Vojne penzije i stanovi za vojne penzionere

Сасвим случајно налетим на пост и стварно ме одушеви јер видим да има још људи као ГаГе 07 који прате ова дешавања око ово мало цркавице и који оће да истерају на чистац око ових игара. Да не дужим много него бих замолио за образац захтева и ако има нека препорука за адвокате који су у Бгду јер ја још нисам успео да наплатим разлике из 2004 ако сам поднео на време и имам " висок " број под којим сам заведен . Хвала унапред .
Маил је stomisa@krstarica.com

Сасвим случајно налетим на пост и стварно ме одушеви јер видим да има још људи као ГаГе 07 који прате ова дешавања око ово мало цркавице и који оће да истерају на чистац око ових игара. Да не дужим много него бих замолио за образац захтева и ако има нека препорука за адвокате који су у Бгду јер ја још нисам успео да наплатим разлике из 2004 ако сам поднео на време и имам " висок " број под којим сам заведен . Хвала унапред .
Маил је stomisa@krstarica.com

PORUKA za stomisu: KOLEGA poslao sam ti ZAHTEV i preporučio Advokatsku kancalariju preko koje smo mi veliki broj tužbi , poslate iz Niša, rešili u našu korist. Obrati se njima i dobićeš sva objašnjenja oko zastarelosti , premda to zavisi (3 godine) od vremena i dana prijema usaglašenog rešenja. Inače, predlažem ti da potraživanja oko neisplaćenog dela penzije, po Uredbama od 2004. i 2005. godine, OBAVEZNO podnesi, jer svaki onaj ko ne tuži, nije i neće dobiti tu razliku premda postoji čl. 193. stav 2. Zakona Vojske Srbije i obaveza Vlade Srbije. Zato i molim sve VAS da sa ZAHTEVOM upoznate sve vaše kolege i korisnike vojnih penzija, kako bi OBEZBEDILI veliku MASOVNOST a samim tim i USPEH u dobijanje sudskih procesa . Pozdravljam te !!!!

ГаГе07 Хвала на брзом одговору и на препорученим адвокатским канцеларијама , мој адвокат каже да ћу ускоро добити паре и да је за за кашњење крива реформа или је то више питање среће .Иначе сам захтев поднео још у лето 2007 ( то је изгледа повезано са срећом ) у сваком случају хвала на брзини и помоћи гледаћу да то види што више људи .

gage07-
dobio sam materijale ./..hvala...samo jos nesto--zar je neophodno slati zahtev sovo..?? za razliku u penziji ja nisam slao nista...advokat je tuzio i dobio sam..
drugo--nisi mi nista govorio o onom zahtevu prema postanskoj stedionici..?? jel se ono odnosi na predhodne transfere ili za ove koji dolaze..?? jel to iko dobio..???

gage07-
dobio sam materijale ./..hvala...samo jos nesto--zar je neophodno slati zahtev sovo..?? za razliku u penziji ja nisam slao nista...advokat je tuzio i dobio sam..
drugo--nisi mi nista govorio o onom zahtevu prema postanskoj stedionici..?? jel se ono odnosi na predhodne transfere ili za ove koji dolaze..?? jel to iko dobio..???

PAJO, u slučaju koji se vodi ovde kod nas u Nišu, sudijka je pitala, kolegu-tužioca, dali je podnosio neki zahtev o isplati povećanja, tom prilikom on je naveo da je podneo zahtev za usklađivanje i donošenje rešenja, što je doprinelo da proces po Zakonu o parničnom postupku je prekinut i stavljen u mirovanje dok se ne reši Upravni postupak. Ovaj zahtev koji sam ti dao je potraživanje za isplatu i ono se prilaže sa kopijom povratnice u sklopu tužbe. Tvoj advokat je podneo tužbu za sebe i imao već ročište, ali nije hteo nama da da kopiju kako bi analizirali i dokumentaciju i proces koji je u postupku.
Zahtev prema PTT je aktuelan samo ukoliko je izvršena naplata provizije od strane PTT kada ti je isplaćivano dugovanje-razlika penzije od 2004. pa sve do 2007. godine, po mesecima. Po zakonu ne smeju da naplaćuju proviziju jer to nije bilo gotovinsko plaćanje. Svi koji su kod nas podneli zahtev, PTT je njima vratila novac, a ovima koji sada dobijaju novac i vrše naplatu od Fonda SOVO, ne naplaćuju više proviziju .
Ukoliko stignem, pre odlaska na put, poslaću ti i primerak TUŽBE, ukoliko ne kada se vratim, javiću ti se. Pozdravljam te !!!!!!!

[ КУОТЕ = рајевски ; 14373201 ] е - маил ми је [ емаил ] дргвктц36@гмаил.цом [ / емаил ] , извини , у зурби сам прескоцио број 36 , па те молим да ми поново посаљес захтев и објасњење . Велики поздрав [ / КУОТЕ ]

Poruka za RAJEVSKI - preko tvog e-maila , po drugi put sam ti poslao zahtev i prilog sa objašnjenjima i dao sam ti moj broj telefona u Nišu. Čujemo se , pozdrav !!!!!!!

[ КУОТЕ = паја1408 ; 14.438.336 ] ГАГЕ 07. ..!!!
време је за слање захтева другостепеном органу ... хоце ли бити опет централизован формулар захтева од вас или да се сналазимо сами .. ? ? мислим да би јединствен образац био далеко бољи ...[/ КУОТЕ ]

PAJO, ukoliko budeš produžio sa upravnim postupkom, veoma teško ćeš ostvariti pravo na vanredno povećanje od 11,06 %. ADVOKATI su mišljenja da pravni okvir za pokretanje tužbi je čist i osnovan. Uspeh u konačnom ishodu i naplati je diskutabilan, sada, zbog očekivanja velikog uticaja politike na sudske vlasti. Ovde u Nišu je pokrenuto preko 20 tužbi i bilo je dosta održanih ročišta na kojima su već odredjeni sudski veštaci za veštačenje. Radim na obrazac tužbe i poslaću ti ga, ali svejedno savetujem ti da ideš preko advokata. Ukoliko budete zainteresovani za tu varijantu obezbedili smo advokate koji pristaju na nenaplaćivanja svojih troškova do okončanja postupka i naplate od Fonda . Obaveza bi bila da samo platite veštaka (5.-6.000 din). Moram da prekinem, čujemo se kasnije, pozdravljam te !!!

[ КУОТЕ = паја1408 ; 14.438.336 ] ГАГЕ 07. ..!!!
време је за слање захтева другостепеном органу ... хоце ли бити опет централизован формулар захтева од вас или да се сналазимо сами .. ? ? мислим да би јединствен образац био далеко бољи ...[/ КУОТЕ ]

PAJO, ukoliko budeš produžio sa upravnim postupkom, veoma teško ćeš ostvariti pravo na vanredno povećanje od 11,06 %. ADVOKATI su mišljenja da pravni okvir za pokretanje tužbi je čist i osnovan. Uspeh u konačnom ishodu i naplati je diskutabilan, sada, zbog očekivanja velikog uticaja politike na sudske vlasti. Ovde u Nišu je pokrenuto preko 20 tužbi i bilo je dosta održanih ročišta na kojima su već odredjeni sudski veštaci za veštačenje. Radim na obrazac tužbe i poslaću ti ga, ali svejedno savetujem ti da ideš preko advokata. Ukoliko budete zainteresovani za tu varijantu obezbedili smo advokate koji pristaju na nenaplaćivanja svojih troškova do okončanja postupka i naplate od Fonda . Obaveza bi bila da samo platite veštaka (5.-6.000 din). Moram da prekinem, čujemo se kasnije, pozdravljam te !!!

ako sam dobro razumeo...znaci nismo trebali slati zahteve fondu SOVO..???

[ КУОТЕ = паја1408 ; 14.445.399 ] ако сам добро разумео ... знаци нисмо требали слати захтеве фонду Косово ..???[/ КУОТЕ ]

PAJO, neznam o kom zahtevu govoriš. Ukoliko se radi o zahtevu koju sam ti ja poslao, to je zahtev u duhu Zakona o parničnom postupku i nakon mesec dana MOŽEŠ podneti TUŽBU, i ne radi se o Zakonu o upravnom postupku, koji predlaže i nudi Udruženje oficira obzirom da svi koji to urade pokreću time upravni postupak i na negativan odgovor prvostepenog organa Fonda SOVO, treba da pišu prigovor ili žalbu DRUGO stepenom organu-KOMISIJI koja ima rok 60 dana da odgovori a nakon toga da pišeš tužbu UPRAVNOM SUDU u Beogradu (bivši Vrhovni sud) i to sve zbog toga da dobiješ usklađeno rešenje koje već imaš i po kome su ti već isplaćivali DVA povećanja penzija preko PIO (paril i oktobra 2008. god.), kada niko od nas nije trebao pisati ZAHTEV i tražiti usklađeno rešenje. OBMANA je u tome što na ovaj način (sada preko 26.000 zahteva) svi KVP koji budu išli do kraja Upravnog postupka, zakasniće ili mnogo kasnije veoma teško realizovati svoja potraživanja, obirom da je ROK potraživanja povećanja od 01.01.2008. godine do 01.01.2011. godine.
Dali si ti u tom postupku ili si sa našim zahtevom, neznam, ali tako stoje stvari. Ovde kod nas, rekao sam ti, već je podneto preko 20 tužbi i već ima nekoliko naloga za veštačenje. Kako će biti do kraja procesa i kakva će biti presuda videćemo na kraju Osnovnog i VIŠEG suda koji je dosta pod uticajem POLITIKE I vlade. Uskoro kada završim TUŽBU poslaću ti je i preporučujem ti da ideš preko advokata kao JA bez obzira što mnogo toga znam. Pozdravljam te !!!!!

Poslednja izmena:
[ КУОТЕ = паја1408 ; 14.445.399 ] ако сам добро разумео ... знаци нисмо требали слати захтеве фонду Косово ..???[/ КУОТЕ ]

PAJO, neznam o kom zahtevu govoriš. Ukoliko se radi o zahtevu koju sam ti ja poslao, to je zahtev u duhu Zakona o parničnom postupku i nakon mesec dana MOŽEŠ podneti TUŽBU, i ne radi se o Zakonu o upravnom postupku, koji predlaže i nudi Udruženje oficira obzirom da svi koji to urade pokreću time upravni postupak i na negativan odgovor prvostepenog organa Fonda SOVO, treba da pišu prigovor ili žalbu DRUGO stepenom organu-KOMISIJI koja ima rok 60 dana da odgovori a nakon toga da pišeš tužbu UPRAVNOM SUDU u Beogradu (bivši Vrhovni sud) i to sve zbog toga da dobiješ usklađeno rešenje koje već imaš i po kome su ti već isplaćivali DVA povećanja penzija preko PIO (paril i oktobra 2008. god.), kada niko od nas nije trebao pisati ZAHTEV i tražiti usklađeno rešenje. OBMANA je u tome što na ovaj način (sada preko 26.000 zahteva) svi KVP koji budu išli do kraja Upravnog postupka, zakasniće ili mnogo kasnije veoma teško realizovati svoja potraživanja, obirom da je ROK potraživanja povećanja od 01.01.2008. godine do 01.01.2011. godine.
Dali si ti u tom postupku ili si sa našim zahtevom, neznam, ali tako stoje stvari. Ovde kod nas, rekao sam ti, već je podneto preko 20 tužbi i već ima nekoliko naloga za veštačenje. Kako će biti do kraja procesa i kakva će biti presuda videćemo na kraju Osnovnog i VIŠEG suda koji je dosta pod uticajem POLITIKE I vlade. Uskoro kada završim TUŽBU poslaću ti je i preporučujem ti da ideš preko advokata kao JA bez obzira što mnogo toga znam. Pozdravljam te !!!!!

poslali smo zahtev i UVP i UVPP...ni na jedan nema odgovora...znaci li da moze da ide tuzba..??
p.s.kad cete kod mene..??

[ КУОТЕ = паја1408 ; 14.454.253 ] послали смо бараве и УВП и УВПП ... ни на један нема одговора ... знаци ли да мозе да иде тузба .. ? ?
п.с.кад цете код мене ..??[/ КУОТЕ ]

PAJO, fond šalje odgovor, negativan, na zahtev poslat preko oficirskog udruženja i očekuje žalbu a samim tim nastavak KVP na upravni postupak. Na naš zahtev, ne odgovaraju, što nije ni bitno jer nakon mesec dana KVP može podneti TUŽBU osnovnom sudu, za vas u Pirotu. Rekao sam ti ukoliko se slažete može vas pod povoljnim uslovima zastupati, bivši sudija u Nišu sada izuzetno uspešan advokat kako ovde tako i u zastupanju vaših gradjana u Dimitrovgradu i Pirotu. Ako ste zainteresovani možemo organizovati moj i njegov dolazak tamo kod tebe, radi dogovora o svemu. Za sada i dalje ostaje u planu da organizujemo dolazak kod tebe sa predsednikom, jer nije tu, na odmoru je u Grčkoj. Nesmem više ništa da ti obećavam jer se ovde planovi i prioriteti stalno menjaju a nisu samo od mene odvisni, tako da bićemo u kontaktu. Tužbu ću vrlo brzo završiti i poslat ću ti je . Pozdravljam te !!!!!!!!

[ КУОТЕ = паја1408 ; 14.454.253 ] послали смо бараве и УВП и УВПП ... ни на један нема одговора ... знаци ли да мозе да иде тузба .. ? ?
п.с.кад цете код мене ..??[/ КУОТЕ ]

PAJO, fond šalje odgovor, negativan, na zahtev poslat preko oficirskog udruženja i očekuje žalbu a samim tim nastavak KVP na upravni postupak. Na naš zahtev, ne odgovaraju, što nije ni bitno jer nakon mesec dana KVP može podneti TUŽBU osnovnom sudu, za vas u Pirotu. Rekao sam ti ukoliko se slažete može vas pod povoljnim uslovima zastupati, bivši sudija u Nišu sada izuzetno uspešan advokat kako ovde tako i u zastupanju vaših gradjana u Dimitrovgradu i Pirotu. Ako ste zainteresovani možemo organizovati moj i njegov dolazak tamo kod tebe, radi dogovora o svemu. Za sada i dalje ostaje u planu da organizujemo dolazak kod tebe sa predsednikom, jer nije tu, na odmoru je u Grčkoj. Nesmem više ništa da ti obećavam jer se ovde planovi i prioriteti stalno menjaju a nisu samo od mene odvisni, tako da bićemo u kontaktu. Tužbu ću vrlo brzo završiti i poslat ću ti je . Pozdravljam te !!!!!!!!

hvala...

Zdravo svima.
Interesuje me da li neko zna, da li je ove godine izašla nova dopuna pravilnika o rešavanju stambenih pitanja u kojoj se navodi da deca vojnih penzionera koja navrše 26. godina starosti gube pravo na stan, i da se samim tim smanjuje kvadratura stana kao i broj bodova.
Unapred hvala

[ КУОТЕ = Игор92 ; 14.649.320 ] За ффх :
Израда новог правилника о решавању стамбених питања је у току . Тренутно постоји само нацрт који је доступан само мањем броју људи у министарству одбране . Свашта се прича , а како ће бити видећемо највероватније до краја године кад се предвиђа да га потпише министар . [ / КУОТЕ ]

PORUKA za FFX i Igor92 : Prva verzija novog Pravilnika je već gotova i tačno, podeljena je samo određenim licima, a licima koja su radili na njemu i koja imaju saznanja za izmene i dopune je strogo zabranjeno da bilo šta o njemu govore.
Prve informacije koje sam ja dobio, je izneo pred skoro punom salom KVP u Klubu Vojske Srbije u Nišu, pukovnik u penziji ZORAN VUČKOVIĆ, koji je sada na funkciji predsednika IO u UVP Srbije (udruženje oficira), u isto vreme je i nosioc zadatka oko stambene problematike imajući u vidu da je kao aktivni starešina u stambenom organu bio NAČELNIK stambenog .
Tom prilikom je izneo sledeće :
* Ubuduće stambeno pitanje aktivnim starešinama će se rešavati isključivo samo kreditom preko NIP, subvencionisanim kreditima i postojaće samo lista za kredit. Lista za zakup će postojati samo za lica preko 45 godina.
* ubuduće članovi porodice (deca preko 26 godina života), neće se uzimati u obzir kada se bude određivala struktura stana koja vas pripada, a samim tim neće se ni bodovati. Na ovaj način automatski se želi da pripadajuća struktura stana po čl. 18. sadašnjeg Pravilnika bude manja u proseku - 2,0/ 2,5/3,0/ do 3,5/
* sadašnjim Pravilnikom čl.26. i čl.27. vojne penzionere je data mogućnost da samo razmenom vlasništva stana mogu rešiti razliku kvadrature koja ga pripada, jer zaključke koje dobijaju da se razlika može rešavati putem dobijanja kredita, je obmana penzionera, jer ta mogućnost je ukinuta samim usvajanjem novog modela (početkom 2008.god.) rešavanja stambenog pitanja - kreditom - što je to i dozvoljeno i radi se na tome jer postoje liste za dodelu kredita u okviru NIP, a nama obzirom da smo stariji preko 45 godina to pravo nam je ukinuto izmenama Zakona o bankama i dr. Zakonima koji su prilagodjeni Zakonima EU. Novim Pravilnikom i ta jedina mogućnost, razmena vlasništva stana, je predvidjeno da bude UKINUTA, što znači da mnogi naše kolege koji imaju već nešto otkupljeno (1,0 1,5 ili 2,0) - biće im to krajnje rešenje. To je i razlog da se kroz nepriznavanja dece prilikom odredjivanja strukture, smanji ista, tje. da otkupljeni 2,0 stan vam bude i duhu pravilnika konačno rešenje.

Novi Pravilnik treba da se usvoji do kraja septembra meseca i sledeća podela koja je predviđena kako u BGD tako i u Nišu, mora biti izvršena po novom Pravilniku. Kakave će u stvari promene i izmene biti, tačno je što kaže Igor92, videćemo . Žalosno je samo to da mi penzioneri nemamo pravo učestvovanja i davanja primedbi sve dok se ne donese, a nakon toga svaka izmena i promena se teško usvaja i vrši .

Neizvesnost je takodje, velika i sa UTS. Kako će biti rešeno to pitanje, nakon usvajanja Zakona PIO sa izmenama i dopuna , odnosno odlaskom Fonda SOVO u okviru PIO. Sam intervju Krkobabića u veteranu govori mnogo toga (veliki i mali dug, usklađivanje penzija za 11,06 % koji će iznositi i petnajest milijardi dinara), pa i status KVP bez rešenog stambenog pitanja a primaju UTS, jer se to pitanje ne rešava Zakonom PIO već se mora rešiti nečijom odlukom ili uredbom od strane Vlade ili ministarstva .

Puno pozdrava i pišite, prijatan vikend !!!!!!!

Back