Vojna ustanova za odrzavanje stanova - utuzenje

peja_68

Početnik
Poruka
5
Molim Vas za strucno misljenje. Naime, dobio sam opomenu pred utuzenje (ona glasi na prethodnog vlasnika) od Vojne ustanove za odrzavanje zgrada i stanova i to za neplacene racune od 2001. god. do danas (sve uplatnice glase na prethodnog vlasnika). Ja sam stan kupio 2004. godine i nikakav ugovor nisam potipisao sa gore pomenutom ustanovom, ali uplatnice do danas stizu. Obziriom da Vojna ustanova zgradu u kojoj ja zivim uopste ne odrzava, ne odrzavaju ni liftove, niti bilo kakve popravke u zgradi, stanari u zgradi a ne samo ja ne placaju racune koje oni svakog meseca uredno dostavljaju sa stalnim povecavanjem cene usluge - koje oni opste ne izvrsavaju. Posto sam dobio opomenju pred utuzenje za ne mali dug za 10 godina neplacanje racuna pitam Vas za savet sta uraditi. Hvala unapred.

Da li ima možda neki pravnik koji bi odgovorio na ovo moje pitanje. Prosto ne mogu da verujem da nema niko stručan? Da me mozda neko pogresno ne shvati ne bežim od plaćanja održavanja zgrade, problem je što Vojna ustanova ne radi apsolutno ništa, kada ih pozovete oni kažu da je u pitanju odrzavanje krova, zajedničkih instalacija, tj cevi (ne pojedinačnih u stanovima), fasade i to je sve. Napominjem da je zgrada 1995. useljena,ima kamenu fasadu, znači relativno nova tako da je to sve u redu što bi oni trebali da odrzavaju. Za sve ove godine koliko sam ja u zgradi ni jednom se nisu pojavili a svake godine samovoljno povecavaju cenu svoje usluge (za koju ne dobijamo ništa). Zadnja njihova cena je 531,0 dinar svakog meseca. To na godisnjem nivou iznosi oko 60 eura po stanu. U zgradi ima 30 stanova, zanči svake godine uzimaju po 1800 eur a ne rade ništa. 1800 eur puta 10 godina zašta nas zadužuju iznosi 18000 eur. Velika cifra za nikakav rad. Prosto ne mogu da verujem da to moze toliko da kosta za novu zgradu. Da li postoji mogućnost da se pravno ospori ovo njihovo potrazivanje obzirom da je ugovor potpisan 1997. godine. i do danas ga niko nije video i pritom je krajnje štetan, tj. nepovoljan po stanare zgrade

Pejo,slicnu muku mucim.Doduse, ne dugujem im nista, placam svakog meseca,samo sto je moj racun 626.00 a ne razumem za STA placam. Ovo je zgrada iz 76, pa problema koliko volis. Cistacicu placa kucni savet,od izdavanja prostorije koja pripada nasem ulazu placamo i odrz.liftova, sami smo farbali i ulaz...Ne znam za sta su oni uopste nadlezni kad su stanovi otkupljeni od vojske i pripadaju u licnu imovinu. Jos nikad nisam dozivela da su oni bilo sta u ovoj zgradi odrzavali.A placam da se ne desi kao sa porezom, gde nisam imala uplatnicu za jednu ratu pa su obracunali kamatu sve iz 99.Kad mi srce nije stalo na cifru. I platila,sta cu, hteli da blokiraju tekuci.Nikad obavestenje o dugu nije stiglo, samo TRAS, prosle godine u oktobru - plati! A ko jos cuva uplatnice sto godina? Imala sam za 10 g. unazad, cak i da je bio dug to je valjda zastarelo, ali....Tako da nam ostaje da tragamo za besplatnom pravnom pomoci da vidimo sta dalje. Negde na krstarici postoji i podforum o vojnim stanovima i sl.problemima, imaju i pravnika, doduse vezano je samo za vojna lica i njihova prava ali treba da pokusamo. Pozz

Pejo,slicnu muku mucim.Doduse, ne dugujem im nista, placam svakog meseca,samo sto je moj racun 626.00 a ne razumem za STA placam. Ovo je zgrada iz 76, pa problema koliko volis. Cistacicu placa kucni savet,od izdavanja prostorije koja pripada nasem ulazu placamo i odrz.liftova, sami smo farbali i ulaz...Ne znam za sta su oni uopste nadlezni kad su stanovi otkupljeni od vojske i pripadaju u licnu imovinu. Jos nikad nisam dozivela da su oni bilo sta u ovoj zgradi odrzavali.A placam da se ne desi kao sa porezom, gde nisam imala uplatnicu za jednu ratu pa su obracunali kamatu sve iz 99.Kad mi srce nije stalo na cifru. I platila,sta cu, hteli da blokiraju tekuci.Nikad obavestenje o dugu nije stiglo, samo TRAS, prosle godine u oktobru - plati! A ko jos cuva uplatnice sto godina? Imala sam za 10 g. unazad, cak i da je bio dug to je valjda zastarelo, ali....Tako da nam ostaje da tragamo za besplatnom pravnom pomoci da vidimo sta dalje. Negde na krstarici postoji i podforum o vojnim stanovima i sl.problemima, imaju i pravnika, doduse vezano je samo za vojna lica i njihova prava ali treba da pokusamo. Pozz
Ubedio sam većinu stanara da otkazemo ovako štetan ugovor. Donećemo odluku na skupštini o otkazu ugovora i prekinućemo ovo maltretiranje. Pogledao sam ugovor koji je potpisan što i Vama savetujem i uočio sam niz nepravilnosti sa njihove strane odnosno neispunjavanje obaveza iz ugovora. Čist bezobrazluk i vaćarenje. Najbolji posao ne raditi ništa, redovno fakturisati, onda posle 10 godina nečinjenja i nerada tužiti stanare što neplaćaju taj nerad. Do sada u svom životu nisam video nakaradnije potpisan ugovor. Obaveze nikakve a prava sva moguća. No iako su oni tj VU sastavljali ugovor bili su krajnje drski da se nisu pridrzavali ni tako po njih kranje pozitivnog ugovora. Podvlačim da nisam pravnik, ali svaki iole upućen čovek videće da ima posla sa čistim javšlukom i bezobrazlukom. Tek ćemo videti kako osporiti njihovo ne malo potrazivanje. Pri tom svake godine povećavaju cenu usluge (za koju ne dobijamo ništa) za više od 10%. Da li oni nas zajebavaju, ili misle da smo maloumni?

A kako je ta fora moguća...Ona pripada zgradi a ne vama. Vama pripadaju vaši stanovi
To me odavno zanima. Kod moje babe u naselju su ljudi iz igrade pored, pre 10 godina liku "izdali" PROTIVPOŽARNI IZLAZ...
Lik ga je pretvorio u trafiku a pomoćno stepenište ljudi su pretvorili u špajze.
Na svakom spratu, ključ od vrata protiv-požarnog stepeništa ima stanar čija su vrata pored njih.
Ti stanari na tom stepeništu drže svoje buriće sa kiselim kupusom, dotrajalu belu tehniku i tako to....

Ni meni nije jasna fora. Pokusavam da saznam ko nam je uopste preds. kucnog saveta i da li ta "institucija" funkcionise ili se tu samo mazu oci i usi. Nista mi nije jasno. Doduse, ja sam iz zgrade otisla davno pa sam se vratila pre nekog vremena i od starosedeoca je malo ko jos tu da bih dobila informacije iz prve ruke. Drustvene prostorije koje su pripadale nasem ulazu a koje su mogle da se adaptiraju u stamb. prostor je vojna ustanova prodala kao takve. U podrumu postoje dve prostorije koje su izdate za neke firme kao skladista. Deo pored ulaza je izdat knjig. agenciji a jos jedan dozidan i izdat kao friz. salon. Ko tu uzima pare, ko ima pravo da izdaje...nemam pojma. Ali sam u fazi balkanskog spijuna pa kad saznam - javicu.
Ali i dalje smo na istom -cemu sluzi vojnogradjevinska ustanova i sto dajemo pare, saznaste li vas dvoje?

Poslednja izmena:

Back