stigne obavestenje dali smo prosli neku komisiju za JNP ili ne.

BOZDRAV do BAKIJA, tvoje pitanje vezano za rešavanje stambenog problema invalidskih penzionera je već postavljeno kao primedba i dat je predlog da predvidjena ograničenja koja su predložena a mislim na potrebne godine efektivnog staža u VS, NE VAŽI za vašu kategoriju.

Da li će biti usvojen, to ti ne mogu reći, jer evo danas je 01.07.2011. godine a konačna verzija nacrta novog Pravilnika, kako je bilo najvljivano, nije puštena u javnu raspravu, što u neku ruku nagoveštava da neće ni biti javne rasprave, odnosno mogućnost da ista bude dostupna svima nama pa makar i preko Udruženja i omogući da se daju primedbe i predlozi.

Verovatno će isti , tokom jula izaći i stupiti na snagu, po kome bi trebalo podeliti preko 200 stanova za koje već postoji ODLUKA Ministra . Videćemo ?????

Što se tiče , presude, drago mi je što si istu istakao na forumu, jer ovde u Nišu kruže nezvanične informacije da su donete PET negativne presude, nezna se za koja lica i koje advokate. Ova presuda će biti predmet rasprave na današnjem sastanku članova GO UPPS Niš sa advokatima koji vode naše slučajeve za 11,06 % sa ciljem da se dogovorimo o daljim PRAVNIM merama i aktivnostima na podnošenju žalbi .

Letimično sam istu pogledao i mogu ti reći da PRESUDA još jednom pokazuje i dokazuje da je SUDSTVO na strani TUŽENIKA zbog velikog pritiska IZVRŠNE VLASTI ili DEO te VLASTI, sa ciljem da nam se ne prizna to pravo i pored VELIKOG broja donetih presuda u našu korist i DVE već naplaćene (Užice i Niš), tako da time nije nam UGROŽENO samo PRAVO već i USTAVNA i MEDJUNARODNA LJUDSKA PRAVA, stvarajući od nas posebnu kategoriju i populaciju u odnosu na MILIOiPETSTO hljada penzionera kojima je to pravo priznato i isplaćeno od strane RF PIO RS tokom 2008. godine .

Nakon sastanka, ovih dana, kada budem izneo stavove i razmišljanja advokata na forumu, čujemo se i možemo prokomentarisati sve . POZDRAV tebi I SVIM KOLEGAMA !!!!

Poslednja izmena:
Ja sam ugovor potpisao 28.juna a pare su mi legle vec danas,posle 2 dana. Da covek ne poveruje. Ali ne mogu da verujem da u toj transakciji novca neko uzima 1 posto od uplacenog novca. a to je po danasnjem srednjem kursu oko 200 evra. Pa zar nije to malo mnogo.
To mi nije bas najasnije pa molim kolege kojima je isto uplacen novac da mi odogovore dali je i njima uzet taj 1 posto od predvidjene sume.
Unapred hvala na odgovoru

VELIKI POZDRAV za STEFANA63, SAŠU i SNEŽU1972,

tačno je da poštanska štedion ica uzima po 1% ali NEMAJU PRAVO na to. U cilju povratka novca, MORATE PODNETI ZAHTEV i zahtevate da vam se povrati novac. Ja sam to uradio i meni su POVRATILI novac.

Novac koji su mi uplatili za razliku duga od 2004.-2007. godine, zaračunali su taj 1%. Međutim, podnetim zahtevom, novac poštanska štedionica mi je vratila i uplatila na tekućem računu.

U vašem slučaju treba samo da zamenite "Na osnovu Sudskog rešenja.......", treba ukucati ; ....na osnovu "Ugovora o ......... br. ....... od ......" !!!!!!!!!!!!

UKOLIKO želite mogu vam poslati obrazac ZAHTEVA, da isti dostavite PŠ, to vas ništa ne košta, pokušajte. POZDRAVLJAM VAS i ČUJEMO se !!!!

Poslednja izmena:
VELIKI POZDRAV za STEFANA63, SAŠU i SNEŽU1972,

tačno je da poštanska štedion ica uzima po 1% ali NEMAJU PRAVO na to. U cilju povratka novca, MORATE PODNETI ZAHTEV i zahtevate da vam se povrati novac. Ja sam to uradio i meni su POVRATILI novac.

Novac koji su mi uplatili za razliku duga od 2004.-2007. godine, zaračunali su taj 1%. Međutim, podnetim zahtevom, novac poštanska štedionica mi je vratila i uplatila na tekućem računu.

U vašem slučaju treba samo da zamenite "Na osnovu Sudskog rešenja.......", treba ukucati ; ....na osnovu "Ugovora o ......... br. ....... od ......" !!!!!!!!!!!!

UKOLIKO želite mogu vam poslati obrazac ZAHTEVA, da isti dostavite PŠ, to vas ništa ne košta, pokušajte. POZDRAVLJAM VAS i ČUJEMO se !!!!

GAGE,molim te pposalji mi taj zahtev na stefa63@open.telekom.rs
Unapred zahvalan

I meni su uzeli 1% ali su mi u fondu SOVO rekli da PS nema pravo da mi uzme proviziju na taj novac i rekli su mi da im dam ugovor pa da PS zove centralu u Beogradu.

Hvala na odgovoru. Ko vam je u fondu rekao da nemaju pravo i ako ste dali ugovor da PS iz vaseg grada zove centralu u BGD,sta je na kraju bilo?
-vratili vam novac ili je postupak jos u proceduri?

Back