Vojne penzije i stanovi za vojne penzionere

https://www.facebook.com/dragan.sutanovac je bio gost kod Marica u emisiji Cirilica rekao je da vrlo rado odgovara na pitanja postavljena u porukama na FB KOJA SU INTERESU VOJSKE ....ima dva profila ....ja sam vrlo blizu na listi pa se malo dvoumim da se ne naljuti na nas ...ali mozda je i bolje da mu posaljemo poruku sta je obecao na pocetku godine..... veceras pravim novi profil pa cu poslati poruku na oba dva profila pa videcemo sta ce reci ...ima 2 profila ..POZZ

Poslednja izmena:
https://www.facebook.com/dragan.sutanovac je bio gost kod Marica u emisiji Cirilica rekao je da vrlo rado odgovara na pitanja postavljena u porukama na FB KOJA SU INTERESU VOJSKE ....ima dva profila ....ja sam vrlo blizu na listi pa se malo dvoumim da se ne naljuti na nas ...ali mozda je i bolje da mu posaljemo poruku sta je obecao na pocetku godine..... veceras pravim novi profil pa cu poslati poruku na oba dva profila pa videcemo sta ce reci ...ima 2 profila ..POZZ
"Očekujem da u prvim mesecima ove godine oko 300 vojnih penzionera koji nemaju trajno rešeno stambeno pitanje potpišu ugovore o bespovratnim kreditima", istakao je ministar. Slagao nas je kao 1+1! U aprilu ce biti zasedanje 17.IV i biće odobreno 7 kredita.

***** Posto je moj prvi post zadrzan neko vreme i objavljen u trenutku kad se nasao hronoloski ispred vec dosta objavljenog teksta, ponavljam poruku u nadi da nece ostati neprimecena *****

Nosilac sam stanarskog prava nakon smrti supruga, penzionisanog AVL, a oboje smo premešteni 1991. na službu u Beograd gde nam je dodeljen privremeni smeštaj u Hotelu Bristol (sa 5 zvezdica - barem kad je cena koju nam naplaćuju "za usluge" u pitanju).

Tuženi (Ministarstvo Odbrane), dostavilo ni je 03.04.2012. obaveštenje o oslobađanju te smeštajne jedinice, u kojoj punih 21 godinu čekam da mi reši stambeno pitanje, iako se već Upravni Sud u više navrata izjasnio povoljno za mene, poništavajući Rešenje MO o prestanku prava na Zaključak za stan.

U krajnje subjektivnom tonu, sa datim rokom za iseljenje do 18.04.2012., MO pokušava preduhitriti konačno rešavanje pitanja koje je mojom žalbom ponovo došlo Upravnom Sudu na rešavanje, po treći put.

Molim vas da mi kažete ako znate, da li postoji limit koliko puta MO može ponovno osporavati meni povoljnu presudu Upravnog Suda i vraćati predmet na početak, po praktično istim osnovama za koje su mu već ranije bili dostavljani dokazi u moju korist, bez ikakvih novonastalih okolnosti? Pitam pošto sam jedina strana u postupku kojoj vreme ne radi u korist. Urgenciju Upravnom Sudu zbog ovoga sam već podnela.

Unapred zahvalna na podršci ...

Pre 2 godine podneo sam zahtev FSOVO za usklađivanje i isplatu penzije za 11,6% i nikad nisam dobio odgovor na zahtev pa nisam mogao ni da podnesem žalbu drugostepenom organu. Moje pitanje je: Kako i kome da tužim Državu radi isplate i usklađivanja penzije za 11,6%. Čujem da su neke kolege u Novom Sadu dobili već presude 1-stepenog suda i da su naplatili zaostatke. Molim kolege da mi kažu šta da radim i kako i da li je istina da postoje pravovaljane presude za 11,6%.

Pre 2 godine podneo sam zahtev FSOVO za usklađivanje i isplatu penzije za 11,6% i nikad nisam dobio odgovor na zahtev pa nisam mogao ni da podnesem žalbu drugostepenom organu. Moje pitanje je: Kako i kome da tužim Državu radi isplate i usklađivanja penzije za 11,6%. Čujem da su neke kolege u Novom Sadu dobili već presude 1-stepenog suda i da su naplatili zaostatke. Molim kolege da mi kažu šta da radim i kako i da li je istina da postoje pravovaljane presude za 11,6%.

PRIJATELJU, napiši svoj e-mail preko jeg mogu da ti pošaljem sve šablonske obrasce i presude koje su naplaćene, a nakon uvida u sve to ti sam odluči, POZDRAVLJAM te !!!!!!!!!!!!!!!

Nosilac sam stanarskog prava nakon smrti supruga, penzionisanog AVL, a oboje smo premešteni 1991. na službu u Beograd gde nam je dodeljen privremeni smeštaj u Hotelu Bristol (sa 5 zvezdica - barem kad je cena koju nam naplaćuju "za usluge" u pitanju).

Tuženi (Ministarstvo Odbrane), dostavilo ni je 03.04.2012. obaveštenje o oslobađanju te smeštajne jedinice, u kojoj punih 21 godinu čekam da mi reši stambeno pitanje, iako se već Upravni Sud u više navrata izjasnio povoljno za mene, poništavajući Rešenje MO o prestanku prava na Zaključak za stan.

U krajnje subjektivnom tonu, sa datim rokom za iseljenje do 18.04.2012., MO pokušava preduhitriti konačno rešavanje pitanja koje je mojom žalbom ponovo došlo Upravnom Sudu na rešavanje, po treći put.

Molim vas da mi kažete ako znate, da li postoji limit koliko puta MO može ponovno osporavati meni povoljnu presudu Upravnog Suda i vraćati predmet na početak, po praktično istim osnovama za koje su mu već ranije bili dostavljani dokazi u moju korist, bez ikakvih novonastalih okolnosti? Pitam pošto sam jedina strana u postupku kojoj vreme ne radi u korist. Urgenciju Upravnom Sudu zbog ovoga sam već podnela.

Unapred zahvalna na podršci ...

]POZDRAV GOSPOĐI, moliio bi vas da mi objasnite[/SIZE], da li ste premešteni u Beograd kao porodica sa nerešenim stambenim pitanjem ili ste posedovali stan u bivšim Republikama odnosno mesto službovanja vašeg supruga.

Da li je vaš suprug nakon dolaska u Beogradu u svojoj jedinici PODNOSIO molbu-zahtev za rešavanje stambenog pitanja bez obzira što ste dobili privremeni smeštaj u hotelu Bristol. Ovo je veoma bitno iz prostog razloga što je u prethodnim Pravilnicima bila obaveza svih nas da to urade, posebno kada je stupio na snagu Pravilnik od 1995. godine i prestalo sa praksom da se Odlukama ili Naredjenjima reguliše kako i na koji način će biti rešavano stambeno pitanje starešina i penzionera, jer Pravilnik od 1991. godine nakon raspada države SFRJ nije ni mogao imati neku važnost u datim situacijama i uslovima pod kojima smo tada živeli.

Sve ovo me interesuje jer vidim da se sporite pred UPRAVNIM SUDOM za dobijanje ZAKLJUČKA za priznavanje prava na stan . Upravni sud, gospođo, ukoliko nakon dve donetih svojih presuda, MO ne ispoštuje MOŽETE zahtevati da to URADI Upravni sud i DONESE rešenje o priznavanju prava na . POKUŠAJTE TO SADA DA IZBOKSUJETE od strane UPRAVNOG suda . Takodje bi vam savetovao da u ovakvim okolnostima angažujete i advokata jer mislim da će vam situacija biti teška i zakomplikovana. Vidim i dobro je što ste dostavili URGENCIJU premda neznam šta ste zahtevali ali verujem da ste istom upozorili UPRAVNI sud na hitno donošenje svoje odluke zbog svega onoga što je preduzeo ministar oko vašeg iseljavanja .

Takodje se konsultujte kod advokata da DOBIJETE i PRAVNU zaštitu zbog donetog i uručenog vam rešenja MO o iseljavanju, obzirom da ste u sudskom postupku, moralo bi sve to da se odloži do okončanja i donošenja presude Upravnog suda . Ovo vam savetujem jer vi niste prvi slučaj koji je imao takve probleme uz primenu sile od strane VS/MO, koje su i dovele do porodične tragedije i samoubistva .

Nisam dovoljno upoznat sa vašom situacijom i zato vam savetujem da tražite pravnu zaštitu od advokata jer je MO u više navrata pokazao ignorisanje Zakona i propisa, POZDRAVLJAM VAS i SREĆNO !!!!

]POZDRAV GOSPOĐI, moliio bi vas da mi objasnite[/SIZE], da li ste premešteni u Beograd kao porodica sa nerešenim stambenim pitanjem ili ste posedovali stan u bivšim Republikama odnosno mesto službovanja vašeg supruga.

Poštovani gospodine, najlepše se zahvaljujem na trudu koji ste uložili u kasne sate,
da bi mi pomogli u ovim teškim vremenima za mene i moju porodicu
.

Daću vam više elemenata o svim okolnostima koje su se izdešavale u ovih 21 godinu izgubljenog porodičnog života, mada mi nije namera da vas opteretim previše mojim slučajem. Ipak, znam da će mnogi prepoznati sebe na mom primeru.

U Karlovcu smo imali na korišćenje 2,5 soban stan, a Zahtev za dodelu stana u Beogradu dostavio je Stamb.organ iz Karlovca, koji je u Beogradu VP 1313 zaprimljen 14.08.1991. Ja sam došla u oktobru i počela raditi u Komandi grada u finansijskoj službi, a suprug iz zarobljeništva 13.12.199l. i po oporavku postavljen na dužnost u Ralji.

Suprug je penzionisan 1993. sa 30 godina staža, a ja 1998. i tada je prestao primati UTS.
1998.g. su nam predmet stavili u mirovanje, jer naš stariji sin kao v/o i apsolvent na med. fakultetu u Zagrebu nije mogao dobiti vizu niti preći granicu, nego je vojno angažovan od strane hrvatskih snaga u ambulanti u Karlovcu. Po završetku studija zapošljava se u Bolnici i pomoću humanitarnih organizacija uspeva sa MORH-om dobiti Ugovor o korišćenju stana koji je vlasništvo RH, dok smo mi zbog istog dobili sudsko Rešenje od 09.01.1996. o oduzimanju stana i „iseljenju ljudstva i stvari.“ Dakle, 1998.g. sin je došao prvi put u Beograd i na sudu dao izjavu da stambeno pitanje ne želi rešavati sa porodicom, a to na zahtev Stambenog organa.

Zaključak za 3-soban stan dobili smo 19.01.2001. Suprug je preminuo 26.01.2004., a 18.06.2004. ukinut mi je Zaključak za stan. Obrazloženje: izmena Pravilnika i kredit za 19 m2 stamb.prostora, jer mi se sad stavlja u vlasništvo 2,5 soban stan u Karlovcu. Naravno, to nisam prihvatila jer nemam niti vlasništvo niti pravo stanovanja i ponovo krenula sa žalbama. Pošto su mi ukinuli pravo na žalbu, počinjem ponovo sa tužbama i tako do dan-danas.

Iz Hrvatske sam donela sve potvrde da nemam ništa u vlasništvu, kako tamo, tako ni u Srbiji.

Presude povoljne za mene su gotovo sve, a to je Vrhovni Vojni sud – 1 presuda još 2002., zatim Vrhovni sud Srbije – 3 presude i Upravni sud - 3 presude.

U Upravnom sudu je na rešavanju tužba od 07.10.2010. za koju sam dala Urgenciju sa dokazom za iseljenje i stupila telefonom u vezu sa sutkinjom u Veću sudija kod koje se nalazi moj predmet. Protiv iseljavanja advokat je podneo za nas Krivičnu prijavu protiv direktora VU Dedinje i Tužbu Prvom osnovnom sudu.

Poštovani gospodine, iskreno se zahvaljujem na podršci u vašem odgovoru i rečima ispisanim velikim slovima koje me obavezuju da ne popustim.

Primite izraze mog poštovanja i izvinjavam se što sam malo odužila ...!

Evo Djelic spominje u Utisku Nedjelje da je Ministar Sutanovac resio 5000 stambenih tegoba????????????
Jel u to ulazimo i mi koji smo na spisku od 92ge i nepomeramo se, takozvana obicna buranija, ona najmirnija koja posteno ceka, i jesu li to ovih 300 junaka spartanaca sto uzese aka prijavise se za kredit onaj rmdbrbrbbbb.....???????????????????????

Cudo koliko neki ljudi lazu iz demokratske divizije!!!!!!!!!!!

:lol:
Evo Djelic spominje u Utisku Nedjelje da je Ministar Sutanovac resio 5000 stambenih tegoba????????????
Jel u to ulazimo i mi koji smo na spisku od 92ge i nepomeramo se, takozvana obicna buranija, ona najmirnija koja posteno ceka, i jesu li to ovih 300 junaka spartanaca sto uzese aka prijavise se za kredit onaj rmdbrbrbbbb.....???????????????????????

Cudo koliko neki ljudi lazu iz demokratske divizije!!!!!!!!!!!

Back